Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανικές εκλογές: Ο Nigel Farage εκλέγεται στη νέα Βουλή των Κοινοτήτων - Με 13 έδρες το Reform

Βρετανικές εκλογές: Ο Nigel Farage εκλέγεται στη νέα Βουλή των Κοινοτήτων - Με 13 έδρες το Reform
O γνωστός Brexiteer και ηγέτης του Reform παίρνει με άνεση την πρωτιά στην μονοεδρική του Clacton, στο Έσσεξ
Σχεδόν εξασφαλισμένη θα πρέπει να θεωρείται η θέση του Nigel Farage στη νέα Βουλή των Κοινοτήτων, καθώς ο γνωστός Brexiteer και ηγέτης του Reform παίρνει με άνεση την πρωτιά στην μονοεδρική περιφέρεια του Clacton, στο Έσσεξ.
Με μια καλή καταγραφή, που ωστόσο δεν ευνοείται από το βρετανικό πλειοψηφικό σύστημα, το Reform διεκδικεί από τους Torries τα συντηρητικά προπύργια των Blyth και Sunderland South.
Συνολικά, το κόμμα του Farage αναμένεται να εκλέξει 13 αντιπροσώπους στη νέα βουλή των κοινοτήτων, σύμφωνα με το Exit Poll από την Ipsos UK για το Sky News, το BBC και το ITV News.

Πρώτη αντίδραση Farage: Θα πάρουμε πολλές έδρες - Τρίτο στη λαϊκή ψήφο το Reform

Ο ηγέτης του Reform UK προέβη σε ένα πρώτο σχολιασμό του exit poll, το οποίο προβλέπει ότι κόμμα του θα αποσπάσει 13 έδρες.
Πανηγύρισε, δε, για τα πρώτα αποτελέσματα της κάλπης, υποστηρίζοντας ότι «θα κερδίσουμε πολλές, πολλές έδρες».
Ωστόσο, στη συνέχεια επιτέθηκε στα μέσα ενημέρωσης, ισχυριζόμενος ότι η τηλεοπτική κάλυψη της καμπάνιας του ήταν «σχεδόν κωμική». 


«Δεν υπάρχει ούτε ένας εκπρόσωπος εκεί έξω από το Reform UK, τα κύρια μέσα ενημέρωσης κάνουν σαν να μην υπάρχουμε όπως άλλωστε και τα πολιτικά κόμματα», τόνισε με νόημα.
Ωστόσο, το Sky News μίλησε με τον αναπληρωτή αρχηγό του Reform, Dr David Bull, για λίγο λιγότερο από 10 λεπτά ζωντανά στον αέρα λίγο μετά τη δημοσίευση του exit poll.
Ο αξιωματούχος του λαϊκίστικου κόμματος εξήγησε ότι τα προβλεπόμενα αποτελέσματα, εάν επιβεβαιωθούν, θα σηματοδοτήσουν «ένα απίστευτο αποτέλεσμα για εμάς», αλλά και ότι το κόμμα εξετάζει επίσης προσεκτικά το ποσοστό του σε απόλυτο αριθμό ψήφων.
«Πιστεύουμε ότι το μερίδιο μας στη λαϊκή ψήφο είναι πολύ ψηλότερα από αυτό των Φιλελεύθερων Δημοκρατών... αν και αυτό συμβαίνει, μπορεί να πάρουμε μόνο το ένα τέταρτο των εδρών», επεσήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης