Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κεραυνοί Zakharova κατά ΝΑΤΟ: Υποσχέθηκαν στην Ουκρανία μια μη αναστρέψιμη πορεία προς την άβυσσο

Κεραυνοί Zakharova κατά ΝΑΤΟ: Υποσχέθηκαν στην Ουκρανία μια μη αναστρέψιμη πορεία προς την άβυσσο
Εξωθούν τους Ουκρανούς στο να συνεχίσουν να πολεμούν επ' αόριστον, τονίζει η εκπρόσωπος της Μόσχας
Στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ οι δυτικοί ουσιαστικά υποσχέθηκαν στην Ουκρανία μια «μη αναστρέψιμη πορεία» προς την άβυσσο, όχι προς τη ... Συμμαχία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Στο καθεστώς του Κιέβου υποσχέθηκαν τελικά μια "μη αναστρέψιμη πορεία" προς τη συμμαχία στη σύνοδο κορυφής. Ειλικρινά μιλώντας, δεν ξέρω πώς μοιάζει αυτός ο μη αναστρέψιμος δρόμος προς τη συμμαχία, αλλά υποθέτω ότι η προοπτική που μοιάζει με αυτήν είναι "το μονοπάτι στην άκρη ενός γκρεμού», τόνισε η διπλωμάτισσα κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Μόσχας, η Ουκρανία «είναι ακόμα ευπρόσδεκτη στη συμμαχία, ωστόσο είναι προφανές ότι όλα αυτά μοιάζουν περισσότερο με παιχνίδι όχι με την Ουκρανία, αλλά με τα ερείπια της Ουκρανίας».
«Η απόφαση της συνόδου κορυφής για την ένταξη της Ουκρανίας έχει σχεδιαστεί για να εξωθήσει τους Ουκρανούς στο να συνεχίσουν να πολεμούν, εξήγησε η εκπρόσωπος της Μόσχας.
Η τελευταία σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον, DC, στις 9-11 Ιουνίου, εστιάζοντας στην αντιμετώπιση της Ρωσίας και στην παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.
Το τελικό κείμενο απόφασης ανέφερε ότι η Κίνα πρέπει να σταματήσει την υλική και πολιτική υποστήριξη για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς και να διακόψει τις εξαγωγές αγαθών διπλής χρήσης στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης