Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bennett (στρατιωτικός αναλυτής): Ύποπτη η ολιγωρία των μυστικών υπηρεσιών στην επίθεση κατά του Donald Trump - Σκηνικό εμφυλίου

Bennett (στρατιωτικός αναλυτής): Ύποπτη η ολιγωρία των μυστικών υπηρεσιών στην επίθεση κατά του Donald Trump - Σκηνικό εμφυλίου
Τα σενάρια συνωμοσίας και οι φόβοι για εμφύλιο
Η απόπειρα δολοφονίας του Donald Trump μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω συγκρούσεις μεταξύ των Δημοκρατικών και του Δημοκρατικού Κόμματος, δήλωσε στο Sputnik ο πρώην αξιωματικός στο τομέα του ψυχολογικού πολέμου του Στρατού των ΗΠΑ και αναλυτής αντιτρομοκρατίας του State Department Scott Bennett, εγείροντας υποψίες για τη συμπεριφορά της Μυστικής Υπηρεσίας.
«Οι Μυστικές Υπηρεσίες ήταν εξαιρετικά – αν όχι ύποπτα – αργές στην προστασία του [πρώην] Προέδρου [Trump], παρόμοια με το πώς ήταν αργή στην προστασία του προέδρου  John F Kennedy  όταν πυροβολήθηκε στο Τέξας», πρώην αξιωματικός στον τομέα του ψυχολογικού πολέμου του αμερικανικού στρατού.
Ο αξιωματικός και αντιτρομοκρατικός αναλυτής του State Department Scott Bennett δήλωσε στο Sputnik την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024.
«Το πιο ύποπτο ήταν ότι στην περίπτωση του Trump, η Μυστική Υπηρεσία δεν είχε άμεση αντίδραση στη παρουσία ενός πυροβολητή που σέρνονταν με όπλο στην οροφή κοντά, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες», συνέχισε ο ειδήμονας.
Σύμφωνα με τον Bennett, το περιστατικό «θα κάνει τον Donald Trump ένα είδος υπερήρωα, έναν άνθρωπο από ατσάλι».
Ο πρώην ειδικός στον ψυχολογικό πόλεμο πρότεινε τις εικόνες του Trump με υψωμένη γροθιά, να αιμορραγεί και να λέει: «Μάχη, μάχη» είχε ισχυρή επίδραση στο αμερικανικό κοινό.
«Ο Trump έμοιαζε με το ιδιαίτερα ισχυρό στο φαντασιακό των Αμερικανών άγαλμα των πεζοναυτών στην Ουάσιγκτον, υψώνοντας την αμερικανική σημαία στο Iwo Jima στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο», παρατήρησε ο ειδικός. «Υπήρχε ακόμη και μια αμερικανική σημαία ακριβώς πάνω από το κεφάλι του».
«Στη διαδικασία αυτής της απόπειρας δολοφονίας, ο δράστης ενέπνευσε και ενθάρρυνε το ρεπουμπλικανό συντηρητικό, μετριοπαθές πατριωτικό ψηφοφόρο μπλοκ στην Αμερική να σταθεί στο πλευρό του Trump και να κακοποιήσει και να δαιμονοποιήσει όλους εκείνους τους πολιτικούς και τα μέσα ενημέρωσης και άλλες ομάδες που τον αντιπαθούν ή τον δυσφημούν. », σημείωσε ο ειδικός.
Αμερικανοί ειδήμονες στα αριστερά και στα δεξιά έχουν προειδοποιήσει ότι οι πυροβολισμοί στη συγκέντρωση θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν περαιτέρω πολιτική βία με τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους να δείχνουν ο ένας με το δάχτυλο ο ένας στον άλλο.
Η Washington Examiner ισχυρίστηκε ότι ο θάνατος του Trump θα είχε πυροδοτήσει έναν πολύμηνο «εμφύλιο πόλεμο» στις ΗΠΑ, ενώ η Washington Post προειδοποίησε ότι το έθνος τελεί εν κινδύνω.
Μια σειρά από θεωρίες συνωμομία που κυμαίνονται από το ότι ο Trump σκηνοθέτησε τον πυροβολισμό μέχρι ότι o Biden διέταξε να πεθάνει ο πολιτικός του αντίπαλος κάνουν τον γύρο των social media
«Ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτού του πυροβολισμού;» ο Bennett συνέχισε.
«Θα υπάρξει προφανώς μια πολιτική νίκη των Ρεπουμπλικανών… ή ένας βολικός ‘’εμφύλιος πόλεμος’’ που θα πυροδοτηθεί καθώς η πλευρά του Trump και η πλευρά των Δημοκρατικών θα οδηγηθούν σε μια μετωπική πολιτική συγκρουση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης