Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι απελπισμένοι Ουκρανοί… λένε ότι σχεδιάζουν νέα αντεπίθεση με μια λεπτομέρεια, δεν έχουν στρατό και όπλα, χάνουν 10 προς 1

Οι απελπισμένοι Ουκρανοί… λένε ότι σχεδιάζουν νέα αντεπίθεση με μια λεπτομέρεια, δεν έχουν στρατό και όπλα, χάνουν 10 προς 1
Οι ρώσοι προελαύνουν, διαλύουν την ουκρανική άμυνα - Το ΝΑΤΟ δεν πιστεύει ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη για αντεπιθέσεις 
Εδώ και αρκετούς μήνες, το καθεστώς της Ουκρανίας μιλάει για «νέες αντεπιθέσεις».
Απελπισμένη να λάβει περισσότερη «στρατιωτική βοήθεια» από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το καθεστώς της Ουκρανίας συνεχίζει να φαντασιώνεται μεγάλης κλίμακας επιθετικές επιχειρήσεις που θα «απωθήσουν τους κακούς Ρώσους».
Οι Ουκρανοί συνεχίζουν να ονειρεύονται, ιδιαίτερα τώρα που χρειάζεται να δικαιολογήσουν τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια που πήραν από την πολιτική Δύση.
Ωστόσο, τα προβλήματα παραμένουν, καθώς οι δυνάμεις της Ουκρανίας απλά δεν έχουν πραγματικές επιθετικές δυνατότητες. Το ανθρώπινο δυναμικό έχει εξαντληθεί σοβαρά, το υλικό της σοβιετικής εποχής έχει εξαφανιστεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ το προερχόμενο από το ΝΑΤΟ απλά δεν είναι αρκετά ισχυρό για να επιβιώσει από τη βάναυση πραγματικότητα του πολέμου.

Οι Ρώσοι προελαύνουν, διαλύουν την ουκρανική άμυνα

Από την άλλη πλευρά, πώς διεξάγει κανείς μια αντεπίθεση εναντίον ενός αντιπάλου που συνεχίζει να προελαύνει;
Ο ρωσικός στρατός καταστρέφει, σχεδόν κάθε εχθρική ομάδα στο πέρασμά του.
Εάν οι επίγειες δυνάμεις δυσκολεύονται να προχωρήσουν λόγω σκαμμένων και οχυρωμένων περιοχών, καλούν πυροβολικό ή στενή αεροπορική υποστήριξη.
Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, ρωσικά μαχητικά-βομβαρδιστικά και αεροσκάφη τακτικής κρούσης εισέρχονται, ρίχνοντας τις νέες εξοπλισμένες με UMPK βόμβες καθοδήγησης ακριβείας, εξαλείφοντας όλες τις οχυρώσεις.
Το χειρότερο ακόμη για το καθεστώς του Κιέβου, οι ενδημικά διεφθαρμένοι πολιτικοί του έκλεψαν τα χρήματα που υποτίθεται ότι θα μετατρέψουν τις βόρειες περιοχές της περιφέρειας του Kharkiv σε φρούριο.

Το ΝΑΤΟ δεν πιστεύει ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη για αντεπιθέσεις

Ακόμη και ανώτατοι διοικητές του ΝΑΤΟ δεν είναι πεπεισμένοι ότι οι μαριονέτες τους είναι ικανές για νέες αντεπιθέσεις σύντομα.
Τον Φεβρουάριο 2024, ο Βρετανός ναύαρχος Sir Tony Radakin, διαβόητος για την άμεση συμμετοχή του σε επιθέσεις στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας, είπε ότι δεν περίμενε καμία νέα επιθετική επιχείρηση από τις δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου πριν από τις αρχές του 2025.
Σύμφωνα με την εκτίμησή του, «ο ουκρανικός στρατός παλεύει όλο και περισσότερο με τις ρωσικές δυνάμεις».
Και πράγματι, δεν υπάρχει βιώσιμος τρόπος για το Ουκρανικό καθεστώς να εδραιώσει τις γραμμές άμυνας, πόσο μάλλον να πραγματοποιήσει μια αντεπίθεση ενάντια στις πολύ καλύτερα οργανωμένες και εξοπλισμένες ρωσικές δυνάμεις.
Για να μην αναφέρουμε την πολύ καλύτερη στρατηγική υποστήριξη που έχουν αυτά τα στρατεύματα, συμπεριλαμβανομένης της πολύ πιο συχνής εναλλαγής στρατευμάτων, η οποία επηρεάζει τόσο το ηθικό όσο και τις μαχητικές ικανότητες.

Ο ρωσικός στρατός δεν έχει φτάσει ακόμα στη μέγιστη μαχητική του ικανότητα

Ωστόσο, η μακροπρόθεσμη κατάσταση φαίνεται ακόμη χειρότερη για το καθεστώς του Κιέβου, καθώς ο ρωσικός στρατός δεν έχει ακόμη φτάσει στη μέγιστη μαχητική του ικανότητα.
Συγκεκριμένα, οι πρόσφατες αλλαγές στο Υπουργείο Άμυνας του Κρεμλίνου υποδεικνύουν μια κίνηση προς τη μέγιστη αποτελεσματικότητα της διανομής των πόρων, ενώ η μαζική αύξηση των αμυντικών δαπανών υποδηλώνει στρατιωτικοποίηση τμημάτων της ταχέως αναπτυσσόμενης ρωσικής οικονομίας .
Το σωρευτικό αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών σίγουρα δεν προοιωνίζεται καλά για τις αγαπημένες μαριονέτες του ΝΑΤΟ. Συγκεκριμένα, αν και η Μόσχα διαθέτει ήδη ανώτερη παραγωγική ικανότητα στο πυροβολικό (μια κρίσιμη πτυχή του αναζωπυρούμενου βιομηχανικού πολέμου), αυτές οι αλλαγές θα αυξήσουν τα πλεονεκτήματα εκθετικά.
Είναι θέμα χρόνου να αρχίσει αυτή η διαδικασία να αλλάζει την ισορροπία δυνάμεων στην πρώτη γραμμή, επιδεινώνοντας περαιτέρω την κατάσταση για το Κίεβο.

Τα καυτά σημεία

Το επίκεντρο των επιχειρήσεων εξακολουθεί να βρίσκεται στην περιφέρεια του Donetsk, όπου η ομάδα «Κέντρο» προχωρά σε επιχειρησιακή συνεργασία με τις ομάδες «Ανατολή» και «Νότος», ενώ η «Δύση» βοηθά και τις τρεις ομάδες… προελαύνοντας τόσο στον βόρειο τομέα του την περιφέρεια του Donetsk και τις ανατολικές περιοχές της περιφέρειας Κharkiv, συγκεκριμένα προς την κατεύθυνση του Krasny Liman και του Kupyansk, αντίστοιχα.
Εν τω μεταξύ, η ομάδα «Δνείπερος» διεξάγει αμυντικές επιχειρήσεις στην περιφέρεια Kherson, καθώς και έναν συνδυασμό αμυντικών και περιορισμένων επιθετικών επιχειρήσεων στην περιφέρεια Zaporozhye.
Η ομάδα «Dnieper» είναι περισσότερο γνωστή για το ότι σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος και τελικά νίκησε την πολυδιαφημισμένη αντεπίθεση της Ουκρανίας το 2023 .

Οι 5 βασικές Ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες

Απέναντί τους βρίσκονται πέντε επιχειρησιακές ομάδες της Ουκρανίας, δηλαδή η «Tavria», η «Khortytsia», η «Odessa» και ο δικός της «North».
Η πέμπτη ομάδα, με το όνομα «Marun» διατηρείται ως στρατηγικό απόθεμα σε περίπτωση που κάποιο από τα τέσσερα προηγούμενα χρειαστεί εφεδρείες.
Οι περιοχές ευθύνης της «Tavria» είναι η Zaporozhye και το Donetsk, της «Khortytsia» είναι το βόρειο Donetsk και το ανατολικό Kharkiv, της «Odessa» είναι το Kherson, ενώ το «North» είναι υπεύθυνο για τη βόρεια περιφέρεια Kharkov.
Αυτές οι δυνάμεις απολάμβαναν σημαντική αριθμητική υπεροχή για πάνω από δύο χρόνια, αλλά λόγω των μεγάλων απωλειών, η αναλογία των δυνάμεων είναι τώρα πολύ πιο κοντά στο 1:1, αν και το καθεστώς του Κιέβου εξακολουθεί να διατηρεί ένα ελαφρύ πλεονέκτημα σε αριθμούς.
Ωστόσο, η αναλογία θυμάτων λέει μια διαφορετική ιστορία.
Σε περίπου 10 Ουκρανούς αναλογεί 1 Ρώσος, γεγονός που εξηγεί τη μαζική μείωση του αριθμητικού πλεονεκτήματος του Ουκρανικού στρατού.
Αυτό δείχνει ότι κάθε επιθετικό δυναμικό αυτών των δυνάμεων εξαλείφεται, πράγμα που σημαίνει ότι θα χειροτερέψει μακροπρόθεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης