Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σοκ στην Αμφιλοχία: Σκότωσε την 36χρονη εν διαστάσει σύζυγό του και αυτοκτόνησε - Του αφαιρέθηκε το όπλο λόγω... βίας

Σοκ στην Αμφιλοχία: Σκότωσε την 36χρονη εν διαστάσει σύζυγό του και αυτοκτόνησε - Του αφαιρέθηκε το όπλο λόγω... βίας
Ο δράστης στη συνέχεια αυτοκτόνησε
(upd4) Ακόμη μια γυναικοκτονία σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 13/7, αυτή τη φορά στην Αμφιλοχία, με τις αποκαλύψεις λίγες ώρες μετά να μην έχουν τέλος.
Μια 36χρονη γυναίκα τη στιγμή που επέστρεφε στο σπίτι της με το αυτοκίνητο δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει 43χρονο σύζυγό της, ο οποίος την πυροβόλησε με το κυνηγετικό του  όπλο και στη συνέχεια, ο ίδιος αυτοκτόνησε.
Το όπλο κατείχε νόμιμα μεν, του είχε αφαιρεθεί δε, λόγω βίαιης συμπεριφοράς, αλλά του επιστράφηκε λόγω αθώωσης.
Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 4 τα ξημερώματα.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 43χρονος είχε μπει μπήκε με κλειδιά στο σπίτι της 36χρονης όπου βρισκόταν η 13χρονη κόρη τους και της ζητούσε να γυρίσει στην οικία. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η κόρη του ζευγαριού με τη βοήθεια της γειτόνισσας έφυγε από το σπίτι και κλείδωσε μέσα τον δράστη, ο οποίος μόλις αντιλήφθηκε το όχημα της συζύγου, πήδηξε από το μπαλκόνι στο καπό και την πυροβόλησε, ενώ μετά έβαλε τέλος στη ζωή του.
Σημειώνεται ότι το ζευγάρι είχε δύο παιδιά.
Η Ελληνική Αστυνομία ενημερώθηκε από τους γείτονες που άκουσαν τους πυροβολισμούς, ενώ σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το θύμα την Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 είχε υποβάλλει μήνυση σε βάρος του 43χρονου για ενδοοικογενειακή παράνομη βία και απειλή, που έλαβαν χώρα την 10 Ιουλίου 2024, πλην όμως δεν κατέστη δυνατή η σύλληψή του εντός των ορίων του αυτοφώρου.
Μάλιστα, η
παθούσα δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί σε δομή, ούτε να της χορηγηθεί η εφαρμογή του “panic button”, ενώ δεν ήταν η πρώτη φορά που αντιμετώπιζε τον σύζυγο.
Στις 12 Μαΐου 2024 το θύμα είχε μηνύσει τον 43χρονο και τότε είχε συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση, απειλή και σωματικές βλάβες, ενώ υπέβαλε στη συνέχεια σε βάρος της 36χρονης μήνυση για ενδοοικογενειακή βία. Οι δυο συλληφθέντες (τότε) είχαν οδηγηθεί  στον αρμόδιο Εισαγγελέα και στη συνέχεια αθωώθηκαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

Νεκρή μέσα στο όχημά της βρέθηκε η 36χρονη, η οποία την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024 είχε υποβάλλει μήνυση σε βάρος του 43χρονου για ενδοοικογενειακή παράνομη βία και απειλή.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία:
"Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 13 Ιουλίου 2024, ανευρέθησαν νεκροί στην περιοχή της Αμφιλοχίας 36χρονη γυναίκα και 43χρονος άνδρας, οι οποίοι έφεραν τραύμα από κυνηγετικό όπλο.
Όπως προέκυψε από τα πρώτα στοιχεία, ο 43χρονος πυροβόλησε την 36χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, η οποία βρέθηκε νεκρή εντός οχήματος και κατόπιν αυτοκτόνησε λίγα μέτρα μακριά από το όχημα με το ίδιο όπλο, το οποίο βρέθηκε δίπλα του.
Επισημαίνεται ότι η 36χρονη την Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 είχε υποβάλλει μήνυση σε βάρος του 43χρονου για ενδοοικογενειακή παράνομη βία και απειλή, που έλαβαν χώρα την 10 Ιουλίου 2024, πλην όμως δεν κατέστη δυνατή η σύλληψή του εντός των ορίων του αυτοφώρου, ενώ η παθούσα δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί σε δομή, ούτε να της χορηγηθεί η εφαρμογή του “panic button”.
Επίσης, στις 12 Μαΐου 2024, ο 43χρονος κατόπιν υποβολής μηνύσεως της 36χρονης είχε συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση, απειλή και σωματικές βλάβες, ενώ υπέβαλε στη συνέχεια σε βάρος της 36χρονης μήνυση για ενδοοικογενειακή βία. Οι δυο συλληφθέντες (τότε) οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και στη συνέχεια αθωώθηκαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης".

Ο 43χρονος δράστης κατείχε νόμιμα το όπλο

Ο 43χρονος δράστης στην Αμφυλοχία κατείχε νόμιμα το κυνηγετικό όπλο με το οποίο τραυμάτισε θάνασιμα την εν διαστάσει 36χρονη σύζυγό του και στη συνέχεια ο ίδιος αυτοκτόνησε.
Όπως αναφέρει σε νέα ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία (Γ.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας) για το όπλο αυτό ο 43χρονος διέθετε σχετική άδεια σε ισχύ και όλα τα απαραίτητα έγγραφα.
Απο την ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει ότι στις 12 Μαίου 2024, κατόπιν σχηματισμού δικογραφίας για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, από τις αρμόδιες Αρχές είχε αφαιρεθεί το εν λόγω όπλο από την κατοχή του δράστη, ωστόσο, ένεκα αθώωσης αυτού, με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, και όπως προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία, εφόσον δεν είχε γίνει χρήση του όπλου στον εν λόγω περιστατικό, μετά από 15 ημέρες του αποδόθηκε εκ νέου με σχετική αίτησή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης