Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι BRICS φέρνουν «επανάσταση» στο παγκόσμιο εμπόριο - Στηρίζουν την ανταλλαγή σιτηρών

Οι BRICS φέρνουν «επανάσταση» στο παγκόσμιο εμπόριο - Στηρίζουν την ανταλλαγή σιτηρών
Η ομάδα BRICS, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη Βραζιλία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική, αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 30% της παγκόσμιας γεωργικής γης
Επανάσταση στο παγκόσμιο εμπόριο φέρνει η ομάδα των χωρών BRICS, η οποία υποστήριξε μια πρωτοβουλία για τη δημιουργία ανταλλαγής σιτηρών, όπως δήλωσε η υπουργός Γεωργίας της Ρωσίας, Oksana Lut.
Το ανταλλακτήριο θα επιτρέπει στους αγοραστές να αγοράζουν απευθείας από τους παραγωγούς και έχει υποστηριχθεί από τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, εν όψει της συνόδου κορυφής των BRICS που θα πραγματοποιηθεί στη Ρωσία τον Οκτώβριο, ανέφερε το Reuters.
"Θα συνεργαστούμε με τους συναδέλφους μας για τη δημιουργία και την ανάπτυξη αυτής της πλατφόρμας και την ανάπτυξη της δυνατότητας διακανονισμών σε εθνικά νομίσματα των χωρών BRICS", δήλωσε η Lut, μετά από συνάντηση των υπουργών Γεωργίας των BRICS που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα την Παρασκευή.

Οι BRICS ελέγχουν πάνω από το 30% της παγκόσμιας γεωργικής γης

Η ομάδα BRICS, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη Βραζιλία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική, αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 30% της παγκόσμιας γεωργικής γης, σύμφωνα με το ρωσικό εξαγωγικό κέντρο Agroexport.
Αντιπροσωπεύει επίσης περισσότερο από το 40% της παγκόσμιας παραγωγής δημητριακών και κρέατος, σχεδόν το 40% των γαλακτοκομικών προϊόντων και περισσότερο από το 50% της συνολικής παραγωγής ψαριών και θαλασσινών.
"Πέρυσι, η ένωση αντιπροσώπευε περισσότερο από το ένα τρίτο των ρωσικών εξαγωγών αγροτοβιομηχανικών προϊόντων - δηλαδή 15 δισεκατομμύρια δολάρια", δήλωσε η Lut,  σχετικά με τις χώρες BRICS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης