Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης: Εμένα δε με πήρε κανένα χέρι να με κάνει ευρωβουλευτή και πρόεδρο

Ανδρουλάκης: Εμένα δε με πήρε κανένα χέρι να με κάνει ευρωβουλευτή και πρόεδρο
«Η αντίδραση κάποιων στελεχών πήρε τα φώτα από τον μεγάλο ασθενή των ευρωεκλογών, τη Νέα Δημοκρατία, και τα έστρεψε στο ΠΑΣΟΚ με κίνδυνο να ανοίξει ένας νέος κύκλος εσωστρέφειας. Για το λόγο αυτό αποφάσισα να πάμε σε εκλογές», είπε αρχικά ο Νίκος Ανδρουλάκης
Για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και τους υποψήφιους για τα ηνία του κόμματος μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ανακοινώσει προσφυγή στις εσωκομματικές κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου στις 6 και 13 Οκτωβρίου.

Ανδρουλάκης: Γιατί αποφάσισα να πάμε σε εκλογές

«Η αντίδραση κάποιων στελεχών πήρε τα φώτα από τον μεγάλο ασθενή των ευρωεκλογών, τη Νέα Δημοκρατία, και τα έστρεψε στο ΠΑΣΟΚ με κίνδυνο να ανοίξει ένας νέος κύκλος εσωστρέφειας. Για το λόγο αυτό αποφάσισα να πάμε σε εκλογές», είπε αρχικά ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφορικά με την απόφασή του να προκηρύξει εκλογές για νέα ηγεσία στο κόμμα.
«Υπήρχαν ζητήματα επικοινωνιακής αδυναμίας, αλλά το θέμα είναι να δούμε τη μεγάλη εικόνα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Πήρα το ΠΑΣΟΚ στο 8% και το πήγα στο 13%», λέει ο Ανδρουλάκης

Όπως σημείωσε «πριν δύο χρόνια ανέλαβα ένα ΠΑΣΟΚ στο 8% και το πήγα στο 13%. Ρυθμίσαμε τα χρέη μας, ανοίξαμε πάλι τις τοπικές μας οργανώσεις, προχωρήσαμε βήμα - βήμα και φθάσαμε να είμαστε δεύτερο κόμμα σε 20 περιφέρειες και πρώτο σε δύο. Με εμένα το ΠΑΣΟΚ πήγε σε μια άλλη πίστα. Η ερώτηση το 2023 ήταν ''με ποιον θα πάτε;'', φέτος είναι πλέον ''πότε θα κυβερνήσετε;''».
«Εγώ από την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά παρέλαβα κόμμα, το μεγάλωσα και δεν θα αφήσω να γίνει συνιστώσα. Το ΠΑΣΟΚ είναι σε σταθερή άνοδο, δεν πρέπει να ανακόψουμε αυτήν την πορεία. Δεν πρέπει να το πληγώσουμε με συμπεριφορές διχαστικές, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν. Από πλευράς μου οφείλω να υπηρετήσω το θεσμικό μου ρόλο και να διαφυλάξω το κόμμα μας», πρόσθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε σχετική ερώτηση για την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε μεταξύ άλλων:

«Όλοι οι υποψήφιοι θα κριθούν και για τις αποφάσεις τους και για τις προτάσεις τους και για τις συμπεριφορές τους. Εγώ θέλω να σας πω για όλους γιατί πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί. Εγώ ως πρόεδρος άνοιξα μια διαδικασία και δεν θέλω μια πασαρέλα υποψηφιοτήτων. Αυτό θα το κρίνει το μέλος και ο φίλος του ΠΑΣΟΚ. Αξία έχει να προτείνουν πράγματα. Πώς θα γίνουμε πιο ισχυροί και πιο χρήσιμοι για το λαό. Δεν έχω ακούσει κριτική για τις θέσεις και τις προτάσεις μου. Μιλώ συνολικά, δεν μιλώ για τον κ. Δούκα. Θέλω μια διαδικασία όπου θα κριθούν προτάσεις και θέσεις. Και κριτική. Καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις. Τι είναι αυτό που τους διαφοροποιεί από αυτές τις προτάσεις; Εάν αυτή η συζήτηση γίνει αντικειμενικά τότε το μέλος και ο φίλος θα αξιολογήσουν το ποιος κάνει πασαρέλα. Έχω χρέος να περιφρουρήσω αυτή τη διαδικασία. Θα μας κρίνουν οι άνθρωποι που θα μας ψηφίσουν. Δεν θέλω να μπω σε μια αντιπαράθεση. Νιώθω ότι αυτό που γίνεται τρεις εβδομάδες τώρα απαξιώνει όχι εμένα, αλλά του κόπους χιλιάδων ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ».
Κληθείς να κάνει αυτοκριτική για την πορεία του ΠΑΣΟΚ επί των ημερών του, σημείωσε: «Μπορώ να πω ότι υπήρχαν ζητήματα και επικοινωνιακής αδυναμίας και στην επιστολική ψήφο δεν φάνηκε καθαρά η θέση μας, αλλά αυτά είναι επιμέρους θέματα».
Σε ερώτηση για τα περίφημα τραπεζώματα του «Τριγώνου των Αθηνών» που κατήγγειλε στην Κεντρική Επιτροπή, τα οποία όπως σημείωσε σχεδιάζουν ρευστοποίηση του ΠΑΣΟΚ, απάντησε: «Εμένα δε με πήρε κανένα χέρι να με κάνει ευρωβουλευτή και πρόεδρο. Αν δεν είσαι αυτόνομος από συμφέροντα δε μπορείς να υπηρετείς τον ελληνικό λαό…».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης