Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin για debate ΗΠΑ: Δεν το είδα όλο, έχω πολλές υποχρεώσεις - Δεν αλλάζει η προτίμησή μου στον Biden

Putin για debate ΗΠΑ: Δεν το είδα όλο, έχω πολλές υποχρεώσεις - Δεν αλλάζει η προτίμησή μου στον Biden
«Δεν ξέραμε τι θα μπορούσε να συμβεί; Το ξέραμε», σημείωσε με νόημα για την απόδοση του Biden ο ηγέτης του Κρεμλίνου
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε σήμερα ότι είδε κάποια αποσπάσματα από το debate μεταξύ του Joe Biden και του Donald Trump, αλλά ότι η προτίμησή του για τον Biden ως τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ παραμένει αμετάβλητη.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης αν ο Biden ή ο Trump ήταν καλύτερος, αν η δημοσίως δηλωμένη προτίμησή του για τον Biden είχε αλλάξει μετά το ντιμπέιτ και αν το είχε δει, ο Πούτιν είπε:
«Τίποτα δεν έχει αλλάξει.»
«Δεν ξέραμε τι θα μπορούσε να συμβεί; Το ξέραμε», πρόσθεσε ο ηγέτης του Κρεμλίνου.
Ο Putin έχει δηλώσει πολλές φορές ότι αισθάνεται ότι ο Biden είναι προτιμότερος ως ο μελλοντικός πρόεδρος των ΗΠΑ από τον Ρεπουμπλικανό ανθυποψήφιό του, ακόμη και αφού ο Biden χαρακτήρισε τον επικεφαλής του Κρεμλίνου ως «τρελό παλιομ…»
Ο Putin είπε ότι είδε αποσπάσματα από το ντιμπεϊτ μεταξύ του Biden και του Trump αλλά είχε άλλα πράγματα να κάνει.
«Είδα μερικά αποσπάσματα» είπε ο Putin. « Αλλά έχω πολλά να κάνω».
Ο Putin είπε ότι έδωσε λίγη προσοχή σε επιμέρους ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης για το debate, αν και δεν μπορούσε να το παραβλέψει, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν μια μεγάλη δύναμη.
Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Trump ότι μπορεί να θέσει τέλος στον πόλεμο της Ουκρανίας αμέσως μόλις κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, ο Putin είπε ότι η Ρωσία τον λαμβάνει σοβαρά αλλά δεν έχει την αίσθηση των λεπτομερειών οποιωνδήποτε ειρηνευτικών προτάσεων του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.
«Το γεγονός ότι ο κύριος Trump, ως υποψήφιος για την προεδρία , διακηρύσσει ότι είναι έτοιμος και θέλει να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, το λαμβάνουμε αυτό πολύ σοβαρά», είπε ο Putin.
«Δεν είμαι φυσικά εξοικειωμένος με πιθανές προτάσεις για το πώς σχεδιάζει να το κάνει αυτό. Αυτό είναι το βασικό ερώτημα . Αλλά δεν έχω αμφιβολία ότι το εννοεί ειλικρινά και το υποστηρίζουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης