Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι τουρκικές εξαγωγές προς τις χώρες της SCO αυξήθηκαν κατά 85% τα τελευταία 5 χρόνια – Τι είναι ο οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης

Οι τουρκικές εξαγωγές προς τις χώρες της SCO αυξήθηκαν κατά 85% τα τελευταία 5 χρόνια – Τι είναι ο οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης
Η Τουρκία συμμετέχει στο έργο της Κίνας Belt and Road Initiative.
Σχετικά Άρθρα

Οι τουρκικές εξαγωγές προς τις χώρες μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) έχουν εκτοξευθεί κατά 85% τα τελευταία πέντε χρόνια από αξία 14,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2019 σε σχεδόν 26,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023.
Το μερίδιο αυτών των χωρών στις συνολικές εξαγωγές της Τουρκίας πέρυσι ήταν 10%.
Οι εισαγωγές της Τουρκίας από τις χώρες μέλη της SCO έφθασαν επίσης τα 106,3 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, περίπου το διπλάσιο από το σύνολο των 55,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2019.
Ο Πρόεδρος Erdogan, μετά τις επισκέψεις του πέρυσι στο Καζακστάν για να συμμετάσχει στη 10η Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών και το Ουζμπεκιστάν για να συμμετάσχει στη 16η Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας, θα παραστεί επίσης στη σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών της SCO στο Καζακστάν αυτή την εβδομάδα.

Τι είναι ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης;

Συγκοινωνίες, έργα υποδομής.
Εκτός από τις ενεργειακές συμφωνίες που έχουν συναφθεί από τα κράτη μέλη της SCO, που ελέγχουν σημαντικό μέρος των παγκόσμιων αποθεμάτων φυσικού αερίου, αξιοσημείωτα είναι και τα οφέλη από έργα μεταφορών και υποδομών που συνδέουν τις χώρες.
Στο πλαίσιο αυτό, η Τουρκία συμμετέχει στο έργο της Κίνας Belt and Road Initiative.
Επιπλέον, τον περασμένο μήνα υπεγράφη συμφωνία για ένα σιδηροδρομικό έργο Κίνας –Κιργιστάν - Ουζμπεκιστάν, το οποίο σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης