Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, το Παρίσι στο +1,24%, ο DAX +1,16% - Εκλογικός πυρετός σε Γαλλία και Βρετανία

Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, το Παρίσι στο +1,24%, ο DAX +1,16% - Εκλογικός πυρετός σε Γαλλία και Βρετανία
Οι επενδυτές προετοιμάζονται για δύο εθνικές βουλευτικές εκλογές, με το Ηνωμένο Βασίλειο να προσέρχεται στις κάλπες την Πέμπτη και τη Γαλλία την Κυριακή
Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να αναμένουν τα εκλογικά αποτελέσματα σε Βρετανία (4/7) και Γαλλία (7/7).
Μετά από μια αρνητική επίδοση την περασμένη εβδομάδα, ο Stoxx 600 είναι ασταθής μέχρι στιγμής τον Ιούλιο.
Ο δείκτης σημείωνε άνοδο 0,4%, με τους περισσότερους κλάδους να βρίσκονται στο πράσινο με επικεφαλής τις μετοχές των ορυχείων, με άνοδο 1,6%.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύθηκε 1,16%, στις 18.374 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,61%, στις 8.171 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 7.632 μον. με κέρδη 1,24%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIΒ διαμορφώθηκε στις 33.844 μον. με άνοδο 1,09%.

Capture_202.JPG
Εκλογές

Οι επενδυτές προετοιμάζονται για δύο εθνικές βουλευτικές εκλογές, με το Ηνωμένο Βασίλειο να προσέρχεται στις κάλπες την Πέμπτη και τη Γαλλία την Κυριακή.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν νίκη του αντιπολιτευόμενου κεντροαριστερού Εργατικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου, ένα αποτέλεσμα που οι αναλυτές λένε ότι θα αντιμετωπιστεί θετικά από τις αγορές, ενώ η γαλλική ψηφοφορία είναι βυθισμένη στην αβεβαιότητα.

Πληθωρισμός

Οι περιφερειακές αγορές έκλεισαν χαμηλότερα την Τρίτη, αφού αφομοίωσαν τα τελευταία στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή από την ευρωζώνη, τα οποία έδειξαν ότι ο γενικός πληθωρισμός στην ευρωζώνη υποχώρησε στο 2,5% τον Ιούνιο, σύμφωνα με τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.
Ωστόσο, ο δομικός πληθωρισμός και ο πληθωρισμός υπηρεσιών, παρέμειναν πεισματικά υψηλά,  στο 2,9% και 4,1%, αντίστοιχα.

Ασία

Οι αγορές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν κυρίως άνοδο, καθώς ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell σημείωσε ότι υπάρχει πρόοδος όσον αφορά τη συγκράτηση του πληθωρισμού, ενώ οι επενδυτές αξιολόγησαν επίσης μια πληθώρα στοιχείων από την περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης