Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

GP Αυστρίας: Νικητής ο Russell μετά από σύγκρουση Verstappen-Norris

tags :
GP Αυστρίας: Νικητής ο Russell μετά από σύγκρουση Verstappen-Norris
O Russell πήρε τη δεύτερη νίκη στην καριέρα του αλλά και για τη Mercedes την τελευταία διετία.
Έξι γύρους πριν το τέλος του αγώνα η σύγκρουση μεταξύ Verstappen και Norris άνοιξε το δρόμο στον Russell.
Στο βάθρο οι Piastri και Sainz. Στην 5η θέση ο Verstappen, εγκατέλειψε ο Norris, εκτός μάχης ο Leclerc από την αρχή του αγώνα.
Οι μπροστάρηδες της Red Bull και της McLaren συγκρούστηκε στη στενή, ανηφορική στροφή 3 του Red Bull Ring, επτά γύρους πριν το τέλος του 71-γύρου αγώνα.
Ο Norris, έχοντας μειώσει δραματικά τη διαφορά από τον Verstappen μετά από ένα δεύτερο pit-stop του Ολλανδού, προσπάθησε αρκετές φορές να επιτεθεί στη στροφή 3, ενώ κατά τη διάρκεια της καταδίωξης συγκέντρωνε παραβάσεις των ορίων πίστας.
Στον 59ο γύρο, ο Norris βούτηξε στην εσωτερική και έπεσε στα φρένα καθώς ο Verstappen άλλαξε γραμμή, με αποτέλεσμα η McLaren να γλιστρήσει και να βγει εκτός πίστας, επιτρέποντας στη Red Bull να περάσει στην ευθεία προς τη στροφή 4.
Παρ’ όλα αυτά, ο Norris έλαβε ποινή πέντε δευτερολέπτων για παραβίαση των ορίων πίστας για τέταρτη φορά, αλλά αυτό δεν είχε σημασία καθώς οι δύο οδηγοί συγκρούστηκαν πριν από την επιβολή της ποινής.
Στον 54ο γύρο, ο Norris προσπάθησε να περάσει από την εξωτερική τον Verstappen καθώς πλησίαζαν τη στροφή 3 και όταν η Red Bull κινήθηκε προς τα αριστερά, συγκρούστηκαν και οι δύο με αποτέλεσμα να βγουν εκτός πίστας με κλατάρισμα στα ελαστικά τους.
Και οι δύο οδηγοί αναγκάστηκαν να μπουν στα pits, με τον Norris να εγκαταλείπει λόγω ζημιάς στο πίσω μέρος του μονοθεσίου του, γεγονός που επέτρεψε στον Russell, ο οποίος βρισκόταν στην τρίτη θέση καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, να περάσει στην πρώτη θέση και να συνεχίσει ακάθεκτος (διαβάστε περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης