Τελευταία Νέα
Διεθνή

Radev (Πρόεδρος Βουλγαρίας) από Ελλάδα: Πόλεμος φθοράς στην Ουκρανία, παράγει καταστροφή - Υποτιμήθηκε η ρωσική οικονομία

Radev (Πρόεδρος Βουλγαρίας) από Ελλάδα: Πόλεμος φθοράς στην Ουκρανία, παράγει καταστροφή - Υποτιμήθηκε η ρωσική οικονομία
Ερωτηθείς σχετικά με το ΝΑΤΟ, ο κ. Radev ανέφερε ότι δεν πρέπει να «συρθεί» σε αυτό τον πόλεμο, εκτιμώντας ότι μια τέτοια σύγκρουση θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλιμάκωση με πυρηνικά όπλα, ένα σενάριο με παγκόσμιες συνέπειες, που δεν θα είναι ούτε υπέρ της Ευρώπης ούτε υπέρ της Ουκρανίας
Υπέρ της επανεκτίμησης της προσέγγισης του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία από την πλευρά της Ευρώπης, με επιστροφή στη διπλωματία τάχθηκε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Rumen Radev στο συνέδριο του Economist στο Λαγονήσι.
Σημείωσε ότι πρέπει να αναπτύξουμε στρατηγική αυτονομία, η οποία προϋποθέτει κυρίως ενίσχυση –μακροπρόθεσμα– της ΕΕ σε επίπεδο ανταγωνιστικότητας, με ενίσχυση της βιομηχανίας, προώθηση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, εξασφάλιση κρίσιμων πρώτων υλών, ενίσχυση της καινοτομίας, ανάπτυξη διασυνδεσιμότητας και ενίσχυση της στρατιωτικής βιομηχανικής βάσης της Ευρώπης. Αναφέρθηκε στην πρόοδο που καταγράφεται σε πολλούς από αυτούς τους τομείς και εμφανίστηκε αισιόδοξος για τα αποτελέσματα στο μέλλον.
Ερωτηθείς σχετικά με το ΝΑΤΟ, ο κ. Radev ανέφερε ότι δεν πρέπει να «συρθεί» σε αυτό τον πόλεμο, εκτιμώντας ότι μια τέτοια σύγκρουση θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλιμάκωση με πυρηνικά όπλα, ένα σενάριο με παγκόσμιες συνέπειες, που δεν θα είναι ούτε υπέρ της Ευρώπης ούτε υπέρ της Ουκρανίας.
 Ο κ. Radev εξήγησε ότι ο πολεμος στη Ουκρανία έχει εξελιχθεί σε πόλεμο φθοράς που παράγει καταστροφή τροφοδοτώντας την κοινωνική αστάθεια, ενώ υποτιμήθηκε από την Ευρώπη η ανθεκτικότητα της ρωσικής οικονομίας, όπως ανέφερε.
Πρόσθεσε ότι μετά από 2,5 χρόνια, με έναν πόλεμο στην Ευρώπη και δυσμενείς εξελίξεις στη Μέση Ανατολή που έχουν καταστήσει ευάλωτη την ειρήνη στη γειτονιά μας, οι βασικοί στόχοι της ΕΕ πρέπει να είναι η ασφάλεια, η σταθερότητα και η ευημερία για όλους τους πολίτες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης