Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισραήλ έστειλε αντιπροσωπεία στην Αίγυπτο για ειρηνευτικές συνομιλίες, την ώρα που συνεχίζει την εισβολή στη Γάζα

Το Ισραήλ έστειλε αντιπροσωπεία στην Αίγυπτο για ειρηνευτικές συνομιλίες, την ώρα που συνεχίζει την εισβολή στη Γάζα

Η συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σημαντικές ανθρωπιστικές κρίσεις

Σχετικά Άρθρα
Ισραηλινή αντιπροσωπεία διπλωματών έφτασε στο Κάιρο για ειρηνευτικές συνομιλίες με Αιγύπτιους αξιωματούχους, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση των ομήρων που είχε πιάσει η Hamas τον περασμένο Οκτώβριο.
Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει ακόμη την επίσκεψη, αλλά πιστεύεται ότι οι ΗΠΑ, το Κατάρ και η Αίγυπτος υπέβαλαν στο Ισραήλ σχέδιο ειρηνευτικής πρότασης από τη Hamas.
Η ισραηλινή αντιπροσωπεία σχεδιάζει να μελετήσει την πρόταση και να δώσει απάντηση στους μεσολαβητές.
Το περιεχόμενο της προτεινόμενης συμφωνίας είναι επί του παρόντος άγνωστο, αλλά οι προηγούμενες προσπάθειες της ισραηλινής κυβέρνησης να διαπραγματευτεί κατάπαυση του πυρός με τη Hamas ήταν σε μεγάλο βαθμό ανεπιτυχείς.
Η συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σημαντικές ανθρωπιστικές κρίσεις, με πολλούς αμάχους να σκοτώνονται και να τραυματίζονται και εκτεταμένες καταστροφές υποδομών και περιουσιακών στοιχείων.
Η τρέχουσα κατάσταση οδήγησε επίσης σε αυξημένες εντάσεις μεταξύ του Ισραήλ και των γειτόνων του, ιδιαίτερα της Αιγύπτου, η οποία παραδοσιακά έπαιζε βασικό ρόλο στη διαμεσολάβηση των συγκρούσεων μεταξύ του Ισραήλ και των παλαιστινιακών μαχητών.
Η επίσκεψη της ισραηλινής αντιπροσωπείας στο Κάιρο πραγματοποιείται εν μέσω αυξανόμενων διεθνών πιέσεων για επίλυση της σύγκρουσης και άμβλυνση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα.
Τα Ηνωμένα Έθνη ζήτησαν άμεση κατάπαυση του πυρός και παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στις πληγείσες περιοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης