Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στη φυλακή για περιφρόνηση του Κογκρέσου ο σύμμαχος του Trump, Steve Bannon

ΗΠΑ: Στη φυλακή για περιφρόνηση του Κογκρέσου ο σύμμαχος του Trump, Steve Bannon
Αυτοχαρακτηρίστηκε «πολιτικός κρατούμενος»
Σχετικά Άρθρα
Στην ομοσπονδιακή φυλακή χαμηλής ασφαλείας του Ντάνμπερι, στο Κονέκτικατ, οδηγήθηκε ο Steve Bannon, ο σύμμαχος του πρώην προέδρου Donald Trump, για να εκτίσει την ποινή των 4 μηνών που του επιβλήθηκε επειδή αγνόησε την κλήτευση επιτροπής του Κογκρέσου η οποία ερευνούσε την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο.
Ο Steve Bannon μίλησε στους δημοσιογράφους και σε υποστηρικτές του που τον επευφημούσαν και αυτοχαρακτηρίστηκε «πολιτικός κρατούμενος». «Είμαι υπερήφανος που μπαίνω στη φυλακή σήμερα. Όχι μόνο δεν έχω μετανιώσει, είμαι υπερήφανος για ό,τι έκανα», είπε.
Αφού μίλησε στις κάμερες, επιβιβάστηκε σε ένα σκούρο SUV το οποίο μπήκε στο συγκρότημα της φυλακής.
Θα μείνει φυλακισμένος σχεδόν μέχρι την ημέρα των προεδρικών εκλογών, στις 5 Νοεμβρίου 2024. Οι κρατούμενοι σε ομοσπονδιακές φυλακές δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και για αυτό θα του είναι δύσκολο να επικοινωνεί με τους ακολούθους του στο podcast «War Room».
Ο Steve Bannon καταδικάστηκε αφού αρνήθηκε να παραδώσει έγγραφα στο Κογκρέσο ή να καταθέσει στην επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων που ερευνούσε τις ταραχές στο Καπιτώλιο τον Ιανουάριο του 2021. Ήταν ένας από τους βασικούς συμβούλους του Donald Trump κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2016 και ανέλαβε επικεφαλής της στρατηγικής του Λευκού Οίκου το 2017. Δεν είναι ο πρώτος πρώην αξιωματούχος της προεδρίας Donald Trump που φυλακίζεται επειδή αρνήθηκε να συνεργαστεί με την επιτροπή.
Η ίδια ποινή, φυλάκιση τεσσάρων μηνών, είχε επιβληθεί και στον Peter Navarro, τον πρώην σύμβουλο του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου προέδρου για θέματα εμπορίου, ο οποίος οδηγήθηκε στη φυλακή τον Μάρτιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης