Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall μετά την ομιλία Powell – Στο -0,23% ο Dow, o Nasdaq +0,14%

Μεικτά πρόσημα στη Wall μετά την ομιλία Powell – Στο -0,23% ο Dow, o Nasdaq +0,14%
Μεικτά πρόσημα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
Μεικτά πρόσημα εμφάνισε το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, με την επενδυτική κοινότητα να έχει στραμμένο το βλέμμα της στην ομιλία του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -0,13% στις 39.291 μον., ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε αύξηση +0,07% στις 5.576 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε +0,14% στις 18.429 μον.
φασδσφαδασφδ.JPG
Ο πρόεδρος Powell κατέθεσε ενώπιον του Κογκρέσου στο πλαίσιο της εξαμηνιαίας ενημέρωσης για τη νομισματική πολιτική.
Ο κεντρικός τραπεζίτης μίλησε στην Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας και θα ακολουθήσει εμφάνισή του την Τετάρτη 10 Ιουλίου ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής.
Οι παρατηρήσεις του επικεντρώθηκαν στην πορεία την οποία διαγράφουν οι πληθωριστικές πιέσεις.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell, εξέφρασε την ανησυχία ότι η διατήρηση των υψηλών επιτοκίων για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την οικονομική ανάπτυξη.
Την ίδια στιγμή, υποστήριξε πως για να υπάρξει νομισματική χαλάρωση χρειάζεται η εξέταση ακόμη περισσότερων δεδομένων.
Σύμφωνα με τον Powell, υπάρχουν ενδείξεις πως οι πληθωριστικές πιέσεις χαλαρώνουν και πως ο στόχος για πληθωρισμό στο ύψος του 2% είναι εφικτός.
«Ταυτόχρονα, υπό το φως της προόδου που σημειώθηκε τόσο στη μείωση του πληθωρισμού όσο και στην ψύξη της αγοράς εργασίας τα τελευταία δύο χρόνια, ο αυξημένος πληθωρισμός δεν είναι ο μόνος κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε» είπε σε προετοιμασμένες παρατηρήσεις.
«Η μείωση της περιοριστικής πολιτικής πολύ αργά ή πολύ λίγο θα μπορούσε να αποδυναμώσει αδικαιολόγητα την οικονομική δραστηριότητα και την απασχόληση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης