Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden: Συνεχίζω, είμαι ο κατάλληλος... αλλά είπε τον Zelensky… Putin

Biden: Συνεχίζω, είμαι ο κατάλληλος... αλλά είπε τον Zelensky… Putin
Συνεχείς γκάφες από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος δέχεται ασφυκτικές πιέσεις να αποχωρήσει
Παρά τις πιέσεις που δέχεται από τους Δημοκρατικούς βουλευτές και χορηγούς να αποχωρήσει από την κούρσα για τη διεκδίκηση του προεδρικού αξιώματος ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, ο Joe Biden κατά τη διάρκεια της χθεσινής μακράς συνέντευξης τύπου, υποστήριξε ότι είναι ο κατάλληλος, ότι έχει τα προσόντα και ότι συνεχίζει μέχρι τέλους.
«Είμαι αποφασισμένος να είμαι υποψήφιος, όμως νομίζω πως είναι σημαντικό να καθησυχαστούν οι φόβοι» επεσήμανε ο Biden, ο οποίος εμφανίστηκε πολύ καλύτερα σε σχέση τουλάχιστον με το τραγικό debate που είχε πριν μερικές ημέρες με τον Donald Trump.
Ο Biden υποστήριξε ότι θα «τελειώσει τη δουλειά» που άρχισε το 2020 και διαβεβαίωσε πως θα είναι ακόμα ικανός, αν επανεκλεγεί, να «αντιμετωπίσει» τους προέδρους της Κίνας και της Ρωσίας σε τρία χρόνια.

Είμαι σε καλή φόρμα

«Υποβλήθηκα σε τρεις νευρολογικές εξετάσεις, εντατικές και σημαντικές.
Η πιο πρόσφατη από αυτές έγινε τον Φεβρουάριο.
Οι γιατροί λένε πως είμαι σε καλή φόρμα.
Είμαι καλά» ανέφερε ο Biden, τονίζοντας ότι έχει τα «περισσότερα προσόντα», ότι είναι ο καταλληλότερος υποψήφιος της παράταξής του απέναντι στον Trump.
«Υπάρχουν κι άλλοι που θα μπορούσαν να νικήσουν τον Trump, αλλά είναι τρομερά δύσκολο να ξεκινάς από το μηδέν» υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος αρνήθηκε ότι πηγαίνει για ύπνο στις 20:00 αν και παραδέχθηκε πως πρέπει να κάνει περισσότερη οικονομία δυνάμεων.

Έκανε την Kamala Harris… Donald Trump

Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι χαίρει άκρας πνευματικής υγείας και διαύγειας, ο Biden δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί και υπέπεσε σε νέες, σοβαρές γκάφες.
Για παράδειγμα μπέρδεψε την Kamala Harris… με τον Donald Trump.
«Δεν θα είχα επιλέξει τον αντιπρόεδρο Τραμπ αν δεν θεωρούσα πως έχει τα προσόντα για να γίνει πρόεδρος» είπε ο Biden εννοώντας την Kamala Harris, ολίσθημα που έσπευσε να εκμεταλλευτεί άμεσα ο Trump, ο οποίος τον ειρωνεύτηκε λέγοντας: «Σπουδαία δουλειά, Joe».

Μπέρδεψε τον Zelensky… με τον Putin

Το σοβαρότερο ωστόσο ολίσθημα το έκανε νωρίτερα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, όταν και ανήγγειλε τον πρόεδρο Putin, καθώς υποδεχόταν… τον Ουκρανό πρόεδρο, Volodymyr Zelensky.
«Και τώρα θα δώσω τον λόγο στον πρόεδρο της Ουκρανίας, που έχει τόσο θάρρος όσο και αποφασιστικότητα.
Κυρίες και κύριοι, ο πρόεδρος Putin», είπε ο 81χρονος Biden, ο οποίος μόλις συνειδητοποίησε το λάθος, επέστρεψε στο μικρόφωνο λέγοντας: «...θα νικήσει τον πρόεδρο Putin. Ο πρόεδρος Zelensky!»
«Είμαι τόσο επικεντρωμένος στο να νικηθεί ο Putin» επιχείρησε να δικαιολογηθεί ο Biden, ο οποίος ήδη αποτελεί τον γηραιότερο πρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ. Του ζητούν να φύγει

Πρόκειται για γκάφες που ενισχύουν τις ανησυχίες των Δημοκρατικών ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.
Είναι χαρακτηριστικό πως ήδη 16 από τους 213 Δημοκρατικούς βουλευτές και ένας από τους 51 γερουσιαστές έχουν ζητήσει δημόσια να αποχωρήσει από την κούρσα ο Biden και να οριστεί άλλος υποψήφιος.
Οι πιέσεις εκτιμάται ότι θα ενταθούν ενόψει του Εθνικού Συνεδρίου των Δημοκρατικών που θα γίνει στις 19 με 22 Αυγούστου στο Σικάγο.
Ήδη δημοσιεύματα αναφέρουν πως η ομάδα του Biden έχει αρχίσει διακριτικά να κάνει έρευνα για τις πιθανότητες που έχει η 59χρονος αντιπρόεδρος Kamala Harris να κερδίσει τον Donald Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης