Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ΟΗΕ καταδικάζει την «απαράδεκτη» μεταχείριση των Παλαιστινίων κρατουμένων και τις 28 αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ κατά αμάχων

Ο ΟΗΕ καταδικάζει την «απαράδεκτη» μεταχείριση των Παλαιστινίων κρατουμένων και τις 28 αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ κατά αμάχων
Ανησυχίες για τις σύνθηκες κράτησης των ομήρων στις φυλακές του Ισραήλ 
Σχετικά Άρθρα

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν εκφράσει εδώ και καιρό ανησυχίες για τις συνθήκες για τους Παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές, αλλά προειδοποίησαν ότι η κατάσταση φαίνεται να έχει επιδεινωθεί από την έναρξη του πολέμου.
Σχετικά με μια πρόσφατη περίπτωση όπου ο ισραηλινός στρατός αναγνώρισε ότι τα στρατεύματά του είχαν δέσει έναν τραυματισμένο Παλαιστίνιο σε στρατιωτικό όχημα κατά τη διάρκεια επιδρομής στην κατεχόμενη πόλη Τζενίν στη Δυτική Όχθη, ο επικεφαλής του ΟΗΕ για τα δικαιώματα Volker Turk είπε ότι είναι "αηδιαστικό να βλέπουμε μια τέτοια εντελώς απαράδεκτη μεταχείριση".
«Πρέπει να υπάρξει μια διαφανής και ανεξάρτητη έρευνα για να γνωρίζουμε τι συνέβη και να διασφαλίσουμε ότι οι δράστες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», δήλωσε ο Turk σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

Το Ισραήλ πραγματοποίησε 28 αεροπορικές επιδρομές στη Δυτική Όχθη

Ο ΟΗΕ ανέφερε επίσης ότι τουλάχιστον 28 αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από το Ισραήλ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από τον περασμένο Οκτώβριο.
Επικαλούμενος την έκθεση του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA), ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Stephane Dujarric είπε στους δημοσιογράφους ότι το Ισραήλ πραγματοποίησε επίσης δύο χτυπήματα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη την περασμένη εβδομάδα.
«14 παιδιά ήταν μεταξύ των 77 Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αυτών των αεροπορικών επιδρομών», τόνισε.
Ο Dujarric δήλωσε επίσης ότι 200 ​​σπίτια υπέστησαν ζημιές στην επίθεση του Ισραήλ στον προσφυγικό καταυλισμό Nur Shams στο Tulkarm στη βόρεια κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης