Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άμα είσαι φίλος της οικογένειας – Η ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στις διαγραφές Αυγενάκη, Μηταράκη, Μπογδάνου, Λατινοπούλου και Στεφανίδη

Άμα είσαι φίλος της οικογένειας – Η ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στις διαγραφές Αυγενάκη, Μηταράκη, Μπογδάνου, Λατινοπούλου και Στεφανίδη
Όταν ο Αυγενάκης κατήγγειλε ανήθικες συμπεριφορές
Σχετικά Άρθρα

Αναρωτιούνται πολλοί γιατί άργησε να διαγραφεί ο Αυγενάκης.
Ή γιατί αποπέμφθηκε ουσιαστικά από τη ΚΟ της ΝΔ και δεν διεγράφη πλήρως από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Ευλόγως μας έρχονται στο μυαλό αντίστοιχες περιπτώσεις.
Ο Νότης Μηταράκης απεπέμφθη από υπουργός επειδή ένα δημοσίευμα παραπολιτικής στήλης είπε ότι είχε πάει ΣΚ στο χωριό του. 
Ο Μπογδάνος διεγράφη επειδή έθιξε την ιερή αγελάδα του ΚΚΕ, μέσα σε δευτερόλεπτα.
Η Λατινοπούλου διεγράφη επειδή είπε ότι η παχυσαρκία δεν είναι υγιές πρότυπο.
Ο Στεφανίδης επειδή κορόιδεψε την Κούνεβα που δεν εξελέγη.
Για τον Αυγενάκη, χρειάστηκαν καταγγελίες, ημέρες δημοσιευμάτων, βιντεοσκοπημένο υλικό, δημόσια παραδοχή.
Όχι μωρέ δεν παίζει ρόλο το να είσαι φίλος της οικογένειας.

Μάλιστα για το περιστατικό με τον Στεφανίδη είχε πραγματοποιήσεις ανάρτηση ο ίδιο ο Αυγενάκης, στην οποία κατήγγειλε τον Στεφανίδη για την συμπεριφορά του.

«Με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Συντονιστής Ετεροδημοτών  κ. Κώστας Στεφανίδης διεγράφη πριν από λίγο από τη ΝΔ. 
Ανάλογες εκφράσεις και συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στην Παράταξή μας», έγραφε τότε ο Κρητικός.
Βέβαια άλλαξαν οι καταστάσεις. 

Θυμίζουμε πως τη διαγραφή από την ΚΟ της ΝΔ του πρώην υπουργού, Λευτέρη Αυγενάκη, ζήτησε ο Κ. Μητσοτάκης,  μετά την πρωτοφανή  αντίδρασή του βουλευτή όταν την περασμένη Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024, έχασε τη πτήση του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, βιαιοπραγώντας εναντίον υπαλλήλου αεροπορικής εταιρείας.
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρέπεμψε τον Λ. Αυγενάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του για το περιστατικό.  Πλέον, η Επιτροπή θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση του πρωθυπουργού.
Ωστόσο, ο Λ. Αυγενάκης, μετά τη διαγραφή του, ξεκαθάρισε ότι δεν παραδίδει την έδρα του.
Σημειώνεται ότι το περιστατικό προκάλεσε κύμα αντιδράσεων, με την αντιπολίτευση να ζητά από την πρώτη στιγμή την αποπομπή του.
Ο κ. Αυγενάκης 
μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού, προχώρησε σε σχετική δήλωση ζητώντας δημόσια συγγνώμη, ενώ στη συνέχεια έδωσε εξηγήσεις  στον  πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα, αλλά  και στον Γενικό Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη.
Νωρίτερα σήμερα (3/7)  ο κ. Αυγενάκης δήλωσε ότι «αν υπάρξει νομικό πρόβλημα, είναι αυτονόητο ότι θα ζητήσω την άρση της ασυλίας μου».
Στο μεταξύ, την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες εκπροσώπων εργαζομένων στο Αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" για το επεισόδιο με τον Λ. Αυγενάκη.
Υπενθυμίζεται  ότι  παρέμβαση  από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη διερεύνηση του περιστατικού ζήτησε η ΟΣΕΥΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες των Αεροδρομίων) με επιστολή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης