Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αήττητοι οι Ρώσοι, με Iskander διέλυσαν 20 οχήματα Ουκρανών - Από Λάρισα φεύγουν drones - GUR: Άσχημα νέα από το μέτωπο

Αήττητοι οι Ρώσοι, με Iskander διέλυσαν 20 οχήματα Ουκρανών - Από Λάρισα φεύγουν drones - GUR: Άσχημα νέα από το μέτωπο
Η υστερία που έχει διαποτίσει το ΝΑΤΟ, οδηγεί σε κλιμάκωση αλλά το ΝΑΤΟ απλά δεν μπορεί να παραδεχθεί ότι ηττήθηκε από την Ρωσία που είναι ανώτερη στρατιωτικά  - Spiegel: O Γερμανικός στρατός έχει εκπονήσει μυστικό σχέδιο σε περίπτωση πολέμου με τη Ρωσία – Θα αναπτύξει 800.000 στρατιώτες
(upd25) Ο ρωσικός στρατός προελαύνει ... Μάλιστα, ειδικά δυτικά της Avdiivka μόνο μια φράση περιγράφει την πραγματικότητα: «ολική κατάρρευση της ουκρανικής άμυνας»…
Είναι θέμα χρόνου να φθάσει στην ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας πόλη Pokrovsk των Ουκρανών.

Ο ρωσικός στρατός δεν έχει μόνο υπεροπλία και ανώτερης κλάσης όπλα, όπως αποδεικνύεται στο μέτωπο, αλλά και καλύτερη στρατηγική.
Μόνο την τελευταία εβδομάδα οι Ρώσοι εξόντωσαν 14.000 Ουκρανούς στρατιώτες (σ.σ. προσέξτε, σε διάστημα μιας εβδομάδας).
Η κρεατομηχανή του Donbass αποδεκατίζει τους Ουκρανούς.
Εν τω μεταξύ, οι ουκρανοί ζητούν επιμόνως άδεια να χρησιμοποιούν όπλα της Δύσης για να χτυπήσουν βαθιά στην Ρωσία, αλλά οι Ρώσοι έχουν ξεκαθαρίσει… μην τολμήσετε.
Την ίδια στιγμή, η Ρωσία κατηγόρησε ευθέως την Ελλάδα ότι συμμετείχε έμμεσα στην επίθεση με ATACMS στην Σεβαστούπολη.
Το Υπουργείο Άμυνας της Ελλάδος, επισημαίνει ότι δεν ευθύνεται για τις επιθέσεις στη Σεβαστούπολη.
Ωστόσο αναγνωρίζει ότι από την Λάρισα απογειώνονται drones των ΗΠΑ.

Για ορισμένους στρατιωτικούς ο Putin δεν μπλοφάρει όταν λέει ότι θα χτυπήσει τα F-16 της Ουκρανίας εάν σταθμεύσουν σε αεροδρόμια εκτός Ουκρανίας.
Επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου προειδοποίησε: «'Εχουμε αρκετά μέσα για την αποτροπή των πυραύλων των ΗΠΑ και οι πρωτεύουσες αυτών των (ευρωπαϊκών) κρατών είναι εν δυνάμει στόχοι (επιθέσεων)».
Η υστερία που έχει διαποτίσει το ΝΑΤΟ, οδηγεί σε κλιμάκωση αλλά το ΝΑΤΟ απλά δεν μπορεί να παραδεχθεί ότι ηττήθηκε από την Ρωσία.

Κατά το Spiegel, ο Γερμανικός στρατός έχει αναπτύξει μυστικό σχέδιο σε περίπτωση πολέμου με τη Ρωσία, θα ενεργοποιήσει 800.000 στρατιώτες

Ρωσία: Οι πρωτεύουσες των ευρωπαϊκών κρατών είναι εν δυνάμει στόχοι εάν χρησιμοποιήσουν αμερικανικούς πυραύλους

Η Ρωσία έχει τα μέσα και, γενικά, επαρκείς δυνατότητας για την αποτροπή της ανάπτυξης αμερικανικών πυραύλων μακράς ακτίνας δράσης στην Ευρώπη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov σε βίντεο που παρουσίασε σήμερα η ρωσική κρατική τηλεόραση.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Pavel Zarubin για την πιθανότητα ανάπτυξης από τις ΗΠΑ υπερηχητικών πυραύλων στην Ευρώπη, ο Peskov απάντησε: «Υπήρχε πάντα μια παράδοξη κατάσταση: οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέπτυξαν διαφορετικούς τύπους πυραύλων, διαφορετικού βεληνεκούς, αλλά παραδοσιακά στόχευαν στη χώρα μας.
Πάντως, έχουμε αρκετά μέσα για την αποτροπή αυτών των πυραύλων, αλλά οι πρωτεύουσες αυτών των (ευρωπαϊκών) κρατών είναι εν δυνάμει στόχοι (επιθέσεων).
Το παράδοξο είναι, εξήγησε, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να κερδίζουν χρήματα, ενώ η Ευρώπη «βρίσκεται στο στόχαστρο των πυραύλων».

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις με χτύπημα 2 Iskander διέλυσαν 20 Ουκρανικά οχήματα μάχης στο Kharkiv

Το ρωσικό πυραυλικό σύστημα Iskander-M επιτέθηκε σε σιδηροδρομικό τρένο στην περιοχή του Kharkiv με δύο πυραύλους, καταστρέφοντας περίπου 20 μονάδες εξοπλισμού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων τριών γερμανικής κατασκευής οχημάτων μάχης πεζικού Marder, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Το πλήρωμα του Iskander-M OTRK εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση χρησιμοποιώντας δύο επιχειρησιακά-τακτικά βλήματα σε πάρκινγκ του σιδηροδρομικού κλιμακίου της 53ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας με πυρομαχικά στο χωριό Budy, στην περιοχή Kharkiv περίπου 20 τεμάχια εξοπλισμού καταστράφηκαν, συμπεριλαμβανομένων 3 οχημάτων μάχης πεζικού και έως και 120 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν»
Σημειώνεται ότι ο έλεγχος των αποτελεσμάτων των ζημιών από πυρκαγιά έγινε από drones Orlan-10.
Επιπλέον, το ρωσικό στρατιωτικό τμήμα δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει τη στιγμή της πρόσκρουσης στο τρένο και το φλεγόμενο στρατιωτικό εξοπλισμό.

Kirill Budanov (GUR Ουκρανίας): Η κατάσταση στο μέτωπο επιδεινώνεται, τα νέα είναι άσχημα

Τα προβλήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας επιδεινώνονται λόγω των ενεργειών του ρωσικού στρατού, δήλωσε ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας Kirill Budanov σε συνέντευξή του στην ουκρανική έκδοση «New Time».
«Η τάση επιδεινώνεται, επομένως το πρόβλημα δεν μπορεί να αγνοηθεί», είπε ο Kirill Budanov.
«Είπα ήδη σε κάποιον από τον δυτικό Τύπο: δεν θα έχω πολλά καλά νέα φέτος, δυστυχώς», πρόσθεσε ο Kirill Budanov.
Με τη σειρά του, ο γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, δήλωσε ότι η κατάσταση στο μέτωπο παραμένει δύσκολη για τον Ουκρανικό στρατό.

Οι Ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες επιχείρησαν ανεπιτυχώς να δολοφονήσουν τον Putin


Οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες προσπάθησαν ανεπιτυχώς να δολοφονήσουν τον Ρώσο πρόεδρο Putin, λέει ο επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της δημοκρατίας, Kirill Budanov, στο Ουκρανικό μέσο Strana.ua.
«Ήταν, αλλά, όπως μπορείτε να δείτε, ήταν επίσης ανεπιτυχείς».
Ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου ηγέτη, απάντησε ότι η ασφάλεια του Πούτιν διασφαλίζεται στο κατάλληλο επίπεδο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, όλες οι απειλές από το καθεστώς του Κιέβου είναι προφανείς.
Το 2022, η βρετανική ταμπλόιντ The Sun έγραψε ότι μια έκρηξη σημειώθηκε στη διαδρομή της αυτοκινητοπομπής του προέδρου στη Μόσχα.
Όμως η Ρωσία διέψευσε αυτές τις πληροφορίες.
Το 2023, το καθεστώς του Κιέβου επιχείρησε να εξαπολύσει επίθεση με drone στην κατοικία του προέδρου Putin στο Κρεμλίνο.

New York Times: Η Ουκρανία έτσι όπως είναι τώρα δεν μπορεί να υλοποιήσει καμία αντεπίθεση – Μόνο άμυνα έως αρχές 2025

Δυτικοί και αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε άμυνα για τους επόμενους έξι μήνες και δεν θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν νέα αντεπιτιθέμενη επιχείρηση μέχρι το 2025.
Οι New York Times ανέφεραν ότι ένας ανώτερος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι η Ουκρανία θα έπρεπε να περιμένει περισσότερη δυτική βοήθεια ασφαλείας και να αναπτύξει περισσότερες δυνάμεις της στην πρώτη γραμμή προτού διεξαγάγει αντεπιτιθέμενες επιχειρήσεις και ότι η Ουκρανία πιθανότατα δεν θα μπορούσε να διεξάγουν αυτές τις επιχειρήσεις μέχρι το 2025.
Ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα παραμείνουν σε άμυνα για τους επόμενους έξι μήνες (μέχρι τον Ιανουάριο του 2025) και ότι οι ρωσικές δυνάμεις είναι απίθανο να κερδίσουν σημαντικό έδαφος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου…Παραδόξως πάντως με τις εκτιμήσεις των αμερικανών οι Ρώσοι έχουν κερδίσει πάνω από 1.600 τετραγωνικά χιλιόμετρα σε νέα εδάφη….
Η Ουκρανία αντιμετωπίζει επί του παρόντος τις προκλήσεις του ανθρώπινου δυναμικού της και σχηματίζει πολλές νέες ταξιαρχίες αλλά χωρίς εκπαίδευση και χωρίς επαρκεί οπλισμό.
Οι ρωσικές δυνάμεις διατηρούν συνεπή επιθετική πίεση στην Ουκρανία για να αναγκάσουν τις ουκρανικές δυνάμεις να δεσμεύσουν ανθρώπινο δυναμικό και υλικό σε αμυντικές επιχειρήσεις αντί να συσσωρεύουν αυτούς τους πόρους για αντεπιτιθέμενες επιχειρήσεις.
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να επιτύχουν αυτό το αποτέλεσμα μέσω συνεπών επιθετικών επιχειρήσεων σε όλη την ανατολική και βορειοανατολική Ουκρανία που εκτείνουν τις ουκρανικές δυνάμεις.


Νέα πυραυλική επίθεση Ρώσων – Οι Ουκρανοί λένε ότι τους κατέρριψαν όλους αλλά τα fake news αποκαλύφθηκαν


Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια σειρά επιδρομών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών κατά της Ουκρανίας στις 11 Ιουλίου και τη νύχτα της 11ης προς 12 Ιουλίου. Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 5 πυραύλους κρουζ Kh-101 από την περιφέρεια Saratov το βράδυ της 11ης και 19ης Ιουλίου Drone Shahed-136/131 και άλλοι μη αναγνωρισμένοι τύποι drones από το Primorsko-Akhtarsk, το Krasnodar Krai και την περιφέρεια Kursk τη νύχτα της 11ης προς 12 Ιουλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι ο κύριος στόχος των ρωσικών δυνάμεων ήταν το Starokostyantyniv, στην περιοχή Khmelnytskyi (η τοποθεσία ενός γνωστού ουκρανικού αεροδρομίου που οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επανειλημμένα στοχεύσει).
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν όλους τους πυραύλους Kh-101 πάνω από τις περιφέρειες Khmelnytskyi, Sumy και Cherkasy και κατέρριψαν 11 Shahed και άλλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τις περιφέρειες Mykolaiv, Kyiv, Vinnytsia, Khmelnytskyi, Kherson και Sumy. άλλα οκτώ drones «χάθηκαν τοπικά».
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο πρότεινε ότι αυτά τα οκτώ «χαμένα» μη επανδρωμένα αεροσκάφη ήταν Ρωσικές «απομιμήσεις» που στόχευαν να υπερφορτώσουν την ουκρανική αεράμυνα.
Ωστόσο και ενώ οι Ουκρανοί όπως πάντα τα καταρρίπτουν όλα… πως εξηγείται το πλήθος τω εκρήξεων στο αεροδρόμιο Starokostyantyniv, στην περιοχή Khmelnytskyi
Οι Ουκρανοί απλά λένε ψέματα… έχουν υποστεί πανωλεθρία.
Ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Στρατιωτικής Διοίκησης Myrnohrad, Yuryi Tretyak, δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν πέντε βόμβες ολίσθησης D-30SN με πυρομαχικά γενικής ολίσθησης (UMPB) στο Myrnohrad, στην περιφέρεια του Donetsk.

Ρώσοι αλεξιπτωτιστές εξαφάνισαν ουκρανικό σταθμό ηλεκτρονικού πολέμου στην όχθη του Δνείπερου

Αλεξιπτωτιστές από τα ρωσικά αερομεταφερόμενα στρατεύματα κατέστρεψαν έναν ουκρανικό σταθμό ηλεκτρονικού πολέμου στη δεξιά όχθη του ποταμού Δνείπερου στην περιοχή Kherson, χρησιμοποιώντας πυρομαχικά περιπλανώμενα Lancet, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Χρησιμοποιώντας ένα drone ZALA, οι μονάδες εναέριας αναγνώρισης εντόπισαν ένα αντικείμενο που εκπέμπει ισχυρά ραδιοκύματα.
"<…> Ειδικοί ηλεκτρονικού πολέμου διαπίστωσαν ότι το drone ZALA εντόπισε έναν εχθρικό σταθμό ηλεκτρονικού πολέμου.
Οι πιλότοι που επάνδρωναν το αναγνωριστικό drone εκτόξευσαν επιδέξια τα Lancets προς τον στόχο και κατέγραψαν την καταστροφή του ουκρανικού σταθμού ηλεκτρονικού πολέμου στη δεξιά όχθη του Δνείπερου" διευκρινίζει το υπουργείο.
Εν τω μεταξύ η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε τουλάχιστον τέσσερα ουκρανικά drones πάνω από τις περιοχές Belgorod, Kursk και Rostov, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Το ένα μάλιστα, προκάλεσε μεγάλη φωτιά στον τερματικό σταθμό πετρελαίου στο Rostov, σε μία έκταση 200 τετραγωνικών μέτρων η οποία μαινόταν για έξι ώρες και κατασβέστηκε, νωρίς το μεσημέρι όπως ανέφερε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, ο περιφερειάρχης Vasily Golubev. 
Επίσης, με «χειρουργικό χτύπημα», μια μονάδα αρμάτων Msta-S κατέστρεψαν ουκρανική αποθήκη πυρομαχικών κρυμμένη ανάμεσα σε πολιτικά κτίρια στα περίχωρα οικισμού 13 χιλιόμετρα μακριά, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Η μονάδα Msta-S 152 mm πραγματοποίησε ισχυρό χτύπημα, εκτοξεύοντας πυρομαχικά υψηλής εκρηκτικότητας από απόσταση 13 χιλιομέτρων.
Σύμφωνα με το υπουργείο, μια ομάδα drone βοήθησε στον εντοπισμό ουκρανών στρατευμάτων που κινούνταν ανάμεσα σε πολιτικά κτίρια.

Andrei Ermak (Σύμβουλος Zelensky): Το ΝΑΤΟ μπορεί να άρει τους περιορισμούς για χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία

Στη σύνοδο κορυφής στην Ουάσιγκτον, το ΝΑΤΟ δεν συζήτησε το πάγωμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία, αλλά αντίθετα, μπορεί ακόμη και να άρει τους περιορισμούς στα χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία, δήλωσε ο Andrei Ermak, επικεφαλής του γραφείου του Zelensky του Προέδρου της Ουκρανίας.
Η επόμενη σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον στις 9-11 Ιουλίου.
Υπήρχαν τρία μεγάλα θέματα στην ημερήσια διάταξη: ενίσχυση του ρόλου του μπλοκ στον συντονισμό και τη χρηματοδότηση της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, ενίσχυση της συλλογικής άμυνας και της αποτροπής για την αντιμετώπιση της Ρωσίας, καθώς και επέκταση των εταιρικών σχέσεων με τις ασιατικές χώρες στο πλαίσιο της αυξανόμενης αντιπαράθεσης μεταξύ Δύσης και Κίνας.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ είπε στη σύνοδο κορυφής ότι η συμμαχία δεν βλέπει επί του παρόντος μια «άμεση στρατιωτική απειλή» από τη Ρωσική Ομοσπονδία.
«Υπάρχουν ακόμη περιορισμοί στους βομβαρδισμούς βαθιά στη Ρωσία.
Διαφορετικά κράτη μέλη της συμμαχίας έχουν διαφορετικές θέσεις, ιδίως όσον αφορά τα χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος...
Η αίσθηση μου είναι ότι οι εταίροι είναι κοντά στο να συμφωνήσουν σε αυτό θέμα.
Νομίζω ότι θα λάβουν αυτήν την απόφαση», δήλωσε ο Andrei Ermak στο τηλεοπτικό κανάλι Rada.
Σύμφωνα με τον Andrei Ermak, δεν έγινε λόγος για πάγωμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία στη Σύνοδο Κορυφής στην Ουάσιγκτον, ούτε καν στα παρασκήνια.

Αναζητούν απεγνωσμένα συστήματα αεράμυνας για την Ουκρανία – Αλλά οι Patriots διαλύονται δεν μπορούν να προστατεύσουν

Η Δύση αναζητά απεγνωσμένα νέα συστήματα αεράμυνας για να στείλει στην Ουκρανία, ενώ ο ρωσικός στρατός συνεχίζει τα καταστροφικά πλήγματα σε όλη τη χώρα.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τη διάθεση ενός ακόμη πακέτου στρατιωτικής βοήθειας ύψους 225 εκατομμυρίων δολαρίων.
Αυτή είναι επισήμως η 61η δόση που έστειλαν οι Αμερικανοί στο Κίεβο από τον Αύγουστο του 2021.
Το Κίεβο την ανέφερε ως «πολύ ισχυρή» και επίκαιρη.
Το νέο πακέτο περιελάμβανε ένα άλλο σύστημα Patriot και πυρομαχικά για άλλα οπλικά συστήματα αμερικανικής κατασκευής σε υπηρεσία με τον ουκρανικό στρατό, καθώς και βλήματα πυροβολικού και διάφορα όπλα.
Κάθε ακριβό Patriot που παρέχεται από το ΝΑΤΟ είναι πολύ πολύτιμο για τον ουκρανικό στρατό, παρά το γεγονός ότι αυτά τα συστήματα αεράμυνας δεν άλλαξαν το παιχνίδι και καταστρέφονται γρήγορα από ρωσικούς πυραύλους.
Η ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας είναι πονοκέφαλος για τους πολεμοκάπηλους του ΝΑΤΟ, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να δώσουν τα αεροσκάφη τους στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία.
Μέχρι στιγμής, το μόνο που έχουν αποδείξει τα πολυάριθμα συστήματα αεράμυνας του ΝΑΤΟ που έχουν παρασχεθεί είναι η χαμηλή τους αποτελεσματικότητα.
Ένα άλλο κύμα ρωσικών επιδρομών έφτασε στις πίσω περιοχές της Ουκρανίας τη νύχτα της 12ης Ιουλίου.
Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε επίσημα ότι και τα 5 Kh-101 και 11 από τα 19 UAV που εκτοξεύθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις φέρεται να καταστράφηκαν.
Οι αριθμοί που δόθηκαν από αξιωματούχους του Ουκρανού στρατού είναι, fake news.
Επιθέσεις ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών αναφέρθηκαν στο διαβόητο αεροδρόμιο Starokonstantinov στην περιοχή Khmelnitsk.
Οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να προστατεύσουν το στρατηγικά σημαντικό στρατιωτικό αεροδρόμιο με μεγάλη ανάπτυξη δυνάμεων αεράμυνας και συγκεκριμένη υποδομή για να αναπτύξουν εκεί δυτικά αεροσκάφη, αλλά τα συνεχή ρωσικά πλήγματα ακυρώνουν όλες τις προσπάθειες.
Περισσότερες επιθέσεις ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών αναφέρθηκαν στα αεροδρόμια Vinnytsia και Chernihiv.\ Οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν σε όλη τη χώρα και συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Εν μέσω των ψεμάτων του Κιέβου για τις ψεύτικες νίκες και τα υποτιθέμενα ρωσικά εγκλήματα κατά αμάχων, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξαπολύουν καθημερινά χτυπήματα ακριβείας σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε εδάφη που ελέγχονται από το καθεστώς του Κιέβου. Τα ρωσικά πλήγματα στοχεύουν επίσης την ενεργειακή και υλικοτεχνική υποδομή της Ουκρανίας που χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς.

Spiegel: O Γερμανικός στρατός έχει εκπονήσει μυστικό σχέδιο σε περίπτωση πολέμου με τη Ρωσία – Θα αναπτύξει 800.000 στρατιώτες

Η Bundeswehr έχει αναπτύξει ένα «Επιχειρησιακό Σχέδιο Γερμανίας» σε περίπτωση πολέμου με τη Ρωσία, έγραψε ο αρθρογράφος του Spiegel, Rasmus Buchsteiner.
«Εάν συμβεί μια κλιμάκωση στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ, εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες θα πρέπει να αναδιαταχθούν σε ένα απόρρητο έγγραφο της Bundeswehr περιγράφει ένα σχέδιο δράσης σε περίπτωση τέτοιας εξέλιξης».
Σύμφωνα με το Spiegel, οι γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν δώσει βασικό ρόλο στον αυτοκινητόδρομο Α2, που εκτείνεται από το Ομπερχάουζεν στη δυτική Γερμανία μέχρι τον περιφερειακό του Βερολίνου.
Σύμφωνα με το Spiegel, εάν η κατάσταση επιδεινωθεί, σχεδιάζεται να μεταφερθούν περίπου 800.000 στρατιώτες και 200.000 τεμάχια εξοπλισμού από την Ολλανδία, το Βέλγιο και τις δυτικές περιοχές της χώρας.
Η επιχείρηση θα διαρκέσει από τρεις έως έξι μήνες, ενώ η στρατιωτική συνοδεία θα μπορούσε να εκτείνεται σε 13.000 χιλιόμετρα, ανέφερε το Spiegel.
Η διασφάλιση της ασφάλειας του αυτοκινητόδρομου Α2 θα απαιτήσει συντονισμό με την αστυνομία και άλλες πολιτικές υπηρεσίες.
«Οι συνοδείες θα πρέπει να μπορούν να σταματούν κάθε 300-500 χιλιόμετρα
Απαιτούνται επίσης εναλλακτικές διαδρομές εάν δεν είναι δυνατή η χρήση των κύριων αυτοκινητοδρόμων».
Νωρίτερα, το Πεντάγωνο δήλωσε ότι το 2026 οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ξεκινήσουν να αναπτύσσουν συστήματα κρούσης μεγάλης εμβέλειας στη Γερμανία που θα ξεπερνούσαν σημαντικά τα όπλα που υπάρχουν ήδη στην Ευρώπη.
Μιλάμε, συγκεκριμένα, για πυραύλους SM-6, Tomahawk και «υπερηχητικά όπλα» τα οποία δεν διαθέτουν οι ΗΠΑ.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin χαρακτήρισε ανοησίες τις δηλώσεις ότι η Μόσχα φέρεται να θέλει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι τέτοιες δηλώσεις γίνονται από τη Δύση για να κοροϊδέψουν τους πολίτες τους και να συγκαλύψουν τα εσωτερικά τους προβλήματα.

Jacques Baude (Ελβετός Συνταγματάρχης): Ο Putin δεν μπλοφάρει, θα χτυπήσει τα F-16 και σε αεροδρόμια εκτός Ουκρανίας

Ο Ρώσος πρόεδρος Putin μιλάει σοβαρά ότι λέει ότι είναι πιθανές οι επιθέσεις σε αεροδρόμια όπου θα αναπτυχθούν F-16 για την Ουκρανία, δήλωσε ο Jacques Baude απόστρατος συνταγματάρχης του Γενικού Επιτελείου της Ελβετίας.
Στα τέλη Μαρτίου, ο Putin τόνισε ότι εάν τα μαχητικά F-16 απογειωθούν από το έδαφος τρίτων χωρών, θα γίνουν νόμιμος στόχος για τη Ρωσία.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον Putin, τα F-16 θα αντιμετωπίσουν την ίδια μοίρα με τον άλλο δυτικό εξοπλισμό που παραδόθηκε στο Κίεβο… η Ρωσία θα τα καταστρέψει.
«Νομίζω ότι οι Ρώσοι είναι πολύ σοβαροί και ο Putin δεν έχει συνηθίσει να μπλοφάρει, δεν είναι άνθρωπος που θα μπλοφάρει.
Δεν καταφεύγει σε στρατηγική ασάφεια, που είναι δυτική αντίληψη, όχι ρωσική, έτσι οι Ρώσοι ήταν πάντα πολύ ξεκάθαροι για το τι θα κάνουν σε περίπτωση αυτού ή του άλλου, και πάντα τηρούσαν τις υποσχέσεις τους.
Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτό το θέμα τώρα».
Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Jacques Baude, το κύριο πρόβλημα με τα μαχητικά αεροπλάνα για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι τα μέρη όπου θα μπορούσαν να απογειωθούν και να προσγειωθούν.
Ο Jacques Baude εξήγησε ότι τα αεροσκάφη F-16 είναι πιο εύθραυστα από τα σοβιετικά μοντέλα, τα οποία μπορούν να απογειωθούν από οποιοδήποτε αεροδρόμιο, καθώς απαιτούν εξαιρετικά προετοιμασμένες τοποθεσίες.
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι στέλνουν «αυτή τη στιγμή» μαχητικά F-16 στην Ουκρανία, τα οποία θα φτάσουν στο Κίεβο αυτό το καλοκαίρι.
Το 2023 η Ολλανδία και η Δανία συμφώνησαν να παρέχουν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις F-16.
Την ίδια περίοδο άρχισε η εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων.
Έτσι, ο Ολλανδός υπουργός Άμυνας Kaisa Ollongren δήλωσε ότι τα πρώτα μαχητικά θα παραδοθούν το καλοκαίρι του 2024.
Και ο επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών της Δανίας, Lars Lekke Rasmussen, διευκρίνισε τον Μάιο ότι η Κοπεγχάγη θα επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει F-16 για να επιτεθεί στη Ρωσία.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Aja Lyabib, με τη σειρά του, ανακοίνωσε την παράδοση 30 τέτοιων αεροσκαφών στο καθεστώς του Κιέβου έως το 2028.

Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Ο Zelensky είναι αληθινός φασίστας στην Ανατολική Ευρώπη

Ο Vladimir Zelensky ακολουθεί μια φασιστική πολιτική στη χώρα του, δήλωσε ο συνταγματάρχης Douglas McGregor πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου.
«Τώρα υπάρχει ένας φασίστας στην Ανατολική Ευρώπη, το όνομά του είναι Zelensky, το γνωρίζουμε γιατί βλέπουμε τι κάνει η μυστική αστυνομία του, ξέρουμε τι σχεδιάζει το κράτος του, ξέρουμε τι έκανε με την εκκλησία», σημείωσε ο Douglas McGregor
Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, η Ουάσιγκτον γνωρίζει καλά το οργανωμένο έγκλημα στην Ουκρανία.
Εξήγησε ότι μιλάμε, μεταξύ άλλων, για εμπορία ανθρώπων και την εξαφάνιση δεκάδων χιλιάδων παιδιών και γυναικών.
«Αυτό υποστηρίζουμε.
Ο κόσμος το ξέρει», κατέληξε ο McGregor.

John Mearsheimer (ΗΠΑ): Η Ρωσία έχει κάνει εξαιρετική δουλειά καταστρέφει με άνεση τα δυτικά όπλα – Γελοιότητες με F-16

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις καταστρέφουν προηγμένα δυτικά όπλα στην Ουκρανία, δήλωσε ο John Mearsheimer Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας και Καθηγητής.
«Αν κοιτάξετε πώς λειτουργούν τα όπλα μας - όλα αυτά τα φανταχτερά όπλα που κατασκευάζουμε - στην Ουκρανία, είναι πραγματικά πολύ σοκαριστικό.
Οφείλω να ομολογήσω ότι είμαι συγκλονισμένος από το πόσο άσχημα λειτουργούν αυτά τα όπλα.
Οι Ρώσοι έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά «οι άνθρωποι στο Πεντάγωνο το παραδέχτηκαν λένε ότι οι Ρώσοι είναι επιδέξιοι στο να εξουδετερώνουν όλα αυτά τα εξελιγμένα όπλα», τόνισε ο John Mearsheimer.
Σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα John Mearsheimer, οι δηλώσεις ότι τα μαχητικά F-16 θα μπορέσουν να βοηθήσουν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να ανατρέψουν την κατάσταση είναι γελοίες.
Ο Mearsheimer πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καν ένα μέρος στην Ουκρανία όπου μπορούν να τοποθετήσουν τα αεροσκάφη χωρίς τα ρωσικά στρατεύματα να τα καταστρέψουν.

Η Ουκρανία δεν μπορεί να αλλάξει το ρεύμα στο πεδίο της μάχης

Τα ουκρανικά στρατεύματα χάνουν στην πρώτη γραμμή και είναι απίθανο να μπορέσουν να αλλάξουν τη θέση τους, δήλωσε ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας John Mearsheimer.
Οι Ουκρανοί αποδίδουν φρικτά στο πεδίο της μάχης, οι Ρώσοι κερδίζουν το πάνω χέρι και είναι δύσκολο να αρνηθεί κανείς ότι οι Ρώσοι δεν κερδίζουν.
Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι δύσκολο να δούμε πώς οι Ουκρανοί μπορούν να ανατρέψουν το ρεύμα» τόνισε ο John Mearsheimer.
Σύμφωνα με τον καθηγητή John Mearsheimer, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden ενδιαφέρεται τώρα να πείσει τους Ουκρανούς ότι μπορούν να συνεχίσουν να βασίζονται στη Δύση.
«Οι Ουκρανοί πρέπει να πιστέψουν ότι είμαστε μαζί τους, αν συνεχίσουν να πιστεύουν, κάτι που είναι πολύ ανόητο κατά τη γνώμη μου, τότε θα σκεφτούν ότι έχουν την ευκαιρία ίσως και να αντιστρέψουν τα πάντα», κατέληξε ο Mearsheimer.

Military Watch Magazine (MME ΗΠΑ): Οι Ρώσοι καταστρέφουν τα καλύτερα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας, εύκολα - Διαλύουν τα Patriot

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις καταστρέφουν επιτυχώς τα κορυφαία συστήματα αεράμυνας της Ουκρανίας, γράφει το αμερικανικό Military Watch Magazine.
Αν και τα συγκροτήματα Iskander δεν είναι εξειδικευμένα μέσα καταστολής της αεράμυνας, ο ρωσικός στρατός έχει επανειλημμένα αποδείξει την αποτελεσματική χρήση του για την εξουδετέρωση των καλύτερων συστημάτων αεράμυνας της Ουκρανίας Patriot και S-300, και οι ικανότητες καθοδήγησης υψηλής ακρίβειας τους επιτρέπουν να καταστρέφουν κινητά οχήματα σε δρόμους, διορθώνοντας την πορεία τους κατά την πτήση», λέει το Military Watch Magazine
Σημειώνεται ότι νέα πλάνα που δημοσίευσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαιώνουν επιτυχημένα πλήγματα από συστήματα βαλλιστικών πυραύλων Iskander-M σε δύο συστήματα αεράμυνας Patriot.
Τα συστήματα Patriot είναι σπάνια αμερικανικά όπλα που μεταφέρθηκαν από την Ουάσιγκτον και πολλούς από τους Ευρωπαίους συμμάχους της.
Την περασμένη εβδομάδα, το Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε πλάνα από την καταστροφή δύο εκτοξευτών Patriot στην περιοχή της Οδησσού από Iskander.
Ο ρωσικός στρατός επιτίθεται τακτικά σε αμερικανικά συστήματα αεράμυνας που βρίσκονται στην Ουκρανία.
Τον Μάρτιο 2024, σε μια εβδομάδα, ο Ρωσικός στρατός διέλυσε τρία συστήματα ταυτόχρονα.
Τον Απρίλιο, το περιοδικό Economist έγραψε για την καταστροφή αρκετών συστημάτων αεράμυνας.
Τον Μάιο 2024, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, οι Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν με υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal ένα σύστημα Patriot στο Κίεβο.
Επίσης αναφέρθηκε η καταστροφή ενός ολόκληρου τμήματος του αμερικανικού συστήματος αεράμυνας.

Υπουργείο Άμυνας Ελλάδος: Δεν ευθυνόμαστε για τις επιθέσεις στη Σεβαστούπολη – Από την Λάρισα απογειώνονται drones των ΗΠΑ

Η Ελλάδα δεν εμπλέκεται στις πυραυλικές επιθέσεις ATACMS στη Σεβαστούπολη στις 23 Ιουνίου, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας, Γιάννης Κεφαλογιάννης.
Στις 8 Ιουλίου, ο αξιωματούχος απάντησε σε ερωτήσεις βουλευτών του κοινοβουλίου.
Έτσι, ο επικεφαλής της παράταξης Νίκη, Δημήτριος Νάτσιος, υπενθύμισε ότι στις 23 Ιουνίου η Σεβαστούπολη δέχθηκε επίθεση από πυραύλους ATACMS, αλλά ούτε η Ελλάδα ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασαν το περιστατικό.
«Η Μόσχα κατηγόρησε ευθέως τις Ηνωμένες Πολιτείες για μια απολύτως βάρβαρη επίθεση μετά από πλήγμα αμάχων από βόμβες διασποράς.
Το Global Hawk συμμετείχε στην αποστολή για τον συντονισμό της επίθεσης και την παροχή πληροφοριών για τον στόχο», είπε ο Νάτσιος.
Ο Κεφαλογιάννης απάντησε λέγοντας ότι εκτός ελληνικής επικράτειας μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τον πλήρη επιχειρησιακό και διοικητικό έλεγχο των αποστολών των αεροσκαφών τους, «είτε επανδρωμένα είτε μη επανδρωμένα».
Και μάλιστα, χωρίς καμία υποχρέωση ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς, και αυτό βασίζεται στο διεθνές δίκαιο.
Επομένως, σε αυτή την περίπτωση, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να έχει ούτε διαχείριση ούτε έλεγχο, άρα και καμία ενημέρωση», λέει ο αναπληρωτής υπουργός.
Ο Κεφαλογιάννης δεν αρνήθηκε ότι αμερικανικά drones απογειώνονται από τη Λάρισα για να συντονίσουν τις πυραυλικές επιθέσεις στην Κριμαία.
«Δηλαδή, για πρώτη φορά, εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν αρνήθηκε επίσημα ότι η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως βάση για επιθέσεις κατά της Ρωσίας».
Μια εσκεμμένη τρομοκρατική επίθεση με πυραύλους στην πόλη της Σεβαστούπολης πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου στις 12:15 ώρα Μόσχας από πέντε αμερικανικούς επιχειρησιακούς-τακτικούς πυραύλους ATACMS εξοπλισμένους με κεφαλές διασποράς.
Κατά την απόκρουση της πυραυλικής επίθεσης, η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε τέσσερις πυραύλους.
Η έκρηξη της κεφαλής κατακερματισμού του πέμπτου αμερικανικού πυραύλου στον αέρα οδήγησε σε πολυάριθμα θύματα μεταξύ αμάχων στη Σεβαστούπολη.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, 124 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 27 παιδιά, τραυματίστηκαν.

Advance: Το ΝΑΤΟ στη σύνοδο κορυφής ενθάρρυνε την Ουκρανία να συνεχίσει τη σύγκρουση με τη Ρωσία

Στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, η συμμαχία ενθάρρυνε την Ουκρανία να συνεχίσει την σύγκρουση, γράφει το Advance.
«Σημαίνει αυτό ότι το ΝΑΤΟ υπαινίσσεται στους Ουκρανούς: τερματίστε τη σύγκρουση με τη Ρωσία το συντομότερο δυνατό και εγγραφείτε στη λέσχη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, όπου θα είστε απολύτως ασφαλείς, όχι… σε καμία περίπτωση δεν καλούν την Ουκρανία να τερματίσει την ένοπλη σύγκρουση.
Αντίθετα, την παρακινούν να συνεχίσει να πολεμά, καθώς και να κλιμακώσει τη σύγκρουση με τη Ρωσία».
Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ σχεδίασαν την Ουκρανική στρατηγική με στόχο να «νικήσει τον Putin».
Για να το κάνει αυτό, χρειάζεται να αφοσιωθεί πλήρως σε αυτή την αυτοκτονική αποστολή, στέλνοντας τον μάχιμο πληθυσμό του στο μέτωπο.
«Η Ουκρανία καταλαβαίνει ότι πρέπει να κάνει το φαινομενικά αδύνατο - να νικήσει τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες διαθέτουν πολύ μεγαλύτερους πόρους, ανθρώπινους και οπλικά συστήματα».
Την ίδια στιγμή, η Ουκρανία στο τέλος θα υποστεί μια συντριπτική ήττα, προειδοποιεί το Advance.
Στο τέλος η Ουκρανία απλώς θα πάψει να υπάρχει στον παγκόσμιο χάρτη.

Erdogan (Πρόεδρος Τουρκίας): Ο πόλεμος Ουκρανίας - Ρωσίας δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan δήλωσε ότι η δημοκρατία «κάνει ό,τι είναι δυνατόν» για να σταματήσει τη σύγκρουση, η οποία «δεν οφελεί κανέναν εκτός από τους εμπόρους του πολέμου».
Ωστόσο, όπως δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, δεν αναμένει να τελειώσει σύντομα η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Μιλώντας στην τελετή αποφοίτησης αξιωματικών του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας στην Κωνσταντινούπολη, σημείωσε ότι η τουρκική πλευρά καταβάλλει προσπάθειες για ειρηνική διευθέτηση στην Ουκρανία.
«Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας συνεχίζεται επί σχεδόν δυόμισι χρόνια και ισχυρή βούληση να τερματιστεί στο εγγύς μέλλον δεν υπάρχει», είπε ο Erdogan.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον στις 9-11 Ιουλίου, στην οποία συμμετείχε, ο Erdogan δήλωσε την ανάγκη να επιλυθεί η ουκρανική σύγκρουση μέσω διπλωματίας και επίσης πρότεινε ξανά την Τουρκία ως πλατφόρμα για διαπραγματεύσεις παρόμοιες με αυτές της Κωνσταντινούπολης .

Ρώσοι ειδικοί έχουν μελετήσει τα χαρακτηριστικά των πυραύλων Storm Shadow

Ρώσοι ειδικοί, έχοντας μελετήσει τους πυραύλους κρουζ Storm Shadow που περιήλθαν στην κατοχή τους, προσδιόρισαν τα λειτουργικά χαρακτηριστικά των μονάδων ελέγχου και θα είναι σε θέση να διακρίνουν τις τροποποιήσεις αυτών των πυραύλων.
«Αυτό είναι μέρος του κεντρικού τμήματος, συμπεριλαμβανομένων των πτερυγίων και μιας μονάδας ελέγχου πτήσης και ανάπτυξης πτερυγίων, ένα σύστημα ανάρτησης και ένας κεντρικός διακόπτης Ο διακόπτης και όλα τα ηλεκτρικά κυκλώματα μαζί με τα καλώδια θα αφαιρεθούν από αυτήν τη μονάδα για αντικειμενικό έλεγχο των αλλαγών στον μετέπειτα σχεδιασμό του πυραύλου», είπε ο ειδικός.
Σύμφωνα με τον Ρώσο ειδικό, κύριος στόχος της μελέτης είναι να προσδιοριστούν πιθανές τροποποιήσεις και χαρακτηριστικά λειτουργίας των μονάδων ελέγχου.
«Όταν δουλέψουμε με τον επόμενο πύραυλο, θα καταλάβουμε αν αυτή είναι η κύρια έκδοση ή αν έχουν ήδη γίνει κάποιες αλλαγές στη σχεδίαση ή, για παράδειγμα, είναι δυνατό να εγκαταστήσουν παγίδες πλοήγησης σε ότι έχει αλλάξει κάθε μπλοκ θα μελετηθεί ξεχωριστά».
Οι πύραυλοι Storm Shadows παρέχονται στην Ουκρανία ως μέρος της δυτικής στρατιωτικής βοήθειας.
Ο πύραυλος αναπτύχθηκε από κοινού από τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία (στη Γαλλία ονομάστηκε SCALP και παράγεται από την εταιρεία MBDA).
Η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε τη μεταφορά πυραύλων κρουζ Storm Shadow (εύρος καταστροφής από 250 έως 560 χιλιόμετρα, ανάλογα με την τροποποίηση) στο Κίεβο τον Μάιο του 2023.

Kharkiv_Battle_Map_Draft_July_12_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_July_12_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_July_12_2024.png

West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_July_12_2024.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_July_12_2024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης