Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedev: Ο Vladimir Putin είναι ο νέος Abraham Lincoln - Γεια σας, Αμερικανοί, κάντε τη Ρωσία μεγάλη ξανά!

Medvedev: Ο Vladimir Putin είναι ο νέος Abraham Lincoln - Γεια σας, Αμερικανοί, κάντε τη Ρωσία μεγάλη ξανά!
Σε πρόσφατο μήνυμά του στο Telegram, ο νυν αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Medvedev, χαιρέτισε τη σημασία της Ημέρας Ανεξαρτησίας στην Αμερική.
Αυστηρή προειδοποίηση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες απηύθυνε στις 4 Ιουλίου ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας Dmitry Medvedev, υποδηλώνοντας ότι υπάρχουν παραλληλισμοί μεταξύ του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου και του τρέχοντος πολιτικού κλίματος στις ΗΠΑ…
Ειδικότερα, σε πρόσφατο μήνυμά του στο Telegram, ο νυν αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Medvedev, χαιρέτισε την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στην Αμερική.
Στη συνέχεια παρομοίασε τον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο με τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Όπως είπε, «έχει γίνει σαφές ότι η μακροχρόνια αντιπαράθεση μεταξύ της Ένωσης και της Συνομοσπονδίας μοιάζει πολύ με την ουκρανική σύγκρουση».
Η σύγκρουση μεταξύ της Ένωσης και της Συνομοσπονδίας αντικατοπτρίζει την τρέχουσα κατάσταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Συνέκρινε μάλιστα τη Μόσχα με τον Βορρά, που υποστήριζε την «ισότητα και την ελευθερία», ενώ ο Νότος, όπως και το Κίεβο, υποστήριζε τον «ρατσισμό».
Ο Medvedev επέκρινε τη δυτική εμπλοκή και στις δύο συγκρούσεις, παρομοιάζοντας την υποστήριξη της Αγγλίας και της Γαλλίας προς τη Συνομοσπονδία με τη σημερινή υποστήριξη της Ουκρανίας από δυτικά έθνη, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.
«Τα ξένα καθάρματα -όπως και σήμερα, η Αγγλία και η Γαλλία- παρενέβησαν, για να κερδίσει ο Νότος.
Υποστήριζαν τότε τον θεσμό της δουλείας με τον ίδιο τρόπο που υποστηρίζουν το ναζιστικό Κίεβο σήμερα οι ΗΠΑ» είπε.

«Putin όπως ο Lincoln»

Στο μήνυμά του ο Medvedev παρομοίασε επίσης τον Putin με τον Abraham Lincoln.
Ο Medvedev σημείωσε ότι ορισμένα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έχουν κάνει παραλληλισμούς μεταξύ των ενεργειών του Putin στην Ουκρανία και των προσπαθειών του Lincoln να διατηρήσει την Ένωση.
«Για την Ουάσιγκτον, γίνονται πολλές δυσάρεστες νύξεις και παρομοιώσεις στις πολιτικές και διπλωματικές πτυχές της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και του Εμφυλίου Πολέμου του 19ου αιώνα, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων του» είπε ο Ρώσος αξιωματούχος, υποστηρίζοντας ότι αυτές οι συγκρίσεις είναι άβολες για το πολιτικό κατεστημένο των ΗΠΑ.
Σχετικά με τον Zelensky, o Medvedev είπε ότι ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να παρομοιάσει την Ουκρανία με τη Βρετανία κατά τη διάρκεια του Blitzkrieg την περίοδο 1940-41.
«Ανακήρυξαν νέο Churchill το ανθρωπάκι με τα κόκκινα, ταλαιπωρημένα μάτια που φοράει ένα άθλιο χακί μπλουζάκι».
Τέλος, ο Medvedev αποκάλεσε την Αμερική «χώρα με μικρή ιστορία»…
«Γεια σας, Αμερικανοί! Για να παραφράσω ότι Trump, κάντε τη Ρωσία Μεγάλη ξανά!».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης