Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Κινδυνολογίας… συνέχεια – Scope: Ούτε η Le Pen θα ανακόψει τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της Γαλλίας, θα υποχωρήσει η ανάπτυξη

Κινδυνολογίας… συνέχεια – Scope: Ούτε η Le Pen θα ανακόψει τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της Γαλλίας, θα υποχωρήσει η ανάπτυξη
Η νέα κυβέρνηση θα έχει περιορισμένο δημοσιονομικό χώρο λόγω του ακόμη αυξημένου δημοσιονομικού ελλείμματος
Σχετικά Άρθρα
Μία αδύναμη κυβέρνηση Αριστερών και Emmanuel Macron ή μία νίκη της Marine Le Pen στις κρίσιμες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου στη Γαλλία, θα έχει ως αποτέλεσμα επιδείνωση των δημοσιονομικών επιδόσεων λόγω έλλειψης μεταρρυθμίσεων, αλλά και επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης, εκτιμά η Scope Ratings (αξιολογεί τη Γαλλία με ΑΑ, αρνητικό outlook).
«Τα αποτελέσματα του α’ γύρου των εκλογών υποδηλώνουν επίσης ότι το κόμμα του προέδρου Emmanuel Macron και οι στενοί σύμμαχοι του δεν θα μπορέσουν να δημιουργήσουν μια λειτουργική πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.
Η τελική διαμόρφωση της επόμενης Εθνοσυνέλευσης μετά τον δεύτερο γύρο στις 7 Ιουλίου είναι ακόμα ασαφής. Οι αποχωρήσεις αριστερών και κεντρώων υποψηφίων με στόχο τον περιορισμό των κερδών της ακροδεξιάς μειώνουν τις πιθανότητες μιας κυβέρνησης της Εθνικής Συσπείρωσης με απόλυτη πλειοψηφία, υποστηρίζοντας το σενάριο ενός μετέωρου κοινοβουλίου», σχολιάζει ο γερμανικός οίκος αξιολόγησης, υπενθυμίζοντας πως τα δημοσιονομικά ελλείμματα και το υψηλό δημόσιο χρέος παραμένουν οι τεράστιες προκλήσεις για τη Γαλλία.
«Στην πραγματικότητα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου, η δημοσιονομική τροχιά που περιγράφεται στο πρόγραμμα σταθερότητας του 2024, με δημοσιονομικό έλλειμμα να επιστρέφει κάτω από το 3% του ΑΕΠ έως το 2027, είναι ξεπερασμένη. Οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση θα έχει περιορισμένο δημοσιονομικό χώρο λόγω του ακόμη αυξημένου δημοσιονομικού ελλείμματος της Γαλλίας (5,5% του ΑΕΠ το 2023) και του δημόσιου χρέους (110,6% του ΑΕΠ). (…)
Η πολιτική αβεβαιότητα επηρεάζει επίσης τις προοπτικές ανάπτυξης της Γαλλίας, με την πιο πρόσφατη πρόβλεψη της Scope να κάνει λόγο για επίδοση 0,8% το 2024 και 1,3% το 2025».  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης