Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Προσπαθεί με τις τράπεζες να ξεπεράσει τις 1.450 μονάδες – Βαρίδι η Jumbo

Μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Προσπαθεί με τις τράπεζες να ξεπεράσει τις 1.450 μονάδες – Βαρίδι η Jumbo
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με άνοδο ξεκίνησε η συνεδρίαση και ακολουθεί η αγορά μας το κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη. Προς το τέλος της συνεδρίασης θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Ιουνίου στις ΗΠΑ και θα καθορίσουν την τάση. Πιέζεται η Jumbo λόγω της χαμηλότερης εκτίμησης της διοίκησης για το τζίρο, αλλά βγάζουν αντίδραση οι τράπεζες.

JUMBO: Η διοίκηση μετέφερε ένα επιφυλακτικό μήνυμα, καθώς το μεταφορικό κόστος παραμένει στα ύψη. Η κατάσταση στη διώρυγα του Σουέζ δεν έχει αλλάξει και ενώ όλοι περίμεναν πως το πρόβλημα θα έχει προσωρινό χαρακτήρα, αυτό συνεχίζεται. Έτσι η διοίκηση περιμένει αύξηση πωλήσεων στο κάτω μέρος της εκτίμησης, ήτοι 8% για το 2024, ενώ δεν αποκλείει περαιτέρω χειροτέρευση. Στο πρώτο εξάμηνο η αύξηση των πωλήσεων ήταν 8%. Ο Ιούνιος είχε αύξηση 9%. Ισχυρή άνοδο κατέγραψαν οι πωλήσεις σε Ρουμανία και Βουλγαρία. Με απώλειες άνω του 2% ξεκίνησε η μετοχή και είναι στα 25,60 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλό το ξεκίνημα και μένει να δούμε αν θα κρατήσει μέχρι το τέλος, καθώς το τελευταίο διάστημα οι τράπεζες δείχνουν μία αδυναμία παρά τις αναβαθμίσεις. Η Eurobank είναι στο επίκεντρο καθώς η DBRS της έδωσε επενδυτική βαθμίδα. Αλλά ξεχωρίζει και πάλι η Πειραιώς, η οποία στις τελευταίες συνεδριάσεις δείχνει διάθεση για να κινηθεί υψηλότερα.

ΕΥΔΑΠ: Μετοχή της υψηλής κεφαλαιοποίησης και στα πρώτα 15 λεπτά έχει όγκο 250 τεμάχια. Δεν έχει να κάνει με τη διασπορά που προσπαθεί να φτιάξει συνολικά στο Χ.Α. ο κ.Κοντόπουλος. Έχει να κάνει με το στόρι. Αν δεν υπάρχει στόρι, δεν υπάρχουν επενδυτές.

ΕΛΠΕ: Με ήπια άνοδο και πάλι καλό όγκο ξεκίνησε η μετοχή. Ο αγοραστής ή οι αγοραστές είναι μεγάλοι το τελευταίο διάστημα. Στα 7,80 ευρώ και στο +0,26%.

INTRAKAT: Το μήνυμα της διοίκησης προς τους μετόχους στη γενική συνέλευση ήταν ισχυρό και ο κ.Εξάρχου δεσμεύτηκε για αποδόσεις στους μετόχους. Όπως είπε όποιος πούλησε το έχει ήδη μετανιώσει. Από την άλλη υπάρχει μάλλον θετική εξέλιξη από Ρουμανία, όπου κάποια χρήματα που χρωστούσαν στην Άκτωρ θα έρθουν και είναι ύψους 100 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση κατάφερε να ρίξει γέφυρες και να βγάλει την εταιρεία από το αδιέξοδο.

ATTICA GROUP: Η ολοκλήρωση της πώλησης της συμμετοχής στο Μαρόκο θα φέρει 49 εκατ. ευρώ και στον ισολογισμό θα γραφτεί κέρδος 24 εκατ. ευρώ. Είχε μερίδιο 49% στην εταιρεία και πουλήθηκαν δύο πλοία.

ENTERSOFT: Σχεδόν το σύνολο των μετοχών μαζεύτηκε κατά τη δημόσια πρόταση και συγκεκριμένα το 99,62%. Επομένως, άλλη μία εισηγμένη θα αποχωρήσει σύντομα από το Χ.Α.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Με νέα άνοδο ξεκίνησε σήμερα η μετοχή και πήγε στα 14,90 ευρώ. Η απότομη κίνηση ενεργοποίησε το μηχανισμό ελέγχου μεταβλητότητας και πήγε σε δημοπρασία. Δεν ξέρουμε ακόμα το αναλυτικό σχέδιο για το πως θα γίνει η εξυγίανση, αλλά φαίνεται πως οι επενδυτές βλέπουν θετικά τις τελευταίες εξελίξεις.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Εδώ και μήνες δεν έχει δώσει αφορμή για σχολιασμό. Στη μετριότητα κινείται η μετοχή, με το ενδιαφέρον να είναι περιορισμένο. Άνοιξε με 4 τεμάχια στα 1,59 ευρώ.

ΕΥΑΘ: Είδαμε πωλήσεις από θεσμικούς το προηγούμενο διάστημα, κράτησαν αρκετές εβδομάδες, για να μην πούμε μήνες. Λογικά ο μεγάλος θεσμικός που πουλούσε έχει τελειώσει και η μετοχή προσπαθεί να αναπνεύσει. Χρειάζεται βέβαια καλύτερους αγοραστές.

REVOIL: Αν και υποχώρησε κάπως το επενδυτικό ενδιαφέρον στις τελευταίες συνεδριάσεις, το σημερινό ξεκίνημα είναι καλό. Η μετοχή παραμένει πάντως κάτω από τα 2 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης