Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Παραμένει το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού – Cenergy και Ελλάκτωρ στο επίκεντρο

Χρηματιστήριο: Παραμένει το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού – Cenergy και Ελλάκτωρ στο επίκεντρο
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε ανοδικό άνοιγμα και η εγχώρια αγορά θα μπορούσε να κινηθεί ανάλογα και να απομακρυνθεί από κρίσιμα επίπεδα τιμών
Σχετικά Άρθρα
Η πορεία χθες της Wall Street μετά και τις δηλώσεις του προέδρου της FED, Τζερόμ Πάουελ, οι οποίες κρίνονται ήπιες από τους αναλυτές, θα μπορούσε να προσφέρει στήριξη στη σημερινή συνεδρίαση.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε ανοδικό άνοιγμα και η εγχώρια αγορά θα μπορούσε να κινηθεί ανάλογα και να απομακρυνθεί από κρίσιμα επίπεδα τιμών.
Ο Γενικός Δείκτης είναι μόλις 7 μονάδες πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1.400 μονάδες και αρκετές μετοχές δείχνουν διαγραμματικά πως αν υποχωρήσουν περαιτέρω θα μπουν σε περιπέτειες.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Cenergy μετά την ανακοίνωση ότι θα κάνει την επένδυση στις ΗΠΑ, αλλά και η Ελλάκτωρ μετά την ανακοίνωση της Reggeborgh πως θα ασκήσει το δικαίωμα προαίρεσης αγοράς μετοχών από τη Motor Oil, τμηματικά.
Σημειώνεται πως σήμερα κατοχυρώνουν δικαίωμα στο μέρισμα οι μέτοχοι του ΟΤΕ και αύριο θα διαπραγματεύεται χωρίς το σχετικό δικαίωμα.
Σήμερα οι μετοχές της Interlife διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,152 ευρώ ανά μετοχή καθαρό.

Eurobank Equities
Σήμερα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. δείχνουν θετικό άνοιγμα μετά το ήπιο σχόλιο του προέδρου της FED σχετικά με την πρόοδο του πληθωρισμού.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να κινηθεί υψηλότερα σήμερα.

Beta
Περιμένουμε από το Χ.Α. να κινηθεί με διαθέσεις συσσώρευσης, οι μειωμένοι όγκοι δείχνουν στενό εύρος και μία αργή συνεδρίαση.

Κύκλος
Φυσιολογική και λίγο πολύ αναμενόμενη η χτεσινή διόρθωση με αφετηρία την αντίσταση των 1421 μονάδων, ωστόσο η επέκτασή της κάτω από την κρίσιμη στήριξη των 1411 μονάδων αποτελεί μια άκρως ανησυχητική εξέλιξη. Ζητούμενη η άμεση ανάκτησή της. Σε στάση αναμονής οι αγορές ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων στη Βρετανία στις 4/7 και στη Γαλλία στις 7/7.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης