Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού και το βλέμμα στη Scope Ratings

Χρηματιστήριο: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού και το βλέμμα στη Scope Ratings
Η Scope Ratings θα ανακοινώσει το βράδυ την αξιολόγηση της, ενώ υπενθυμίζεται πως έχει δώσει επενδυτική βαθμίδα
Σχετικά Άρθρα
Στις αγορές του εξωτερικού αλλά και στην αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τη Scope Ratings θα είναι στραμμένο το βλέμμα των επενδυτών στη σημερινή συνεδρίαση.
Αναλυτές σημειώνουν πως η υποχώρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ ενισχύει το σενάριο χαλάρωσης της πολιτικής από τη FED και θα μπορούσε να υποστηρίξει μία ανοδική κίνηση.
Στην Ελλάδα, αναμένεται ένα ελαφρώς ανοδικό άνοιγμα, με το σενάριο της συσσώρευσης και της συνέχισης των επιλεκτικών τοποθετήσεων να είναι το επικρατέστερο.
Η Scope Ratings θα ανακοινώσει το βράδυ την αξιολόγηση της, ενώ υπενθυμίζεται πως έχει δώσει επενδυτική βαθμίδα.

Eurobank Equities
Βλέπουμε ένα πιθανό ελαφρώς ανοδικό άνοιγμα σήμερα, καθώς η υποχώρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ αυξάνει τα στοιχήματα για χαλάρωση της FED υποστηρίζοντας το σενάριο αύξησης ρίσκου.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα.

Beta
Η συσσώρευση μπορεί να συνεχιστεί λόγω του επιλεκτικού ενδιαφέροντος και της βελτίωσης του κλίματος. Σημειώνεται ότι η Scope Ratings θα ανακοινώσει απόψε την πιστοληπτική αξιολόγηση για την Ελλάδα.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 1347 μονάδες. Σημεία στήριξης 1400 και 1425 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 1459 και 1503 μονάδες.

Κύκλος
Το βράδυ, η γερμανική Scope Rating, οίκος που αναγνωρίζεται από την ΕΚΤ και ο πρώτος που απέδωσε επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα, ανακοινώνει την ετυμηγορία για το ελληνικό αξιόχρεο. Η απόπειρα ανακατάληψης των 1450 μονάδων του Γ.∆. δεν τελεσφόρησε. Πλησιέστερη ισχυρή στήριξη στην ζώνη 1437-1430 μονάδων.

Depolas
Σταθεροποιητικά κινήθηκε χθες ο ΓΔΧΑ με την συναλλακτική αξία να παραμένει χαμηλότερα από τους μέσους όρους των τελευταίων εβδομάδων. Η Ευρώπη έκλεισε ως επί το πλείστον σε θετικό έδαφος. Από την άλλη, σημαντικές απώλειες είδαν ο S&P 500 και Nasdaq παρόλο που τα στοιχεία πληθωρισμού κινήθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων και φαίνεται να υποστηρίζουν μια πρώτη μείωση επιτοκίων από την FED τον Σεπτέμβριο. Αυτό ενδεχομένως να είναι μια ένδειξη αλλαγής πλαισίου στρατηγικής από τις αγορές καθώς και οι αποτιμήσεις στην περιοχή είναι περισσότερο από απαιτητικές, ειδικά στον τεχνολογικό κλάδο, ο οποίος έχει και την μεγαλύτερη βαρύτητα. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει κυρίως τον δείκτη τιμών παραγωγού Ιουνίου και την καταναλωτική εμπιστοσύνη Πανεπιστημίου Μίσιγκαν (Ιουλίου) στις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης