Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία - Εκλογές: Παρά τη σαρωτική νίκη, οι Εργατικοί έχασαν έδρες λόγω της ατολμίας τους για τη Γάζα

Βρετανία - Εκλογές: Παρά τη σαρωτική νίκη, οι Εργατικοί έχασαν έδρες λόγω της ατολμίας τους για τη Γάζα
Συνολικά, πέντε έδρες κερδήθηκαν από υποψηφίους που είχαν κάνει εκστρατεία κατά της στάσης της νέας κυβέρνησης για την Παλαιστίνη
Το... «Gaza effect» οδήγησε τους Εργατικούς να χάσουν έδρες στις εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου, από ανεξάρτητους, οι οποίοι εκστρατεία υπέρ της Παλαιστίνης για τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.
Συνολικά, πέντε έδρες κερδήθηκαν από υποψηφίους που είχαν κάνει εκστρατεία κατά της στάσης της νέας κυβέρνησης για την Παλαιστίνη.

Εκλέχθηκαν οι φιλοπαλαιστίνιοι υποψήφιοι

Πρόκειται για τον Jeremy Corbyn, ο οποίος διατηρεί την έδρα του στο Islington North, τον Shockat Adam στο Leicester South, τον Ayoub Khan στο Birmingham Perry Barr, τον Adnan Hussain στο Blackburn και τον Iqbal Mohamed στο Dewsbury & Batle.
Ο νέος πρωθυπουργός Keir Starmer έγινε δεκτός με συνθήματα για  "ελεύθερη Παλαιστίνη" όταν ανακηρύχθηκε νικητής στην έδρα του στο βόρειο Λονδίνο.
Και οι πέντε αυτές έδρες ήταν θεωρητικά στην κατοχή των Εργατικών, λαμβάνοντας υπόψη τις αλλαγές στα όρια, σημειώνει το Sky News.
Το μέλος του σκιώδους υπουργικού συμβουλίου Jonathan Ashworth δεν εκλέχθηκε στο νότιο Λέστερ.
Ο Ashworth έχασε την έδρα του με 979 ψήφους, και το Blackburn κέρδισε ο Hussain με πλειοψηφία μόλις 132 ψήφων.
Το Perry Barr του Μπέρμιγχαμ ανεξαρτητοποιήθηκε με διαφορά 507 ψήφων.
Οι άλλες δύο έδρες κερδήθηκαν με μεγαλύτερα ποσοστά: ο Corbyn κέρδισε το κόμμα του οποίου ηγείτο με 7.247 ψήφους και η νίκη του Mohamed στο Dewsbury & Batley ήταν με 6.934 ψήφους.
Οι Εργατικοί ήρθαν δεύτεροι σε όλα αυτά τα τμήματα.

Τι λένε Εργατικοί - Συντηρητικοί για τη Γάζα

Τόσο οι Συντηρητικοί, οι οποίοι καταποντίστηκαν στις εκλογές, όσο και οι Εργατικοί έχουν δηλώσει ότι θέλουν να σταματήσουν οι μάχες στη Γάζα.
Ωστόσο, υποστήριξαν το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί, εξοργίζοντας τους φιλοπαλαιστινιακούς και μουσουλμάνους ψηφοφόρους σε όλη τη χώρα.

labour.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης