Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενισχυμένη παρουσία - Το ΝΑΤΟ θα αναπτύξει έως και 5.000 στρατιώτες στη Λετονία τα επόμενα χρόνια

Ενισχυμένη παρουσία - Το ΝΑΤΟ θα αναπτύξει έως και 5.000 στρατιώτες στη Λετονία τα επόμενα χρόνια
Η Δανία και η Σουηδία θα ενταχθούν επίσης στη νέα πολυεθνική ταξιαρχία του ΝΑΤΟ στη Λετονία
Σχετικά Άρθρα

Έως και 5.000 στρατιώτες από χώρες του ΝΑΤΟ θα σταθμεύσουν στη Λετονία τα επόμενα χρόνια, ανακοίνωσε ο Λετονός υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με το LSM.
Η ομάδα μάχης ενισχυμένης παρουσίας στη Λετονία υπό την ηγεσία του Καναδά θα επεκταθεί σε επίπεδο πολυεθνικής ταξιαρχίας.
Η ταξιαρχία αναμένεται να φτάσει σε πλήρη ετοιμότητα μάχης έως το 2026 και θα αποτελείται από περίπου 3.500 άτομα προσωπικό.
Εν τω μεταξύ, στρατεύματα του ΝΑΤΟ είναι ήδη παρόντα στη Λετονία ως μέρος άλλων επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα συνολικά περίπου 5.000 άτομα προσωπικό στη χώρα τα επόμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με τον υπουργό.
Τελετή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στη στρατιωτική βάση για να σηματοδοτήσει την έναρξη της παρουσίας του ΝΑΤΟ στη Λετονία που αναβαθμίζεται σε επίπεδο ταξιαρχίας.
Ο Spruds τόνισε ότι η Λετονία έχει γίνει το πρώτο κράτος της Βαλτικής που φιλοξενεί πολυεθνική ταξιαρχία του ΝΑΤΟ.
Η κύρια τοποθεσία της ταξιαρχίας θα είναι η στρατιωτική βάση Adazi, με το αρχηγείο της να βρίσκεται στο Ceri, του δήμου Marup, και μεγάλες ασκήσεις θα διεξαχθούν στο πεδίο εκπαίδευσης Selija.
Τον Ιούνιο του 2022, η Λετονία και ο Καναδάς υπέγραψαν μια δήλωση για την ενίσχυση και περαιτέρω ανάπτυξη της ομάδας ενισχυμένης παρουσίας στη Λετονία και τον Ιούλιο του περασμένου έτους, πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, οι υπουργοί Άμυνας της Λετονίας και του Καναδά υπέγραψαν έναν οδικό χάρτη που περιγράφει τα μελλοντικά βήματα προς μετατρέψει την ομάδα σε ταξιαρχία.
Επί του παρόντος, περίπου 1.900 στρατιώτες από την Αλβανία, τον Καναδά, την Τσεχία, την Ισλανδία, την Ιταλία, το Μαυροβούνιο, την Πολωνία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία, την Ισπανία και τα Σκόπια υπηρετούν στην ομάδα ενισχυμένης παρουσίας υπό την ηγεσία του Καναδά στη Λετονία σε εκ περιτροπής βάση.
Η Δανία και η Σουηδία θα ενταχθούν επίσης στη νέα πολυεθνική ταξιαρχία του ΝΑΤΟ στη Λετονία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης