Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι με τους Iskander διαλύουν τους Ουκρανούς – Σκόνη και ελικόπτερο Mi-24

Οι Ρώσοι με τους Iskander διαλύουν τους Ουκρανούς – Σκόνη και ελικόπτερο Mi-24
Νέο πλήγμα στο αεροδρόμιο της Poltava
Ένα ακόμα στρατιωτικό πλήγμα με πυραύλους Iskander M επέφεραν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις οι Ρώσοι.
Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας αναφέρεται πως οι Ρώσοι έπληξαν εκ νέου το αεροδρόμιο της Poltava με Iskander καταστρέφοντας ένα στρατιωτικό ελικόπτερο Μi-24 καθώς και άλλα οχήματα.
«Πλήρωμα του Iskander OTRK των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων πραγματοποίησε επίθεση με πυραύλους σε χώρο στάθμευσης αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Poltava.
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, ένα μαχητικό ελικόπτερο Mi-24 των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και οχήματα της υπηρεσίαw μηχανικής αεροπορίας καταστράφηκαν» υποστηρίζει η ανακοίνωση.
Σημειώνεται πως χθες Τρίτη 2/7, επτά ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη Su-27 καταστράφηκαν ύστερα από ρωσική επίθεση με πυραύλους Iskander M στο αεροδρόμιο Mirgorod στην περιοχή της Poltava.
«Αποτέλεσμα της μαζικής επίθεσης που εξαπέλυσαν τα πληρώματα του Iskander-M OTRK των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων ήταν να καταστραφούν 5 επιχειρησιακά Su-27 και 2 Su-27 πολλαπλών ρόλων που τελούσαν υπό επισκευή» επεσήμαναν οι Ρώσοι
Δημοσίευμα του Forbes αναφερόμενο στην ρωσική επίθεση στο αεροδρόμιο του Mirgorod, υποστηρίζει πως η ουκρανική αεροπορία υπέστη μια από τις πιο δαπανηρές απώλειες της από την έναρξη του πολέμου.
«Πρόκειται για απώλειες που οι Ουκρανοί δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά» επισημαίνει το Forbes.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης