Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκρήξεις στο Κίεβο - Επιθέσεις με Kinzhal κατά του αεροδρομίου Zhulyany και του στρατιωτικού εργοστασίου Artem

Εκρήξεις στο Κίεβο - Επιθέσεις με Kinzhal κατά του αεροδρομίου Zhulyany και του στρατιωτικού εργοστασίου Artem
Τουλάχιστον 20 νεκροί σε όλη την Ουκρανία από τις πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας
(upd3) Για μια από τις ισχυρότερες πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας στο Κίεβο στα δυόμιση αυτά χρόνια του πολέμου έκανε λόγο ο δήμαρχος του Κιέβου Vitaliy Klitschko με αφορμή τις σημερινές επιθέσεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων τόσο στο Κίεβο όσο και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας.
Όπως αναφέρουν οι αρχές της Ουκρανίας, από τις επιθέσεις αυτές εκτιμάται ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 24 άνθρωποι και ότι τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες,
εκρήξεις καταγράφηκαν στο Κίεβο, και συγκεκριμένα, κοντά στο αεροδρόμιο Zhulyany και στο στρατιωτικό εργοστάσιο Artem.
«Υπήρξε μια πολύ ισχυρή έκρηξη στην περιοχή του αεροδρομίου Zhulyany, υπήρξαν επίσης αρκετές εκρήξεις στο ίδιο το Κίεβο.
Το σύστημα αεράμυνας λειτουργεί ενεργά» μεταδίδει το TASS, το οποίο επικαλείται αυτόπτη μάρτυρα που ανέφερε ότι «εκρήξεις πυραύλων αεράμυνας είναι ορατές στον ουρανό κοντά στο αεροδρόμιο Zhulyany».
Αργότερα αναφέρθηκε νέα σειρά εκρήξεων στην περιοχή του αεροδρομίου.
«Μια νέα σειρά εκρήξεων από το αεροδρόμιο, το [σύστημα] αεράμυνας λειτουργεί, οι εκρήξεις είναι ισχυρές», επισημαίνουν αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι έκαναν λόγο για πυκνούς καπνούς.

Νεκροί και τραυματίες

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος της πόλης, Vitaliy Klitschko, υποστήριξε ότι από τη ρωσική πυραυλική επίθεση επλήγη και ένα νοσοκομείο παίδων στο Κίεβο, ενώ υποστήριξε πως οι νεκροί στο Κίεβο ανέρχονται σε 7.
Επιθέσεις αναφέρθηκαν και στο Krivoy Rog, όπου οι τοπικές αρχές έκαναν λόγο για τουλάχιστον 10 νεκρούς και για 31 τραυματίες ύστερα από πυραυλική επίθεση σε κτήριο διοίκησης βιομηχανικής επιχείρησης ενώ τουλάχιστον 3 νεκροί αναφέρθηκαν και στο Pokrovsk που βρίσκεται στην επαρχία του Donetsk..
Sε δηλώσεις του ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky υποστήριξε πως η Ρωσία εξαπέλυσε περισσότερους από 40 πυραύλους κατά ουκρανικών πόλεων.

Επίθεση με Kinzhal

Σύμφωνα με την αεροπορία της Ουκρανίας, η πρωινή επίθεση στο Κίεβο περιελάμβανε την χρήση των υπερηχητικών πυραύλων Kinzhal, οι οποίοι θεωρούνται από τα πιο προηγμένα ρωσικά όπλα.
Η διοίκηση του Κιέβου έκανε λόγο για την πτώση συντριμμιών δεκάδων πυραύλων στις συνοικίες Solomianskyi, Dniprovskyi, Holosiivskyi και Shevchenkivskyi του Κιέβου, προκαλώντας πυρκαγιές.

Υπουργείο Άμυνας Ρωσίας: Δεν πλήττουμε πολιτικούς στόχους

Με κατηγορηματικό τρόπο διαψεύδει η Ρωσία τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας ότι κατά τη διάρκεια της πρωινής πυραυλικής επίθεσης, ένας από τους στόχους της ήταν το νοσοκομείο παίδων στο Κίεβο.

Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας διαψεύδει τους ισχυρισμούς των Ουκρανών ότι έπληξε σκόπιμα πολιτικούς στόχους στο Κίεβο.
«Οι δηλώσεις του Κιέβου για σκόπιμη πυραυλική επίθεση από τη Ρωσική Ομοσπονδία σε πολιτικούς στόχους δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» αναφέρει σε ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της πυραυλικής επίθεσης στο Κίεβο επλήγη το νοσοκομείο παίδων στο Κίεβο χωρίς ωστόσο να είναι σαφές εάν το πλήγμα έγινε από απευθείας πυραυλικό χτύπημα ή εάν αποτέλεσμα της πτώσης συντριμμιών από πυραύλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης