Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mark Hertling (Αντιστράτηγος ΗΠΑ): Ανοησίες των Ουκρανών ότι τα Abrams είναι ελαττωματικά

Mark Hertling (Αντιστράτηγος ΗΠΑ): Ανοησίες των Ουκρανών ότι τα Abrams είναι ελαττωματικά
«Θα πω με μια λέξη: αυτό είναι εντελώς ανοησίες», απάντησε ο Mark Hertling
Ο απόστρατος Αμερικανός Αντιστράτηγος Mark Hertling, σε συνέντευξή του στο CNN, χαρακτήρισε τις καταγγελίες του ουκρανικού στρατού για προβλήματα με τα αμερικανικά τανκς Abrams εντελώς ανοησίες.
Νωρίτερα, το CNN δημοσίευσε μια αναφορά από την Ουκρανία, όπου ο ουκρανικός στρατός παραπονέθηκε για τα προβλήματα των αμερικανικών αρμάτων μάχης Abrams που τους μεταφέρθηκαν, τα οποία έγιναν «νούμερο ένα στόχος» στο πεδίο της μάχης για τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Συγκεκριμένα, ισχυρίζονται ανεπαρκή θωράκιση, τεχνικά προβλήματα και έλλειψη πυρομαχικών.
«Θα πω με μια λέξη: αυτό είναι εντελώς ανοησίες», απάντησε ο Mark Hertling σε συνέντευξή του στο CNN όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την έκθεση, σημειώνοντας ότι είχε δουλέψει με αυτά τα τανκ για 30 χρόνια στην Ευρώπη και δεν είχε παρατηρήσει τέτοια προβλήματα με αυτά.
Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι τα άρματα μάχης Abrams δεν ήταν η καλύτερη επιλογή για μεταφορά στην Ουκρανία, επειδή χρειάζονται ειδικούς με υψηλή κατάρτιση, κάτι που μπορεί να προκαλέσει κάποια προβλήματα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν να στείλουν 31 άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία τον Ιανουάριο του 2023 μετά από μια πολύμηνη εκστρατεία του Κιέβου για να υποστηρίξουν ότι τα οχήματα ήταν ζωτικής σημασίας για την ικανότητά τους να σπάσουν τις ρωσικές άμυνες.
Δυτικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Ουκρανία σταμάτησε να χρησιμοποιεί άρματα μάχης Abrams που μεταφέρθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της δραστηριότητας ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, γεγονός που τα έκανε πολύ ευάλωτα στο πεδίο της μάχης: 6 άρματα μάχης από τα 31 έχουν ήδη καταστραφεί ολοσχερώς ως αποτέλεσμα επιθέσεων από ρωσικά στρατεύματα.

Ένα ακόμη Abrams καταστράφηκε ολοσχερώς, χτυπήθηκε από ειδικό βλήμα Krasnopol υψηλής ακρίβειας

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν ένα ακόμη αμερικανικό άρμα Abrams στην κατεύθυνση Avdiivka με πυρομαχικά Krasnopol υψηλής ακρίβειας, ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας.
«Το πυροβολικό της ομάδας δυνάμεων «Κέντρο», χρησιμοποιώντας ένα κατευθυνόμενο βλήμα υψηλής ακρίβειας «Krasnopol», κατέστρεψαν ένα άλλο άρμα M1 Abrams των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην κατεύθυνση Avdiivka στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Διευκρινίζεται ότι η βολή του πυροβολικού κατά του τανκ έγινε από αυτοκινούμενο πυροβολικό 2S19 «Msta-S» των 152 χλστ. από κλειστή θέση βολής.
«Έχοντας λάβει τις συντεταγμένες του στόχου από το πλήρωμα UAV, οι στρατιώτες έφτασαν στη θέση βολής, στόχευσαν το όχημα μάχης στον στόχο και κατέστρεψαν το άρμα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων με ακριβές χτύπημα από τα κατευθυνόμενα πυρομαχικά.
Οι στρατιωτικοί άλλαξαν αμέσως τη θέση βολής, καμουφλάρισαν το όχημα μάχης και κατέφυγαν σε κρυσφήγετο», ανέφερε το υπουργείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης