Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα: Το 34% των Ρώσων θα ενέκρινε ένα πυρηνικό πλήγμα κατά της Ουκρανίας

Έρευνα: Το 34% των Ρώσων θα ενέκρινε ένα πυρηνικό πλήγμα κατά της Ουκρανίας
Το 65% των Ρώσων επιρρίπτουν την ευθύνη για τον θάνατο των ανθρώπων και τις καταστροφές στην Ουκρανία στις ΗΠΑ και τις χώρες του ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα
Το 34% των Ρώσων θα ενέκριναν ένα πυρηνικό πλήγμα κατά της Ουκρανίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Levada Center.
Συγκεκριμένα, το 10% των ερωτηθέντων υποστηρίζει «συγκεκριμένα» την χρήση πυρηνικών όπλων στον πόλεμο, ενώ ακόμη 24% θεωρεί «μάλλον σκόπιμη» την χρήση τους.
Το ποσοστό των υποστηρικτών της χρήσης πυρηνικών όπλων αυξήθηκε τον τελευταίο χρόνο κατά 5% και συνιστά ρεκόρ από την έναρξη της πλήρους κλίμακας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Την ίδια στιγμή, κατά της χρήσης πυρηνικών όπλων εξακολουθεί να τάσσεται η πλειοψηφία των Ρώσων σε ποσοστό 52%.
Ωστόσο, για πρώτη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο καταγράφηκε αισθητή αύξηση του ποσοστού των υποστηρικτών των ειρηνευτικών συνομιλιών με την Ουκρανία. Το 58% των ερωτηθέντων όπως ανακοίνωσε σήμερα το Levada-Centr τάσσεται υπέρ των ειρηνευτικών συνομιλιών, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει καταγραφεί καθ όλη την περίοδο των δημοσκοπήσεων.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η άποψη για την ανάγκη να αρχίσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες εκφράζεται συχνότερα από τις γυναίκες (64%), τους νέους Ρώσους (66% ηλικίας μεταξύ 18 και 24 ετών), εκείνους που μόλις και μετά βίας έχουν να φάνε (64%), τους αγρότες (65%), εκείνους που αποδοκιμάζουν τις δραστηριότητες του Πούτιν ως προέδρου (75%) και εκείνους που εμπιστεύονται τις πληροφορίες από τα κανάλια του YouTube (65%).
Παράλληλα το 37% θεωρεί ότι οι στρατιωτική δράση κατά της Ουκρανίας πρέπει να συνεχιστεί.
Υπέρ της άποψης να συνεχιστεί ο πόλεμος κατά της Ουκρανίας τάσσονται περισσότερο οι άνδρες συνολικά (47%), οι άνδρες ηλικίας 55 ετών και άνω σε ποσοστό 40%, οι πιο ευκατάστατοι Ρώσοι (το 40% των οποίων είναι σε θέση να έχουν είδη μακράς χρήσης), εκείνοι οι οποίοι θεωρούν ότι τα πράγματα στην χώρα βαίνουν προς την ορθή κατεύθυνση (44%) εκείνοι που εγκρίνουν την πολιτική του προέδρου (40%) και εκείνοι που θεωρούν αξιόπιστη την ενημέρωση της τηλεόρασης (42%).
Το 65% των Ρώσων επιρρίπτουν την ευθύνη για τον θάνατο των ανθρώπων και τις καταστροφές στην Ουκρανία στις ΗΠΑ και τις χώρες του ΝΑΤΟ, ενώ ένας στους δέκα θεωρεί υπεύθυνη την Ουκρανία και μόνο το 6% θεωρεί υπεύθυνη την Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης