Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση σε Trump - Τα σενάρια: Ο «άγνωστος Χ» Crooks, η ολιγωρία των μυστικών υπηρεσιών και το βαθύ κράτος των ΗΠΑ

Επίθεση σε Trump - Τα σενάρια: Ο «άγνωστος Χ» Crooks, η ολιγωρία των μυστικών υπηρεσιών και το βαθύ κράτος των ΗΠΑ
Ερωτήματα που θυμίζουν υπόθεση ... Kennedy εγείρονται για τον 20χρονο Thomas Crooks
Πέπλο μυστηρίου υπάρχει ακόμη γύρω από τη δολοφονική επίθεση κατά του πρώην αμερικανού προέδρου Donald Trump.
H ταυτότητα του δράστη εξακολουθεί να αποτελεί αίνιγμα ενώ υπάρχουν πολλά ερωτήματα για την αντίδραση των μυστικών υπηρεσιών που έχουν επιφορτιστεί με το καθήκον της φύλαξής του. 
Την ίδια ώρα, οι θεωρίες συνωμοσίας δίνουν και παίρνουν, με κάποιες από αυτές να κάνουν λόγο για εντολή εκ μέρους του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden για την δολοφονία πολιτικού του αντιπάλου ενώ σημαίνοντα ΜΜΕ τον ΗΠΑ κάνουν λόγο για επικίνδυνη άνοδο της πολιτικής οξύτητας και για έναν ... οιονεί εμφύλιο πόλεμο στις ΗΠΑ.
Το FBI ταυτοποίησε τον Thomas Matthew Crooks, έναν 20χρονο άνδρα από τη δυτική Πενσυλβάνια, ως το άτομο που επιχείρησε να δολοφονήσει τον υποψήφιο πρόεδρο Trump σε μια προεκλογική εκδήλωση στο Butler της Pennsylvania, το Σάββατο 13/7.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πυροβόλησε τον Donald Trump από ταράτσα περίπου 130 μέτρα μακριά από το σημείο της συγκέντρωσης στη μικρή πόλη, φέροντας τραύμα το πάνω μέρος του δεξιού αυτιού του Trump, ενώ ο πρώην πρόεδρος μιλούσε σε συγκεντρωμένους του Εθνικού Συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών την επόμενη εβδομάδα στο Μιλγουόκι.
095feee0-41db-11ef-b74c-bb483a802c97.png.webp

Ένας παρευρισκόμενος σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, ενώ ο ίδιος ο Crooks πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από το FBI.
Τα θύματα δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.
«Το FBI εντόπισε τον Thomas Matthew Crooks, 20 ετών, από το Bethel Park της Pennsylvania, ως το άτομο που εμπλέκεται στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Donald Trump στις 13 Ιουλίου, στο Butler της Pennsylvania», ανέφερε το FBI σε σχόλιο προς το Fox News Digital. .
«Παραμένει μια ενεργή και εν εξελίξει έρευνα», εξηγείται στο σχετικό ανακοινωθέν των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Bennett (στρατιωτικός αναλυτής): Υποπτή η ολιγωρία των μυστικών υπηρεσιών στην επίθεση κατά του Trump

Η απόπειρα δολοφονίας του Donald Trump μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω συγκρούσεις μεταξύ των Δημοκρατικών και του Δημοκρατικού Κόμματος, δήλωσε στο Sputnik ο πρώην αξιωματικός στο τομέα του ψυχολογικού πολέμου του Στρατού των ΗΠΑ και αναλυτής αντιτρομοκρατίας του State Department Scott Bennett, εγείροντας υποψίες για τη συμπεριφορά της Μυστικής Υπηρεσίας.
«Οι Μυστικές Υπηρεσίες ήταν εξαιρετικά – αν όχι ύποπτα – αργές στην προστασία του [πρώην] Προέδρου [Trump], παρόμοια με το πώς ήταν αργή στην προστασία του προέδρου  John F Kennedy  όταν πυροβολήθηκε στο Τέξας», πρώην αξιωματικός στον τομέα του ψυχολογικού πολέμου του αμερικανικού στρατού.
Ο αξιωματικός και αντιτρομοκρατικός αναλυτής του State Department Scott Bennett δήλωσε στο Sputnik την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024.
«Το πιο ύποπτο ήταν ότι στην περίπτωση του Trump, η Μυστική Υπηρεσία δεν είχε άμεση αντίδραση στη παρουσία ενός πυροβολητή που σέρνονταν με όπλο στην οροφή κοντά, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες», συνέχισε ο ειδήμονας.
Σύμφωνα με τον Bennett, το περιστατικό «θα κάνει τον Donald Trump ένα είδος υπερήρωα, έναν άνθρωπο από ατσάλι».
Ο πρώην ειδικός στον ψυχολογικό πόλεμο πρότεινε τις εικόνες του Trump με υψωμένη γροθιά, να αιμορραγεί και να λέει: «Μάχη, μάχη» είχε ισχυρή επίδραση στο αμερικανικό κοινό.
«Ο Trump έμοιαζε με το ιδιαίτερα ισχυρό στο φαντασιακό των Αμερικανών άγαλμα των πεζοναυτών στην Ουάσιγκτον, υψώνοντας την αμερικανική σημαία στο Iwo Jima στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο», παρατήρησε ο ειδικός. «Υπήρχε ακόμη και μια αμερικανική σημαία ακριβώς πάνω από το κεφάλι του».
«Στη διαδικασία αυτής της απόπειρας δολοφονίας, ο δράστης ενέπνευσε και ενθάρρυνε το ρεπουμπλικανό συντηρητικό, μετριοπαθές πατριωτικό ψηφοφόρο μπλοκ στην Αμερική να σταθεί στο πλευρό του Trump και να κακοποιήσει και να δαιμονοποιήσει όλους εκείνους τους πολιτικούς και τα μέσα ενημέρωσης και άλλες ομάδες που τον αντιπαθούν ή τον δυσφημούν. », σημείωσε ο ειδικός.
Αμερικανοί ειδήμονες στα αριστερά και στα δεξιά έχουν προειδοποιήσει ότι οι πυροβολισμοί στη συγκέντρωση θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν περαιτέρω πολιτική βία με τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους να δείχνουν ο ένας με το δάχτυλο ο ένας στον άλλο.
Η Washington Examiner ισχυρίστηκε ότι ο θάνατος του Trump θα είχε πυροδοτήσει έναν πολύμηνο «εμφύλιο πόλεμο» στις ΗΠΑ, ενώ η Washington Post προειδοποίησε ότι το έθνος τελεί εν κινδύνω.
Μια σειρά από θεωρίες συνωμομία που κυμαίνονται από το ότι ο Trump σκηνοθέτησε τον πυροβολισμό μέχρι ότι o Biden διέταξε να πεθάνει ο πολιτικός του αντίπαλος κάνουν τον γύρο των social media
«Ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτού του πυροβολισμού;» ο Bennett συνέχισε.
«Θα υπάρξει προφανώς μια ευρεία πολιτική νίκη των Ρεπουμπλικανών… ή ένας βολικός ‘’εμφύλιος πόλεμος’’ που θα πυροδοτηθεί καθώς η πλευρά του Trump και η πλευρά των Δημοκρατικών θα οδηγηθούν σε μια μετωπική πολιτική συγκρουση».

Ποιός ήταν ο Thomas Matthew Crooks - Το χαμηλό προφίλ «καλού μαθητή»

Ο Crooks, 20, είχε καταγωγή από το Bethel Park, το οποίο είναι ένα προάστιο του Pittsburgh περίπου μια ώρα νότια από το σημείο όπου έγινε η απόπειρα δολοφονίας.
Aποφοίτησε από το Bethel Park High School το 2022.
Ήταν ένας από τους σχεδόν 25 του σχολείου που κέρδισαν ένα "βραβείο αστεριών" 500 δολαρίων από τo ίδρυμα National Math and Science Initiative.
Βιντεοσκοπημένο υλικό από της τελετή αποφοίτησή του τον δείχνει να περπατά στη σκηνή υπό το ελάχιστο χειροκρότημα και να ποζάρει για λίγο με έναν υπάλληλο του σχολείου, ανέφεραν οι New York Times.



Μια έρευνα από το Fox News Digital αποκάλυψε ότι ο Crooks θα γινόταν 21 ετών αυτόν τον Σεπτέμβριο.
Επισημαίνεται ότι στο ιστορικό του δεν είχε βεβαρημένο μητρώο ή άλλες ανοιχτές ποινικού ή αστικού χαρακτήρα διώξεις.

Η ύποπτη πολιτική δραστηριότητα του Crooks και οι αντιφάσεις

Ωστόσο, το γεγονός που προξενεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι επρόκειτο για έναν δεδηλωμένο και εγγεγραμμένο μέλος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.
Λόγω ηλικίας είχε προλάβει να συμμετάσχει μόνο σε πολιτειακές, και όχι ομοσπονδιακές εκλογικές διαδικασίες ως ψηφοφόρος. 
Τα αρχεία, βέβαια, δείχνουν ότι έκανε μια δωρεά 15 δολαρίων στο Progressive Turnout Project, μια επιτροπή πολιτικής δράσης με έδρα το Σικάγο που υποστηρίζει τους Δημοκρατικούς υποψηφίους για δημόσια αξιώματα και ισχυρίζεται ότι υποστηρίζει «βασικές δημοκρατικές εκλογικές κατηγορίες: νέους, μειονότητες και άτομα με χαμηλό εισόδημα». 
Ο Crooks ήταν τότε 17 ετών.
Σημειώνεται ότι η εν λόγω  πολιτική οργάνωση δεν απάντησε στο αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Crooks όπως Oswald, Trump όπως ... Kennedy;

Τόσο η αντιφατική πολιτική ταυτότητα του Crooks, όσο και οι ως τώρα χειρισμοί από το FBI προσιδιάζουν στην υπόθεση δολοφονίας του JF Kennedy από τον Lee Harvey Oswald.
Αξίζει να θυμηθεί κανείς τις στιγμές και το τι ακολούθησε μετά τη σοκαριστική δολοφονία του JFK.
Λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία , η αστυνομία του Ντάλας περικύκλωσε το κτίριο του Αποθετηρίου και άρχισε να το ερευνά, μη δίνοντας προς στιγμήν σημασία σε έναν νεαρό μαυροντυμένο υπάλληλο που βρισκόταν στο ισόγειο του κτιρίου.
Στον 6ο όροφο, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ένα απαρχαιωμένο ιταλικο τυφεκιο Μάνλιχερ-Καρκάνο με ιαπωνική σκοπευτική διόπτρα.
Στην άλλη άκρη του ορόφου, δίπλα σε ένα ανοικτό παράθυρο με θέα στην οδό Ελμ, ανακάλυψαν τρεις κάλυκες.
Λίγα λεπτά αργότερα, άρχισε το ανθρωποκυνηγητό για τον Lee Harvey Oswald, τον νεαρό που λίγο νωρίτερα ήταν στο ισόγειο, ο οποίος συνελήφθη ύστερα από περιπετειώδη καταδίωξη μέσα στην αίθουσα ενός κινηματογράφου.
"Αυτό ήταν" ήταν τα λόγια του μόλις συνελήφθη, αλλά αμέσως έθεσε και ένα ερώτημα: "Γιατί μου περνάτε χειροπέδες;
Το μόνο που έκανα είναι να φέρω ένα πιστόλι στον κινηματογράφο".
Για την αστυνομία ωστόσο, η οποία τον κατηγόρησε και για τον φόνο ενός από τους άνδρες της λίγα λεπτά πριν από τη σύλληψη, o Lee Harvey Oswald ήταν ο "ύποπτος υπ' αρ. 1".
Ύστερα από δύο ημέρες εξουθενωτικών ανακρίσεων, το αποτέλεσμα των οποίων δεν αποκαλύφθηκε ποτέ, αποφασίστηκε ο Oswald, πρόεδρος μίας επιτροπής υποστήριξης της Κούβας, ο οποίος είχε μεταναστεύσει στην ΕΣΣΔ το 1959 αλλά επέστρεψε στις ΗΠΑ το 1962 και γενικά θεωρήθηκε μαρξιστής αλλά φήμες τον έφεραν ως φανατικό ακροδεξιό, πρώην πεζοναύτη, να οδηγηθεί από τα κρατητήρια του αρχηγείου αστυνομίας του Ντάλας στις φυλακές.
Στο υπόγειο του κτιρίου, μέσα σε συνωστισμό αστυνομικών, δημοσιογράφων, φωτογράφων αλλά και τηλεοπτικών συνεργείων που μετέδιδαν ζωντανά στην τηλεόραση την μεταφορά του Oswald, δύο αστυνομικοί τον κρατούσαν όταν βγήκε μπροστά τους ένας βραχύσωμος άνδρας και πυροβόλησε τον Oswald εξ-επαφής μια φορά στο στομάχι, εκατομμύρια τηλεθεατές είδαν το γεγονός μέσα από την τηλεόραση τους.
Ο Oswald οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Πάρκλαντ όπου πέθανε, λίγα βήματα από τον θάλαμο στον οποίο κηρύχθηκε κλινικά νεκρός ο Kennedy.
Μέσα στο κτίριο των φυλακών είχε ήδη συλληφθεί ο δολοφόνος, που ονομαζόταν Jack Rubby, ακροδεξιός, ιδιοκτήτης κακόφημου νυκτερινού κέντρου και πασίγνωστος συνεργάτης και πληροφοριοδότης της αστυνομίας, τόσο που του επιτρεπόταν η ελεύθερη κίνηση ανά πάσα στιγμή σε οποιοδήποτε χώρο των κτιρίων της αστυνομίας.
Θέλησε, είπε, να εκδικηθεί τον φονιά του προέδρου, αν και υπάρχουν θεωρίες που τοποθετούν τον Rubby ως μέλος μεγαλύτερης συνωμοσίας.
Ο δολοφόνος του Lee έμεινε κρατούμενος μέχρι στις 9 Δεκεμβρίου 1966, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο διότι έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα και πέθανε στις 3 Ιανουαρίου 1967.
Και στις δύο περιπτώσεις, λοιπόν, -Trump και Kennedy- δεν μάθαμε ουσιώδως τα κίνητρα και τον πραγματικό σχεδιασμό των δραστών...
Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες βρέθηκαν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο νεκροί...
Και στις δύο περιπτώσεις, ο χειρισμός των αμερκανών αρχών εγείρει αμείλικτα ερωτήματα...

Ποιός μπορεί να ... «όπλισε» το χέρι του Crooks; Πώς εμπλέκεται ο Joe Biden;

Στον Joe Biden φαίνεται ότι πέφτει η προσοχή για τον ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας του Donald Trump, με ορισμένους από τους πιο πιστούς συμμάχους του πρώην προέδρου στο Κογκρέσο να ισχυρίζονται ότι ο Biden «όπλισε» το χέρι του επίδοξου δολοφόνου
Σε μια σειρά αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πιστοί, όπως η γερουσιαστής Marsha Blackburn (R-TN), ο βουλευτής Mike Collins της Τζόρτζια και η εκπρόσωπος του Κολοράντο Lauren Boebert προσπάθησαν να συνδέσουν την επίθεση του ελεύθερου σκοπευτή με τη γλώσσα που χρησιμοποιούσε ο Biden.
Η Blackburn ανάρτησε στο X, πρώην Twitter, «μόλις πριν από μέρες, ο Biden είπε: «Ήρθε η ώρα να βάλουμε τον Trump σε μπελάδες».
Σήμερα, έγινε μια απόπειρα δολοφονίας κατά του προέδρου Trump».
Αυτή ήταν μια αναφορά σε μια δημοσίευση στο Politico που ο Biden είπε σε ιδιωτική κλήση τη Δευτέρα: «Έχω μια δουλειά και αυτή είναι να νικήσω τον Donald Trump.


Είμαι απολύτως βέβαιος ότι είμαι ο καλύτερος άνθρωπος που μπορώ να το κάνω αυτό.
Λοιπόν, τελειώσαμε να μιλάμε για τo debate, ήρθε η ώρα να βάλουμε τον Trump σε μπελάδες».
Δεν ήταν μόνη. Στο X, ο Collins έγραψε: «Ο Joe Biden έστειλε τις εντολές».
Ο Boebert δημοσίευσε: «Ήρθε η ώρα να προκαλέσουμε στον Trump προβλήματα.» - Joe Biden. ΝΤΡΟΠΗ του."

Οι Δημοκρατικοί ήθελαν να συμβεί αυτό

Και στο Truth Social του Trump, η βουλευτής της Τζόρτζια Marjorie Taylor Greene δημοσίευσε: «Οι Δημοκρατικοί ήθελαν να συμβεί αυτό.
Ήθελαν να φύγει ο Trump εδώ και χρόνια και είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να συμβεί αυτό».
Συνέχισε να επιτίθεται σε μια ομάδα Δημοκρατικών του Κογκρέσου που είχαν υποστηρίξει το νομοσχέδιο DISGRACED Former Protectees Bill, ένα κομμάτι της προτεινόμενης νομοθεσίας που προσπαθούσε να τερματίσει την προστασία της Μυστικής Υπηρεσίας για όσους καταδικάστηκαν για κακούργημα.
Ο Trump έχει καταδικαστεί για 34 κακούργημα για ψευδή επιχειρηματικά αρχεία στη Νέα Υόρκη.
Και ο γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας Tim Scott ​​κατηγόρησε «τη ριζοσπαστική Αριστερά και τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης» ότι βοήθησαν και υποστήριξαν την απόπειρα δολοφονίας.
«Ας είμαστε ξεκάθαροι: Αυτή ήταν μια απόπειρα δολοφονίας που υποβοηθήθηκε και υποκινήθηκε από τη ριζοσπαστική Αριστερά και τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης που αποκαλούσαν ασταμάτητα τον Trump απειλή για τη δημοκρατία, τους φασίστες ή ακόμα χειρότερα», ανέφερε.
Οι άλλοι αντιπρόεδροι του GOP, ο κυβερνήτης της Βόρειας Ντακότα, Doug Burgum και ο γερουσιαστής από τη Φλόριντα, Marco Rubio, και η Nikki Haley, η ηττημένη αντίπαλός του Ρεπουμπλικανός Trump, επέλεξαν να εκδώσουν δηλώσεις υποστήριξης και συμπαράστασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης