Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο αμερικανικός στρατός κατέστρεψε ραντάρ και σκάφη USV των Houthis στην Υεμένη

Ο αμερικανικός στρατός κατέστρεψε ραντάρ και σκάφη USV των Houthis στην Υεμένη
Οι Houthis δεν ανακοίνωσαν καμία σχετική επίθεση
Σχετικά Άρθρα
Η Κεντρική Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών (CENTCOM) γνωστοποίησε σήμερα 4 Ιουλίου ότι οι δυνάμεις της πραγματοποίησαν άλλη μια σειρά επιδρομών εναντίον στόχων των Houthis στην Υεμένη, καταστρέφοντας αυτή τη δύο τοποθεσίες ραντάρ και δύο σκάφη επιφανείας χωρίς πληρώματα (USV) της ένοπλης ομάδας στην Ερυθρά Θάλασσα.
«Διαπιστώθηκε ότι οι τοποθεσίες ραντάρ και τα USV παρουσίαζαν επικείμενες απειλές για τις ΗΠΑ, τις δυνάμεις του συνασπισμού και τα εμπορικά πλοία στην περιοχή. Αυτή η ενέργεια ελήφθη για την προστασία της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας και για να γίνουν τα διεθνή ύδατα ασφαλέστερα και πιο ασφαλή», αναφέρεται στην ανακοίνωση η CENTCOM.
Οι Houthis δεν ανακοίνωσαν καμία σχετική επίθεση. Το Al-Masirah TV που συνδέεται με την οργάνωση, δεν ανέφερε επίσης κανένα πλήγμα στην Υεμένη εκείνη την ημέρα.
Από τον περασμένο Νοέμβριο, οι Houthis έχουν επιτεθεί σε δεκάδες πλοία συνδεδεμένα με το Ισραήλ ή ιδιοκτησίας των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν, την Αραβική Θάλασσα, τον Ινδικό Ωκεανό και τη Μεσόγειο Θάλασσα ως απάντηση στον πόλεμο της Λωρίδας της Γάζας.
Μάλιστα, όπως ισχυρίζονται, εκτόξευσαν από τότε δεκάδες drones και πυραύλους στην νοτιότερη ισραηλινή πόλη Εϊλάτ και κατέρριψε έξι πολεμικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αμερικανικής κατασκευής πάνω από την Υεμένη και τα κοντινά ύδατα.
Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πραγματοποιήσει εκατοντάδες πλήγματα εναντίον περιοχών που ελέγχονται από τους Houthis στην Υεμένη από τον Ιανουάριο 2024, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την οργάνωση και να υποβαθμίσουν τις επιθετικές της ικανότητες -χωρίς αποτέλεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης