Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόλπος του Άντεν: Ο φόβος και ο τρόμος των Δυτικών – Επιθέσεις των Houthis σε 3 πλοία των ΗΠΑ και του Ισραήλ με πύρινες ανακοινώσεις για τη Γάζα

Κόλπος του Άντεν: Ο φόβος και ο τρόμος των Δυτικών – Επιθέσεις των Houthis σε 3 πλοία των ΗΠΑ και του Ισραήλ με πύρινες ανακοινώσεις για τη Γάζα

Αποτυχία αποτροπής των ανταρτών

Σχετικά Άρθρα
Οι Houthis ανακοίνωσαν στις 9 Ιουλίου 2024 ότι είχαν επιτεθεί σε τρία πλοία ιδιοκτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ στην Αραβική Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν ως απάντηση στον συνεχιζόμενο πόλεμο στον παλαιστινιακό θύλακα της Λωρίδας της Γάζας.
«Το αμερικανικό πλοίο Maersk Sentosa στοχοποιήθηκε στην Αραβική Θάλασσα από τις ναυτικές δυνάμεις και την πυραυλική δύναμη σε μια κοινή επιχείρηση με έναν αριθμό βαλλιστικών και φτερωτών πυραύλων», δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Houthis, στρατηγός Ταξιαρχίας Yahya Sarea.
«Το χτύπημα ήταν άμεσο και ακριβές, χάρη στον Θεό».
Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι οι Houthis επιτέθηκαν σε άλλο πλοίο στην Αραβική Θάλασσα, το Marthopolis, με έναν αριθμό drones.
«Η επιχείρηση διεξήχθη από τη δύναμη των drone και το χτύπημα ήταν ακριβές, χάρη στον Θεό», είπε ξανά, σημειώνοντας ότι το πλοίο ήταν στόχος επειδή ανήκει σε εταιρεία που παραβίασε την απόφαση των Houthis να απαγορεύσει την είσοδο σε όλους τους Ισραηλινούς.
Το τρίτο πλοίο, το ισραηλινής ιδιοκτησίας MSC Patnaree, δέχτηκε επίθεση στον Κόλπο του Άντεν με πολλά drones, είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι «η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τη δύναμη των drone και πέτυχε τον στόχο της με επιτυχία».
Ο στρατηγός Sarea προειδοποίησε επίσης στη δήλωση ότι «οι επιχειρήσεις των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης δεν θα σταματήσουν αν δεν σταματήσει η επιθετικότητα και δεν αρθεί η πολιορκία που έχει επιβληθεί στον παλαιστινιακό λαό στη Λωρίδα της Γάζας».
Στις 10 Ιουλίου, η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ ανέφερε σε δήλωση ότι οι δυνάμεις της κατέστρεψαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε περιοχή της Υεμένης που ελέγχεται από τους Houthis τις τελευταίες 24 ώρες.
Ωστόσο, η διοίκηση δεν παρείχε λεπτομέρειες για τα αποτελέσματα των πρόσφατων επιθέσεων των ανταρτών.
Οι Houthis, που υποστηρίζονται από το Ιράν, έχουν επιτεθεί σε δεκάδες πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ ή ανήκουν στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν, την Αραβική Θάλασσα, τον Ινδικό Ωκεανό και τη Μεσόγειο Θάλασσα από τον Νοέμβριο το απάντηση στον ισραηλινό πόλεμο και την πολιορκία στον παλαιστινιακό θύλακα της Λωρίδας της Γάζας.
Επιπλέον, η ομάδα εκτόξευσε δεκάδες drones και πυραύλους στην νοτιότερη ισραηλινή πόλη Εϊλάτ και κατέρριψε έξι πολεμικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αμερικανικής κατασκευής πάνω από την Υεμένη και τα κοντινά ύδατα.
Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πραγματοποιήσει εκατοντάδες πλήγματα εναντίον περιοχών που ελέγχονται από τους Houthis στην Υεμένη από τον Ιανουάριο ως απάντηση σε αυτές τις επιθέσεις.
Ωστόσο, η στρατιωτική εκστρατεία απέτυχε να αποτρέψει τους Houthis ή ακόμη και να υποβαθμίσει τις στρατιωτικές τους ικανότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης