Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

BYD: Εργοστάσιο στην Τουρκία και επένδυση 1 δισ. δολάρια

tags :
BYD: Εργοστάσιο στην Τουρκία και επένδυση 1 δισ. δολάρια
Η BYD πρόκειται να προσθέσει την Τουρκία στις χώρες όπου ανοίγει εργοστάσια, συμπεριλαμβανομένων της Ουγγαρίας, της Ταϊλάνδης και της Βραζιλίας.
Η Τουρκία σύντομα θα αποκαλύψει μια συμφωνία με τον Κινέζο κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων BYD για την κατασκευή ενός εργοστασίου αξίας 1 δισ. δολαρίων στη δυτική πλευρά της χώρας, ανέφεραν Τούρκοι αξιωματούχοι.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan, αναμένεται να ανακοινώσει τη συμφωνία κατά τη διάρκεια μιας τελετής στην επαρχία Μανίσα, όπου θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο, δήλωσαν οι αξιωματούχοι, ζητώντας να μην κατονομαστούν επειδή δεν έχουν εξουσιοδότηση να μιλήσουν δημόσια.
Πάντως, η BYD και η τουρκική προεδρία αρνήθηκαν να σχολιάσουν επισήμως.
Το νέο εργοστάσιο μπορεί να δώσει στη BYD ευκολότερη πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την οποία η Τουρκία έχει συμφωνία τελωνειακής ένωσης.
Η ΕΕ έχει αυξήσει τους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, επιβάλλοντας στην BYD μια πρόσθετη χρέωση 17,4% πάνω από το υπάρχον ποσοστό του 10%.
Υπάρχει επίσης μια εγχώρια αγορά που πρέπει να εξυπηρετηθεί, με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να αντιπροσωπεύουν το 7,5% των πωλήσεων αυτοκινήτων πέρυσι στην Τουρκία, μια χώρα με πληθυσμό σχεδόν 90 εκατομμυρίων (διαβάστε περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης