Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση από τον Bagheri Kani (ΥΠΕΞ Ιράν): Αιώνια κόλαση για το Ισραήλ ένας πόλεμος με τη Hezbollah

Προειδοποίηση από τον Bagheri Kani (ΥΠΕΞ Ιράν): Αιώνια κόλαση για το Ισραήλ ένας πόλεμος με τη Hezbollah
Ο υπηρεσιακός ΥΠΕΞ του Ιράν ξεκαθάρισε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία δεν εξαρτάται οποιαδήποτε την αλλαγή στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών
Ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Ali Bagheri Kani δήλωσε ότι η Hezbollah, η οποία είναι o πιο ενεργός παράγοντας στον Λίβανο στρατιωτικά και διπλωματικά, παίζει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία αποτρεπτικής ισχύος στην περιοχή, ιδίως κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα και τον Λίβανο.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο προσωρινός υπουργός Εξωτερικών του Ιράν προειδοποίησε το Ισραήλ ότι ένας ολοκληρωτικός πόλεμος στον Λίβανο θα μετατραπεί «σίγουρα σε μια αιώνια κόλαση για το καθεστώς του, από την οποία δεν θα επιστρέψει ποτέ».
Ο Bagheri Kani αναφέρθηκε στους διπλωματικούς δεσμούς του Ιράν με τη Σαουδική Αραβία, τους οποίους συζήτησε την περασμένη εβδομάδα με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Waleed bin Abdulkarim El-Khereiji, δηλώνοντας ότι η αποστολή ενίσχυσης των διμερών σχέσεων των χωρών θα εκκινήσει μόλις έρθει στην εξουσία η επόμενη ιρανική κυβέρνηση.
Τέθηκε επίσης το θέμα της πιθανής εκλογικής νίκης του Donald Trump στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
Εν προκειμένω, ο Bagheri Kani ξεκαθάρισε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία δεν εξαρτάται από οποιαδήποτε αλλαγή στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης