Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: «Έσπασε» το πτωτικό σερί, διά χειρός ΟΠΕΚ - Ανέκτησε τα 85 δολάρια το Brent

Πετρέλαιο: «Έσπασε» το πτωτικό σερί, διά χειρός ΟΠΕΚ - Ανέκτησε τα 85 δολάρια το Brent
Ο ΟΠΕΚ αναμένει ισχυρή ανάπτυξη της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου το 2024 και το επόμενο έτος
Σχετικά Άρθρα
Με κέρδη μετά από τρεις συνεχόμενες ημέρες απωλειών, έκλεισαν οι τιμές πετρελαίου, καθώς δέχθηκαν ώθηση από τις αισιόδοξες προβλέψεις του ΟΠΕΚ.
Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός εμμένει στην πρόβλεψή του για σχετικά ισχυρή ανάπτυξη της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου το 2024 και το επόμενο έτος, εκτιμώντας η ανθεκτική οικονομική ανάπτυξη και τα αεροπορικά ταξίδια θα υποστηρίξουν τη χρήση καυσίμων τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ο ΟΠΕΚ αναμένει η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου να αυξηθεί κατά 2,25 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) το 2024 και κατά 1,85 εκατομμύρια bpd το 2025. Και οι δύο προβλέψεις παρέμειναν αμετάβλητες από τον περασμένο μήνα.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε 0,73% και έκλεισε στα 85,28 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Αυγούστου κατέγραψε άνοδο 0,84% και έκλεισε στα 82,10 δολάρια το βαρέλι.
Για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, Brent και WTI πέτυχαν κέρδη περίπου 2% ενώ για τον Ιούνιο 2024, η άνοδος φθάνει το 6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης