Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη - ρεκόρ η Revolut για το 2023

tags :
Κέρδη - ρεκόρ η Revolut για το 2023
Η Revolut έχει θέσει ως στόχο να εισαχθεί στο χρηματιστήριο, αλλά ο προσωρινός οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Victor Stinga αρνήθηκε να σχολιάσει οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα για IPO.
Η Revolut σημείωσε κέρδη ρεκόρ προ φόρων ύψους 438 εκατ. στερλινών (553,81 εκατ. δολαρίων) το 2023 χάρη στην ισχυρή αύξηση των χρηστών και την εκτίναξη των εσόδων από τόκους, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη, ενώ επιδιώκει να εδραιώσει τη θέση της ως η πιο πολύτιμη startup της Ευρώπης.
Η Revolut έχει θέσει ως στόχο να εισαχθεί στο χρηματιστήριο, αλλά ο προσωρινός οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Victor Stinga αρνήθηκε να σχολιάσει οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα για IPO.
"Κάνουμε βήματα για να βεβαιωθούμε ότι το περιβάλλον ελέγχου μας τείνει προς το επίπεδο που απαιτείται για να γίνουμε δημόσια εταιρεία", δήλωσε ο Stinga στο Reuters.
Τα έσοδα της εταιρείας σχεδόν διπλασιάστηκαν στα 1,8 δισ, λίρες για το 2023 ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις, βρίσκοντας στήριξη στα έσοδα από τόκους, τα οποία εκτινάχθηκαν στα 500 εκατ. λίρες από 83 εκατ. λίρες το 2022, σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της.
Η Revolut εμφάνισε ζημίες προ φόρων ύψους 25,4 εκατ. λιρών το 2022 μετά από κέρδη προ φόρων ύψους 40 εκατ. λιρών το 2021.
Η εταιρεία επιδιώκει να ξεπεράσει η αποτίμησή της τα 40 δισ. δολάρια σε μια πώληση μετοχών ύψους 500 εκατ. δολαρίων, σε σχέση με την αποτίμηση των 33 δισ. δολαρίων που πέτυχε σε μια αύξηση κεφαλαίου το 2021.
Η Revolut έχει υποβάλει αίτηση για να λάβει τραπεζική άδεια στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά τρία χρόνια μετά περιμένει ακόμα την έγκριση.
Η CEO της εταιρείας Francesca Carlesi δήλωσε στο Reuters ότι η αίτηση της Revolut για τραπεζική άδεια "προχωράει καλά", αλλά υπάρχουν "πολλά βήματα ακόμα" στη διαδικασία.
Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο διευθύνων σύμβουλος της Revolut, Nikolay Storonsky, δήλωσε ότι η εταιρεία αισθάνεται σίγουρη για τις πιθανότητές της να λάβει άδεια λειτουργίας χρηματοπιστωτικού ιδρύματος στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η Revolut έχει 45 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως, με τον αριθμό τους να αυξάνεται περίπου κατά 45% πέρυσι.
Το χαρτοφυλάκιο δανείων των πελατών της Revolut αυξήθηκε σε περισσότερα από 500 εκατομμύρια λίρες το 2023, από 204 εκατομμύρια το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την τελευταία της έκθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης