Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Έμμεσος εκβιασμός Fitch για αμερικανικές εκλογές: Το αποτέλεσμα θα επηρεάσει τις αξιολογήσεις - Αβεβαιότητα από τις πολιτικές Trump

Έμμεσος εκβιασμός Fitch για αμερικανικές εκλογές: Το αποτέλεσμα θα επηρεάσει τις αξιολογήσεις - Αβεβαιότητα από τις πολιτικές Trump
Το αστείο δε είναι ότι επί προεδρίας Biden, τον Αύγουστο 2023, η Fitch υποβάθμισε σε ΑΑ+ τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα
Σχετικά Άρθρα
Σε μία έμμεση παρέμβαση υπέρ του Joe Biden προχωρά ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings, αναφέροντας πως το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου 2024 θα επηρεάσει την αξιολόγηση των ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, αναφέροντας ορισμένες από τις πολιτικές του Donald Trump, όπως ο εμπορικός προστατευτισμός, προβλέπει ότι αν εφαρμοστούν θα επέλθει σημαντικό πλήγμα στην πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.
Το αστείο δε είναι ότι επί προεδρίας Biden, τον Αύγουστο 2023, η Fitch υποβάθμισε σε ΑΑ+ τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ.
«Ένα αποτέλεσμα του status quo όπου ο νυν πρόεδρος Joe Biden θα επιστρέψει στα καθήκοντά του με ένα διχασμένο Κογκρέσο θα σήμαινε πιθανότατα μια ευρεία συνέχιση των μεγάλων πολιτικών. Μια νίκη του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου και πρώην προέδρου Donald Trump πιθανότατα θα σήμαινε αλλαγές σε βασικούς τομείς πολιτικής, ειδικά εάν οι Ρεπουμπλικάνοι πάρουν τον έλεγχο της Γερουσίας διατηρώντας ή αυξάνοντας την πλειοψηφία τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Σε περίπτωση αλλαγής στην κυβέρνηση, πιστεύουμε ότι υπάρχουν επτά βασικά θέματα πολιτικής που θα μπορούσαν να έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην πιστοληπτική ικανότητα. Αυτά είναι ο εμπορικός προστατευτισμός, οι επίμονες δημοσιονομικές πιέσεις, η γεωπολιτική θέση και η εξωτερική πολιτική, η υποχώρηση της κλιματικής πολιτικής, η οικονομική απορρύθμιση, η μεταρρύθμιση της κοινωνικής πολιτικής και η περιορισμένη μετανάστευση», σχολιάζει η Fitch.
Σε ξεχωριστή έκθεση, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης κάμει λόγο για θετικά μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ το 1ο τρίμηνο του 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης