Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή Stoltenberg: Η σύγκρουση στην Ουκρανία αποκαλύπτει τεράστια κενά στη μαχητική ετοιμότητα του ΝΑΤΟ

Παραδοχή Stoltenberg: Η σύγκρουση στην Ουκρανία αποκαλύπτει τεράστια κενά στη μαχητική ετοιμότητα του ΝΑΤΟ
Ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας σημείωσε ότι η Σύνοδος Κορυφής στην Ουάσιγκτον θα προσφέρει ευκαιρίες για κοινή παραγωγή όπλων
Σημαντικά κενά στη μαχητική ετοιμότητα και τη διαλειτουργικότητα των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, τα οποία η συμμαχία πρέπει να καλύψει γρήγορα, αποκάλυψε η ουκρανική σύγκρουση, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, που μίλησε σε φόρουμ στρατιωτικής βιομηχανίας στο περιθώριο της συνόδου κορυφής στην Ουάσιγκτον.
«Η πραγματικότητα του πολέμου στην Ουκρανία δεν έδειξε μόνο ότι τα αποθέματα και οι παραγωγικές μας δυνατότητες ήταν πολύ μικρές, αλλά και τεράστια κενά στη συμβατότητα των δυνάμεών μας.
Το πιο τρανταχτό παράδειγμα είναι η γερμανο-ολλανδική ταξιαρχία, η οποία θα έπρεπε να ήταν έτοιμη για κοινή δράση, ωστόσο στην πραγματικότητα, τα τυπικά πυρομαχικά των 155 χλστ. που έχουν οι Κάτω Χώρες δεν είναι κατάλληλα για χρήση σε γερμανικά οβιδοβόλα και αντίστροφα.
Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι η σύνοδος κορυφής σκοπεύει όχι μόνο να λάβει αποφάσεις για την αύξηση των αμυντικών δαπανών και τις αμυντικές παραγγελίες για την τόνωση της στρατιωτικής βιομηχανίας, αλλά και να προσφέρει νέες ευκαιρίες για κοινή παραγωγή όπλων από διάφορες χώρες της συμμαχίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης