Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Κώτσιος (ΟΤΟΕ): Απροστάτευτοι οι εργαζόμενοι στην ΕΤΕ, εξαιτίας της ανυπαρξίας του Προεδρείου του ΣΥΕΤΕ

Κώτσιος (ΟΤΟΕ): Απροστάτευτοι οι εργαζόμενοι στην ΕΤΕ, εξαιτίας της ανυπαρξίας του Προεδρείου του ΣΥΕΤΕ
Τι αναφέρει ο Κώτσιος Αθανάσιος, Γενικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ) και Στέλεχος της ανεξάρτητης ανανεωτικής κίνησης «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» στην Εθνική τράπεζα
Ο Κώτσιος Αθανάσιος, Γενικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ) και Στέλεχος της ανεξάρτητης ανανεωτικής κίνησης «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» στην Εθνική τράπεζα, με δήλωσή του στο bankingnews.gr αναφέρεται στην ανασφάλεια και αβεβαιότητα που νιώθουν οι εργαζόμενοι στην Εθνική τράπεζα για το εργασιακό τους παρόν και μέλλον, εξαιτίας της ανυπαρξίας και της αδιαφορίας του Προεδρείου του ΣΥΕΤΕ:

Η Εθνική τράπεζα ευημερεί (πολύ υψηλά κέρδη, βελτιωμένοι οικονομικοί δείκτες, διανομή μερίσματος), οι εργαζόμενοί της όμως όχι.
Κι ο λόγος είναι ότι το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ, προεξαρχόντων των ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ, έχει επενδύσει στην ακινησία και στο βάλτωμα. Ενώ θα έπρεπε αυτή η περίοδος να είναι μια περίοδος εγρήγορσης, διεκδίκησης, σημαντικής ενίσχυσης των αμοιβών μας και βελτίωσης των εργασιακών μας σχέσεων.
Το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ είναι ανύπαρκτο και άφαντο, διευκολύνοντας την στρατηγική της Διοίκησης, την ώρα που οι αμοιβές αυξάνονται προκλητικά μόνο για λίγους και εκλεκτούς και οι εργασιακές μας σχέσεις χειροτερεύουν συνεχώς τόσο στο δίκτυο (αφόρητη πίεση, έλλειψη προσωπικού, επιθετική συμπεριφορά από πελάτες, μη διαχειρίσιμη κατάσταση στα ραντεβού, μη τήρηση ωραρίου, απλήρωτες υπερωρίες, συμπεριφορές από ανώτερα στελέχη που μειώνουν την αξιοπρέπεια των συναδέλφων) όσο και στις Διευθύνσεις (μη τήρηση του ωραρίου, συστηματική παραβίαση του θεσπισμένου δικαιώματος της αποσύνδεσης κατά την τηλεργασία, αφόρητη πίεση για στόχους, υποστελέχωση, μη πληρωμή υπερωριών κλπ).
Ο μετασχηματισμός συνεχίζεται, όμως η διαχείριση της μετάβασης των εργαζομένων δεν γίνεται με σεβασμό προς τους συναδέλφους ούτε με την απαιτούμενη επανεκπαίδευση και αξιοποίηση αλλά με την κατάργηση θέσεων και με την επισήμανση ότι «απλά περισσεύετε»…
Ως «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» είμαστε ΑΠΟΦΑΣΙΜΕΝΟΙ να συγκρουστούμε με αυτές τις λογικές και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αυτά τα προβλήματα. Κοιτάμε τους συναδέλφους στα μάτια και τους λέμε ότι έχουμε την θέληση και τις γνώσεις να λύσουμε τα προβλήματα, πιέζοντας τη Διοίκηση, αγωνιζόμενοι και διεκδικώντας. Δεσμευόμαστε ότι θα σπάσουμε την αφωνία και την ακινησία του Προεδρείου. Καλούμε τους συναδέλφους στις εκλογές του φθινοπώρου να αλλάξουν τους συσχετισμούς στον ΣΥΕΤΕ αν θέλουν να έχουν μέλλον. Σε μία περίοδο που κυριαρχεί η ανασφάλεια ενώ θα έπρεπε το αντίθετο, εμείς δεν θα μείνουμε παθητικοί όπως κάνουν αυτοί που διοικούν τον ΣΥΕΤΕ σήμερα αλλά θα είμαστε δίπλα σε κάθε συνάδελφο. Όχι κάθε τρία χρόνια αλλά κάθε μέρα. Δεν θα επιτρέψουμε άλλο τους συναδέλφους να αισθάνονται στην «απέξω», να αδικούνται καθημερινά και να μην τους υπερασπίζεται κανείς.
Στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιουνίου, ζητήσαμε την δυναμική αντίδραση του ΣΥΕΤΕ μέσα από την διενέργεια απεργιακών κινητοποιήσεων μέσα στον Ιούνιο, για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που αναφέραμε παραπάνω αλλά και αυτά που προέκυψαν πρόσφατα και αναδείξαμε ως παράταξη στην ενλόγω συνεδρίαση. Πρόταση η οποία φυσικά δεν έγινε αποδεκτή από τις ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ και παραπέμφθηκε στο Προεδρείο, δηλαδή «ζήσε Μάη μου». Ως παράταξη αναφερθήκαμε
στη νέα μείωση των θέσεων ευθύνης και το λιγότερο προσωπικό που προβλέπεται στο νέο πελατοκεντρικό, το οποίο εφαρμόζεται χωρίς καμία αντίδραση από το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ, στην απαράδεκτη τακτική να ειδοποιούνται συνάδελφοι στην περιφέρεια και στα νησιά μία ημέρα πριν ότι θα εργάζονται πλέον σε προαποφασισμένη κεντροποιημένη μονάδα χωρίς να έχουν δικαίωμα επιλογής, δίχως καμία αντίδραση του Προεδρείου του ΣΥΕΤΕ.
Η «σαλαμοποίηση» του δικτύου που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μέσω του διαγωνισμού αποκλειστικά για θέσεις στο premium banking που θα προέρχονται από την «αγορά». Η απάντηση της Διοίκησης ότι θέλει «ετοιμοπόλεμους», απορούμε πως δεν προκάλεσε το εύλογο ερώτημα στους Ντεκουμέ – Παπαγιάννη που συμμετέχουν από τον ΣΥΕΤΕ στην σχετική Επιτροπή, τι σημαίνει ετοιμοπόλεμος; Δεν υπήρχαν άτομα που «περισσεύουν» που θα μπορούσαν μέσα από την Εθνική να καλύψουν τις θέσεις; Οι προσληφθέντες δεν θα έχουν δικαίωμα να καλύψουν άλλες θέσεις αργότερα; Θα μείνουν αποκλειστικά σε αυτές ενώ θα ενταχθούν στον κανονισμό εργασίας; Δεν έγινε πρόσφατα δημόσιος διαγωνισμός μέσα από τον οποίο μπορούσαν να γίνουν έξτρα προσλήψεις;
Αύριο θα επιτρέψει το Προεδρείο να γίνει διαγωνισμός και για άλλες θέσεις που θα καλυφθούν από άτομα «ετοιμοπόλεμα» από την αγορά π.χ. Διευθυντές, Υποδιευθυντές κλπ;
Συνεχίζεται η ομηρεία των συναδέλφων ΙΚΥ, των πρώην συνεταιριστικών τραπεζών, των τέκνων συναδέλφων κ.λ.π. που παραμένουν εκτός κανονισμού εργασίας επί σειρά ετών ενώ θα έπρεπε να έχουν μπει ήδη εδώ και πολύ καιρό.
Όπως επίσης συνεχίζεται και ο αποκλεισμός των συναδέλφων του Δικτύου από τις προκηρύξεις θέσεων σε Διευθύνσεις της Διοίκησης.
Το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ είναι Άφαντο και Ανύπαρκτο σε όλα αυτά τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους της Εθνικής τράπεζας.

ΕΠΕΣΑΝ ΞΑΝΑ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ

Η ΔΗΣΥΕ έβγαλε μία πομπώδη ανακοίνωση μετά τις εκλογές του ΤΥΠΕΤ, λέγοντας ότι με βάση το εκλογικό σύστημα που ισχύει, έχει 13 έδρες στο ΤΥΠΕΤ και θα μπορούσε να κάνει μόνη της Προεδρείο. Αντ’ αυτού προτίμησε να βάλει την ΔΑΚΕ και καμία από τις υπόλοιπες παρατάξεις στο Προεδρείο. Ούτε προγραμματικό Προεδρείο ούτε αντιπροσωπευτικό, ούτε προοδευτικό.
Προφανώς τους ενώνει η κοινή “ιδεολογία”…
Ουδέν σχόλιο. Όλοι καταλαβαίνουμε τι γίνεται…
Και οι πιο δύσπιστοι συνάδελφοι διαπίστωσαν πλέον ότι ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ είναι μία παράταξη και όλοι ξέρουμε τι πραγματικά τους ενώνει….
Να γνωρίζουν πάντως ότι οι συνάδελφοι δεν είναι αφελείς....
Κοιτάμε ΜΠΡΟΣΤΑ! Πάμε ΜΠΡΟΣΤΑ!
Διασφαλίζουμε το ΜΕΛΛΟΝ και την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ μας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης