Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μύδροι του γερμανικού RND κατά Αυγενάκη: Δεν χρειάζεται να θυμάστε το όνομά του, η καριέρα του έχει τελειώσει

Μύδροι του γερμανικού RND κατά Αυγενάκη: Δεν χρειάζεται να θυμάστε το όνομά του, η καριέρα του έχει τελειώσει
Η στάση «ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε;» δεν είναι πλέον ανεκτή, λέει το RND
Ποιος περιμένει ποιον; Ο πολιτικός στο αεροπλάνο ή το αεροπλάνο στον πολιτικό; διερωτάται σε άρθρο του με αφορμή την υπόθεση Αυγενάκη το γερμανικό RND.
Όπως επισημαίνει, στην πραγματικότητα, στο περιστατικό χειροδικίας του πρώην υπουργού κατά υπαλλήλου του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» διακυβεύονται πολλά περισσότερα: η πολιτική κουλτούρα που χαρακτηρίζεται από πατρονάρισμα και νεποτισμό σε μια χώρα που αρέσκεται να φημίζεται ως «λίκνο της δημοκρατίας».
«Ο κεντρικός ήρωας είναι ένας άνθρωπος του οποίου το όνομα δεν χρειάζεται να θυμάστε γιατί η καριέρα του μάλλον έχει τελειώσει: ο Λευτέρης Αυγενάκης (51), μέλος του συντηρητικού κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) από την Κρήτη και μέχρι πρόσφατα υπουργός Γεωργίας.
Την Τετάρτη, μετά από αίτημα του αρχηγού κόμματος και κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη (56), η πειθαρχική επιτροπή της ΝΔ απέκλεισε τον πρώην υπουργό από την κοινοβουλευτική ομάδα.
Αιτία ήταν ένα περιστατικό που συνέβη στο αεροδρόμιο της Αθήνας τη Δευτέρα.
Ο Αυγενάκης ήθελε να πετάξει στην Κρήτη.
Όμως άργησε πολύ. “Η πύλη είναι κλειστή”, του είπε ο υπάλληλος στην πύλη.
Ο Αυγενάκης επέμενε ακόμα να επιβιβαστεί.
Το βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει τον πολιτικό να χειρονομεί άγρια, να μιλά με τον υπάλληλο του αεροδρομίου και τελικά να του δίνει κάτι που μοιάζει με μια γροθιά ή ένα χαστούκι στο πρόσωπο».

«Ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε;»

Η στάση «ξέρεις ποιος είμαι» δεν είναι πλέον ανεκτή
Σύμφωνα με δηλώσεις μάρτυρα, ο Αυγενάκης φώναξε στους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο: «Μην με αγγίζετε, έχω ασυλία!
Γενιές επί γενεών Ελλήνων αστυνομικών αναγκάστηκαν να ακούσουν αυτήν την ερώτηση ενώ προσπαθούσαν να γράψουν κλήση σε πολιτικό που πάρκαρε παράνομα ή οδηγούσε πολύ γρήγορα.
Οι σερβιτόροι είναι επίσης εξοικειωμένοι με την ερώτηση όταν τα πράγματα δεν πάνε αρκετά γρήγορα για έναν επισκέπτη που πιστεύει ότι είναι σημαντικός.
Η στάση «ξέρετε ποιος είμαι» δεν θα γίνει ανεκτή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, δήλωσε την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μαρινάκης.
Το γεγονός ότι ο Αυγενάκης τρόμαξε τόσο πολύ θα μπορούσε να έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχασε την υπουργική του θέση σε ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου μόλις πριν από τρεις εβδομάδες.
Αν ήταν ακόμη υπουργός τη Δευτέρα, μπορεί να τον περίμενε το αεροπλάνο.
Θα πρέπει τώρα να αρθεί η ασυλία του βουλευτή.
Η Εισαγγελία διερευνά κατηγορίες για καταναγκασμό και άλλα αδικήματα.
Ο πολιτικός κυκλοφορούσε ζητώντας συγγνώμη για το «περιστατικό».
Στη δήλωσή του ο Αυγενάκης διαβεβαίωσε ότι «θα υπηρετήσει τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος όπως παλιά» και ως εκ τούτου δεν θα παραιτηθεί…
φασδφδασσφαδ.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης