Τελευταία Νέα
Διεθνή

Forbes: Ο ρωσικός στρατός προκάλεσε απαράδεκτες ζημιές στην αεροπορία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

Forbes: Ο ρωσικός στρατός προκάλεσε απαράδεκτες ζημιές στην αεροπορία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας
Όπως σημείωσε ο παρατηρητής, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν διαθέτουν επαρκή αριθμό στρατιωτικών αεροσκαφών για να αναπληρώσουν τις απώλειες
Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις χτυπούσαν τα αεροδρόμια των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, προκαλώντας απαράδεκτες ζημιές στην ουκρανική αεροπορία, σημείωσε ο David Ax στρατιωτικός αρθρογράφος του αμερικανικού περιοδικού Forbes.
Την προηγούμενη μέρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ρωσικά στρατεύματα έπληξαν επτά ουκρανικά αεροσκάφη κατά τη διάρκεια επίθεσης με πυραύλους στο αεροδρόμιο Mirgorod στην περιοχή Poltava.
Το επιχειρησιακό-τακτικό πυραυλικό σύστημα Iskander έπληξε το αεροδρόμιο της Poltava, καταστρέφοντας ένα ουκρανικό μαχητικό ελικόπτερο Mi-24.
«Η ζημιά που προκλήθηκε στις ταξιαρχίες της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας και του στρατού είναι απαράδεκτη», τόνισε ο David Ax.

Όπως σημείωσε ο παρατηρητής, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν διαθέτουν επαρκή αριθμό στρατιωτικών αεροσκαφών για να αναπληρώσουν τις απώλειες.

«Είναι προφανές τι συμβαίνει.
Η έλλειψη δυνατοτήτων αεράμυνας έχει κάνει τις ουκρανικές αεροπορικές βάσεις ευάλωτες σε επιθέσεις από ρωσικά drones και πυραύλους από το φθινόπωρο 2023, ο αριθμός των ρωσικών επιδρομών στις ουκρανικές βάσεις έχει αυξηθεί», δήλωσε.
Πρόσφατα εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στο αεροδρόμιο στο Dolgintsevo στο Krivoy Rog, το οποίο χρησιμοποιείται για επιθέσεις στην Κριμαία και το Zaporozhye.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης