Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο απεσταλμένος του Biden στην Ουγγαρία... μάλωσε τον Οrban για τη στήριξη στον Trump

Ο απεσταλμένος του Biden στην Ουγγαρία... μάλωσε τον Οrban για τη στήριξη στον Trump
Ο Orban ήταν ο πρώτος ηγέτης της ΕΕ που υποστήριξε τον Trump όταν έθεσε υποψηφιότητα το 2016
Ο Αμερικανός πρέσβης στη Βουδαπέστη επιτέθηκε στον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Viktor Orban, επειδή τάχθηκε στο πλευρό του Donald Trump στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το Politico, μιλώντας σε δεξίωση για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στη Βουδαπέστη, ο πρέσβης David Pressman δήλωσε ότι ο Orban "συνεχίζει να μας υπενθυμίζει, καθημερινά, ποιος θα ήθελε να κερδίσει αυτές τις εκλογές, ποιον θα ψήφιζε αν ήταν Αμερικανός, που δεν είναι".
"Δεν έχουμε κανέναν άλλο σύμμαχο ή εταίρο - ούτε έναν - που με παρόμοιο τρόπο, απροκάλυπτα και ακούραστα, κάνει εκστρατεία υπέρ ενός συγκεκριμένου υποψηφίου σε εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, προφανώς πεπεισμένος ότι, ό,τι και να γίνει, αυτό βοηθάει μόνο την Ουγγαρία ή τουλάχιστον τον ίδιο προσωπικά", πρόσθεσε.

Στήριξη στον Trump

Ο Orban ήταν ο πρώτος ηγέτης της ΕΕ που υποστήριξε τον Trump όταν έθεσε υποψηφιότητα για το αξίωμα το 2016 και έκτοτε είναι ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του Ρεπουμπλικάνου.
H "σημαντική και διαρκής" συμμαχία μεταξύ της Ουγγαρίας και των ΗΠΑ θα πρέπει να βασίζεται στους δεσμούς μεταξύ των λαών τους, όχι "στη συχνότητα των πολιτικών επιδοκιμασιών του πρωθυπουργού σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στο ποσό των χρημάτων των Ούγγρων φορολογουμένων που δαπανώνται για πολιτικά μηνύματα που υποστηρίζουν υποψηφίους για εκλεγμένα αξιώματα στις Ηνωμένες Πολιτείες", πρόσθεσε ο Pressman.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης