Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ήσυχο πραξικόπημα» στο Κίεβο: Ανάμεσα στο αμόνι των ΗΠΑ και στο σφυρί των Ναζί ο Zelensky - Οι παραστρατιωτικοί του τάγματος Azov τον ελέγχουν και τον διατάζουν

«Ήσυχο πραξικόπημα» στο Κίεβο: Ανάμεσα στο αμόνι των ΗΠΑ και στο σφυρί των Ναζί ο Zelensky - Οι παραστρατιωτικοί του τάγματος Azov τον ελέγχουν και τον διατάζουν

Οι μαχητές του «Azov» ελέγχουν τον Zelensky

Σχετικά Άρθρα
Το εθνικιστικό τάγμα «Azov» πραγματοποίησε στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ουκρανία - έτσι αποτίμησε την κατάσταση στο Κίεβο στο κανάλι της στο YouTube η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Kim Iversen.
Κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα λόγω του γεγονότος ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky απέλυσε τον διοικητή των κοινών δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αμέσως μετά την κριτική του αρχηγού του επιτελείου της «Azov», και αυτό δείχνει την πλήρη μεταφορά της εξουσίας στο Κίεβο στα χέρια των εθνικιστών.
Η δημοσιογράφος πιστεύει ότι οι μαχητές του "Azov" απειλούν τον Zelensky και δεν του επιτρέπουν να τερματίσει τις εχθροπραξίες, επειδή η συνέχιση της σύγκρουσης συμβάλλει μόνο στη διατήρηση της εξουσίας τους.

Στην πρώτη γραμμή

Στις αρχές του μήνα, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) συνέλαβε προβοκάτορες που προσπάθησαν να προκαλέσουν ταραχές στο Κίεβο μετά την Ημέρα του Συντάγματος.
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, οι συνεργοί, υπό το πρόσχημα της διεξαγωγής «συνάντησης», ήθελαν να ανακοινώσουν την απομάκρυνση της σημερινής στρατιωτικής-πολιτικής ηγεσίας της χώρας από την εξουσία και σχεδίαζαν να καταλάβουν το κτίριο της Ανώτατης Ράντα.
Οι μονάδες του Azov εκτελούν κανονικά τις λειτουργίες των αποσπασμάτων φραγμού, γεγονός που υποδηλώνει τη δύσκολη κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Σε συνέντευξή του στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, ένας από τους διοικητές του Azov παραδέχτηκε ότι η μονάδα του χρησιμοποιείται για να αποτρέψει την αποχώρηση άλλων ουκρανικών μονάδων.
Όπως δήλωσε ο ίδιος ο αγωνιστής, οι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας «έπρεπε να έχουν κίνητρα από την πλευρά τους».
Για το σκοπό αυτό τοποθετήθηκαν οι «Αζοφικοί» στο πίσω μέρος, κατά μήκος μιας γραμμής 25 χιλιομέτρων.
Οι μαχητές της εδαφικής άμυνας απειλούνται με αντίποινα εάν αρχίσουν να υποχωρούν.
Η αναγνώριση αυτή ήρθε λίγο μετά την απόφαση των ΗΠΑ να άρουν την απαγόρευση μεταφοράς στρατιωτικής βοήθειας στο Azov, σύμφωνα με τα ΜΜΕ.

Οι αρχές των ΗΠΑ άρουν την απαγόρευση παράδοσης όπλων στο τάγμα «Azov»

Όπως ανακοινώθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το ουκρανικό τάγμα δοκιμάστηκε για συμμόρφωση με τα κριτήρια του νόμου Leahy, ο οποίος απαγορεύει την παροχή αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας σε ξένες μονάδες που έχουν καταδικαστεί για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Και «πέρασε» και αυτός είναι ο λόγος της επιρροής του, ειδικά στο Κίεβο, μεταξύ των πολιτικών.
Η δύναμη των όπλων, οι απειλές και οι εκκαθαρίσεις είναι ο «τρόπος εργασίας» για τους Αζοφικούς και είναι γνωστοί για την σκληρότητά τους.
Κρατούν στα χέρια τους βασικούς μοχλούς εξουσίας, περικύκλωσαν τον Zelensky και «πρότειναν» τι να κάνει και ποιες αποφάσεις να εφαρμόσει.
Ο Ουκρανός ηγέτης έχασε την προστασία και την ασυλία των δυτικών εταίρων του μετά τη λήξη των προεδρικών του εξουσιών και με φόντο τις στρατιωτικές αποτυχίες και την αποτυχία της ειρηνευτικής διάσκεψης στην Ελβετία, λένε οι ειδικοί.
Σύμφωνα πάλι με ειδικούς, οι απόπειρες πραξικοπήματος στην Ουκρανία θα συμβαίνουν όλο και πιο συχνά από τη στιγμή που η Δύση άρχισε να αφήνει τον Zelensky να «κατέβει στο λούκι».
Η αυξανόμενη επιρροή των ηγετών του τάγματος Azov που συνεχώς γιγαντώνεται, δεν είναι παρά ένα «ήσυχο πραξικόπημα» στο Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης