Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Zelensky υπόσχεται αντίποινα για το πλήγμα στο Κίεβο – Ρωσία: Προήλθε από πτώση ουκρανικού αντιαεροπορικού πυραύλου

Ο Zelensky υπόσχεται αντίποινα για το πλήγμα στο Κίεβο – Ρωσία: Προήλθε από πτώση ουκρανικού αντιαεροπορικού πυραύλου
«Ψευδείς» τις ουκρανικές δηλώσεις περί επίθεσης της Ρωσίας
Σχετικά Άρθρα
Αντίποινα για την πυραυλική επίθεση στο Κίεβο, που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 29 ανθρώπων και ζημιές σε νοσοκομείο παίδων, υποσχέθηκε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky, κατηγορώντας τη Ρωσία και γνωστοποιώντας πως θα ζητήσει συνάντηση στα Ηνωμένα Έθνη για την ασφάλεια της Ουκρανίας.
Η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 30 από τους 38 ρωσικούς πύραυλους της πολύνεκρης επίθεσης, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν πυραύλους κρουζ, αεροπορικούς βαλλιστικούς πυραύλους και κατευθυνόμενους πυραύλους σε μια συνδυασμένη επίθεση σε ουκρανικές πόλεις.
Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίσθηκε τα πλήγαματα προκλήθηκαν από «την πτώση ενός ουκρανικού αντιαεροπορικού πυραύλου», ενώ υποστήριξε ότι «έπληξε» σήμερα 8/7 αποκλειστικά «στρατιωτικές εγκαταστάσεις».
«Πολλές φωτογραφίες και βίντεο, που δόθηκαν στη δημοσιότητα στο Κίεβο, επιβεβαιώνουν αναντίρρητα την καταστροφή που προκλήθηκε από την πτώση ενός πυραύλου της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας που εκτοξεύθηκε από σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων στην πόλη», διαβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του.
Χαρακτήρισε «ψευδείς» τις ουκρανικές δηλώσεις περί επίθεσης της Ρωσίας απευθείας σε νοσοκομείο του Κιέβου, χωρίς να δημοσιοποιήσει μέχρι στιγμής τις φωτογραφίες και τα βίντεο που επικαλείται προς επίρρωσιν των ισχυρισμών της.
Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης πως οι δυνάμεις του πραγματοποίησαν πλήγματα εναντίον στόχων της αμυντικής βιομηχανίας και αεροπορικών βάσεων στην Ουκρανία.
«Οι στόχοι της επιδρομής επιτεύχθηκαν. Οι καθορισθέντες στόχοι επλήγησαν», ανέφερε σε δήλωσή του το υπουργείο.
Παράλληλα, ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι η χώρα του, περιμένει συγκεκριμένα βήματα από τους δυτικούς εταίρους της για να ενισχύσει την αντιαεροπορική της άμυνα και να προστατεύσει τον ενεργειακό της τομέα, κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα.
Ο Zelensky αναμένεται να αναχωρήσει αργότερα σήμερα για την Ουάσιγκτον, όπου θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ (9-11/7), μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στην Πολωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης