Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χωρίς στρατηγική εξόδου και ηττημένο το Ισραήλ στη Γάζα, οδεύει ολοταχώς στο μοιραίο λάθος!

Χωρίς στρατηγική εξόδου και ηττημένο το Ισραήλ στη Γάζα, οδεύει ολοταχώς στο μοιραίο λάθος!
Η Hezbollah μπορεί να κάνει το Ισραήλ να νιώσει τέτοιο πόνο που δεν έχουν νιώσει ποτέ πριν και μάλιστα μέσα σε λίγες μέρες!
Σε κρανίου τόπο έχουν μετατρέψει την Λωρίδα της Γάζας οι Ισραηλινοί τους τελευταίους εννέα μήνες, διαπράττοντας ξεκάθαρα γενοκτονία «χωρίς σχέδιο», «χωρίς στρατηγική εξόδου» και αδιάκριτα αν χτυπούν την Hamas πυυ διατείνονται πως στοχεύουν ή αμάχους που τελικά στοχεύουν και τώρα στρέφουν τα βέλη τους στην Ιερουσαλήμ, αλλά και στην Hezbollah κάνοντας ένα σημαντικό λάθος, σύμφωνα με αναλυτες: η Hezbollah δεν είναι Hamas!
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο και εκδότη του The Cradle, Esteban Carrillo, δεν υπάρχει «ασφαλής ζώνη» στη Λωρίδα της Γάζας και δεν υπάρχει τους «τελευταίους εννέα μήνες»!
«Στη Γάζα, ΜΚΟ και τοπικοί αξιωματούχοι λένε ότι υπάρχουν 1,9 εκατομμύρια άνθρωποι εκτοπισμένοι.
Ο πληθυσμός της Γάζας στην αρχή [αυτού του πολέμου] ήταν 2,2 εκατομμύρια.
Ουσιαστικά λοιπόν οι μισοί, λαμβάνοντας υπόψη τους αριθμούς που έχουν ήδη καταφέρει να φύγουν και προφανώς τους νεκρούς και τους αγνοούμενους.
Αυτός είναι ολόκληρος ο πληθυσμός της Γάζας που έχει εκτοπιστεί», πρότεινε ο Carrillo.
«Δεν έχουν σπίτια.
Οι άνθρωποι κοιμούνται στο δρόμο».
«Η Γάζα, είναι τόσο μικρό μέρος.... περίπου 360 τ.χλμ. Είναι σαν μια μικρή πόλη των ΗΠΑ, και εννέα μήνες ισοπεδώνεται, καταστρέφεται.
Χωρίς υπηρεσίες, χωρίς τρεχούμενο νερό, χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Χωρίς δροσερό αέρα το καλοκαίρι.

Και τι κάνει ο ισραηλινός στρατός μετά από τόσους μήνες πολέμου στη Γάζα εκτός από το να σκοτώνει πλήθος αμάχων;

Εξαντλεί τα πυρομαχικά του».
«Στη Khan Yunis έχει μείνει το τελευταίο νοσοκομείο στη Γάζα το Νοσοκομείο Nasser που μόλις και μετά βίας λειτουργεί.
Και αυτό απειλείται», είπε ο Carrillo.
«Δυστυχώς, η Khan Yunis εκκενώθηκε για πρώτη φορά στις 5 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια έγινε σαν την κεντρική, την κύρια πόλη στη σκηνή του πολέμου στη νότια Γάζα γύρω στον Μάιο, όταν ξεκίνησε η επιχείρηση στη Rafah».
«Τι κάνει ο ισραηλινός στρατός στη Γάζα εννέα μήνες μετά τη γενοκτονία;
Πόσο ακόμη θα τους πάρει για να πετύχουν τον στόχο που έχουν δηλώσει, σωστά, που ήταν να καταστρέψουν πλήρως τη Hamas.
Πόσες φορές θα ανακοινώσουν ότι απενεργοποίησαν τα τάγματα της Hamas, ότι ακρωτηρίασαν τη Hamas, ότι θα καταστρέψουν όλους τους μαχητές της Hamas σε συγκεκριμένες πόλεις μόνο για δύο ή τρεις μήνες στη γραμμή για να πρέπει να επιστρέψουν».

Το Ισραήλ φαίνεται ότι είναι έτοιμο να μειώσει τους βομβαρδισμούς του στη Γάζα και να στρέψει την προσοχή του στον βορρά με έναν πιθανό πόλεμο εναντίον της Hezbollah στον ορίζοντα.

Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken είπε αυτή την εβδομάδα ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το Ισραήλ θα μειώσει τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.
«Πώς μπορούν να επιβραδύνουν όταν το Πεντάγωνο στέλνει όπλα κατά μέσο όρο κάθε τέσσερις ημέρες;
Βόμβες και οβίδες και πυρομαχικά, και χτυπούν τη Γάζα με τέτοια αγριότητα που υπάρχουν ανησυχίες ότι τελειώνουν οι οβίδες, παρά το γεγονός ότι συνεχίζουν να αναπληρώνονται», εξήγησε ο Carrillo.
«Λοιπόν, το μόνο σχέδιο εδώ ήταν, ναι, να σκοτωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι Παλαιστίνιοι για να γίνει αυτό το ταξίδι ακατοίκητο».
«[Το Ισραήλ] δεν έχει καταφέρει απολύτως τίποτα.
Η ολική καταστροφή της Λωρίδας της Γάζας δεν ήταν στρατηγικός στόχος της εισβολής, σωστά.
Ήταν να νικήσουμε τη Hamas.
Είναι πολύ μακριά από αυτόν τον στόχο», είπε ο Carrillo.
«Δεν υπάρχει στρατηγική εξόδου.
Δεν υπάρχει σχέδιο.

Δεν υπήρχε ποτέ ένα πραγματικό σχέδιο από την αρχή, πέρα από την εθνοκάθαρση.

«Και νομίζω ότι οι Ισραηλινοί ηγέτες ελπίζουν ότι αυτό θα συμβεί και για αυτούς, ώστε να συνεχίσουν τη γενοκτονία και την εκστρατεία εθνοκάθαρσής τους και χωρίς να χρειαστεί να αντιμετωπίσουν πίεση από την παγκόσμια σκηνή, " αυτός πρόσθεσε.
«Και τι το κάνει, τι θα έκανε τους Ισραηλινούς να σταματήσουν και να μην έρθουν εναντίον μας ή κάποιος άλλος, δηλαδή ένας αντιπρόσωπος μιας μεγαλύτερης δύναμης, όπως οι ΗΠΑ».
Στις 18 Ιουνίου, το IDF φέρεται να ενέκρινε και επικύρωσε τα επιχειρησιακά σχέδια για μια επίθεση στον Λίβανο.
Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ Κατς δήλωσε ότι το Ισραήλ ήταν «πολύ κοντά» σε μια απόφαση να «αλλάξει τους κανόνες» εναντίον της Hezbollah και του Λιβάνου και απείλησε να καταστρέψει το κίνημα «σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο» και να «πλήξει σοβαρά» τον Λίβανο, ανέφερε το Sputnik. Σάββατο.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Blevins πρότεινε ότι το Ισραήλ μπορεί να θέλει να κλιμακώσει τις εντάσεις με τον Λίβανο ως τρόπο να αποσπάσει την προσοχή της παγκόσμιας σκηνής από τις ανθρωπιστικές κρίσεις στη Γάζα.
«[Το Ισραήλ δεν μπόρεσε] να αντιμετωπίσει τη Hamas στη Γάζα μετά από εννέα μήνες.

Η Hezbollah μπορεί να κάνει το Ισραήλ να νιώσει τέτοιο πόνο που δεν έχουν νιώσει ποτέ πριν και μάλιστα μέσα σε λίγες μέρες!

Υπάρχει η απειλή από τους Ισραηλινούς ηγέτες ότι θα επιστρέψουν τον Λίβανο στη Λίθινη Εποχή.
Τι θα συμβεί στο Ισραήλ;
Αυτό που πρόκειται να κάνει η Hezbollah στο Ισραήλ θα είναι ακριβώς αυτό, αν όχι χειρότερο, επειδή η Hezbollah δεν έχει εξαντληθεί.
Η Hezbollah δεν είναι κουρασμένη.
Η Hezbollah δεν έχει περάσει εννέα μήνες πολεμώντας έναν βίαιο πόλεμο», πρότεινε ο Carrillo.
«[Το Ισραήλ δεν ξέρει] πού βρίσκεται η Hezbollah.
Η Hezbollah έχει επίσης ένα δίκτυο σηράγγων στα σύνορα.
Άρα είναι η ίδια κατάσταση που θα βρίσκονταν στη Γάζα.
Το μόνο πράγμα που θα μπορούσαν να καταφύγουν είναι για τις λιβανέζικες υποδομές, και αυτό απλώς θα εξαπολύει την οργή όχι μόνο της Hezbollah, της ιρακινής αντίστασης που είχε ήδη δεσμευτεί να συμμετάσχει σε αυτόν τον αγώνα.
Οι Υεμενίτες θα επέκτειναν τις επιχειρήσεις τους.

Ακόμη και στο Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν προσφέρθηκαν να στείλουν στρατιώτες για να πολεμήσουν το Ισραήλ.

Και υπάρχει και το Ιράν που λέει ότι εάν το Ισραήλ επεκτείνει τον πόλεμο στον Λίβανο, η Hezbollah θα έχει την πλήρη υποστήριξή μας».
Θα είναι αυτοκτονία να το επιχειρήσει το Ισραήλ... αλλά αν το επιχειρήσει, ένα είναι σίγουρο: Hezbollah θα παραμείνει στα σύνορα, ειδικά μετά τα γεγονότα των τελευταίων εννέα μηνών.
Είναι πραγματικά η μόνη δύναμη που μπορεί να κρατήσει τον Λίβανο ασφαλή από αυτό το εθνοκράτος με το οποίο είναι δυστυχώς γείτονες», είπε ο Carrillo, όταν ρωτήθηκε εάν η Hezbollah θα ανταποκριθεί στις ισραηλινές απαιτήσεις και θα αποσυρθεί από τις παραμεθόριες περιοχές, στον ποταμό Λιτάνη.
Και το γεγονός ότι οι IDF σκότωσαν τον Mohammed Nasser της Hezbollah διοικητή μιας μονάδας που ήταν υπεύθυνη για τα πυρά από το νοτιοδυτικό Λίβανο προς το Ισραήλ, σύμφωνα με το Reuters, είναι ένα λάθος που δεν θα μείνει αναπάντητο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης