Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κάθε μέρα και μια δοκιμασία για τον Biden, καραδοκούν για την επόμενη γκάφα

Κάθε μέρα και μια δοκιμασία για τον Biden, καραδοκούν για την επόμενη γκάφα
Όλα τα βλέμματα στη συνέντευξη Τύπου του ΝΑΤΟ
Σε κάθε λέξη που λέει, σε κάθε βήμα που κάνει, ο πρόεδρος Joe Biden έχει πλέον στραμμένα πάνω του τα μάτια ενός ανήσυχου πλανήτη, που παρακολουθεί για μια ακόμη αποτυχημένη εμφάνιση, όπως αυτή στο ντιμπέιτ του Ιουνίου, η οποία θα προκαλέσει νέες εκκλήσεις για την αποχώρησή του από την προεδρική κούρσα του 2024, σχολιάζει το Reuters.

Όλα τα βλέμματα στη συνέντευξη Τύπου του ΝΑΤΟ

Η επόμενη μεγάλη δοκιμασία του έρχεται την Πέμπτη, όταν ο Biden θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, την πρώτη φορά που θα αντιμετωπίσει τον Τύπο μόνος του από τον Νοέμβριο.
Το 2024 έχει δώσει συνεντεύξεις Τύπου με ηγέτες από την Ουκρανία, την Κένυα και την Ιαπωνία.
Ο Biden, 81 ετών, θα δεχτεί απροσδιόριστο αριθμό ερωτήσεων από δημοσιογράφους, σε μια εκδήλωση που αναμένεται να διαρκέσει περίπου όσο και η εκδήλωση του Νοεμβρίου, η οποία διήρκεσε 21 λεπτά.
Εν όψει της συνέντευξης, ο Λευκός Οίκος βοηθούσε εντατικά στην προετοιμασία του προέδρου, προσπαθώντας να προβάρει τις ερωτήσεις που θα του έκαναν οι δημοσιογράφοι, δήλωσε μια καλά πληροφορημένη πηγή.
Στις δύο εβδομάδες που μεσολάβησαν από το ντιμπέιτ της 27ης Ιουνίου, ο Biden είχε άλλη μια απογοητευτική εμφάνιση σε συνέντευξη στο ABC News, ενισχύοντας τις ανησυχίες ορισμένων Δημοκρατικών για την ικανότητά του να νικήσει τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του Donald Trump στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου ή να υπηρετήσει άλλα τέσσερα χρόνια.
O Biden συμμετείχε επίσης σε ένα ευρύ φάσμα δημόσιων εκδηλώσεων χωρίς να κάνει κανένα λάθος, συμπεριλαμβανομένων των προεκλογικών στάσεων στη Βόρεια Καρολίνα, τη Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ, την Πενσυλβάνια, το Ουισκόνσιν και τη Βιρτζίνια.
Μια καλά ενορχηστρωμένη, δυναμική ομιλία στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ την Τρίτη έκλεισε με τον Biden να τοποθετεί προσεκτικά το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας στο λαιμό του Γενικού Γραμματέα Jens Stoltenberg, προς ανακούφιση των συναδέλφων του Δημοκρατικών και του προσωπικού του Λευκού Οίκου.

Εξονυχιστικός έλεγχος

Κάθε εμφάνιση του Biden θα ελέγχεται εξονυχιστικά, στο διηνεκές, ανέφεραν οι αναλυτές.
Ο Larry Sabato, επικεφαλής του Κέντρου Πολιτικής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, δήλωσε ότι ο Biden βρίσκεται σε "εξαιρετικά ασυνήθιστο" έδαφος για Αμερικανό πρόεδρο.
"Αν πρόκειται για ένα μικρό λάθος, μια ακατάληπτη λέξη ή κάτι τέτοιο, νομίζω ότι οι άνθρωποι θα το αφήσουν να περάσει έτσι.
Αλλά αν υπάρχει κάτι που πλησιάζει αυτό που είδαμε στο ντιμπέιτ, το Δημοκρατικό Κόμμα θα βρεθεί σε αναταραχή", δήλωσε ο Sabato.
Ακόμα και αν ο Biden δεν επαναλάβει ποτέ τη συμπεριφορά του στο ντιμπέιτ, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να αυξηθεί η δυναμική για να την απομάκρυνσή του, σημειώνει ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης