Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hamas: Διαψεύδει τις φήμες για αποχώρηση από τις συνομιλίες για την κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Hamas: Διαψεύδει τις φήμες για αποχώρηση από τις συνομιλίες για την κατάπαυση πυρός στη Γάζα
«Αυτό που δημοσίευσαν το Γαλλικό Πρακτορείο και ορισμένα άλλα μέσα ενημέρωσης σχετικά με την απόφαση του κινήματος της Χαμάς να σταματήσει τις συνομιλίες ως απάντηση στη μαζική δολοφονία στο Αλ Μαουάσι στα δυτικά του Khan Yunis, δεν είναι αλήθεια», δήλωσε το μέλος του πολιτικού γραφείου της Ηamas Izzat al-Rishek
Το παλαιστινιακό κίνημα Hamas απορρίπτει τις φήμες που υποστηρίζουν ότι αποφάσισε να απόσχει τις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός μετά τη θανατηφόρα επίθεση του Ισραήλ στο Khan Yunis,της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσε την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 το μέλος του πολιτικού γραφείου της Ηamas Izzat al-Rishek.
Την Παρασκευή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden δήλωσε ότι το Ισραήλ και η Hamas συμφώνησαν σε ένα πλαίσιο για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Το Σάββατο, το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή Αλ Μαουάσι του Khan Yunis, οι οποίες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, σκότωσαν 70 και τραυμάτισαν σχεδόν 290 άτομα. Αρκετά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός με πρωτοβουλία της Hamas .
«Αυτό που δημοσίευσαν το Γαλλικό Πρακτορείο και ορισμένα άλλα μέσα ενημέρωσης σχετικά με την απόφαση του κινήματος της Hamas να σταματήσει τις συνομιλίες ως απάντηση στη μαζική δολοφονία στο Αλ Μαουάσι στα δυτικά του Khan Yunis δεν είναι αλήθεια», δήλωσε ο al-Rishek σε δήλωση.
Στις 7 Οκτωβρίου 2023, το παλαιστινιακό κίνημα Hamas εξαπέλυσε μια μεγάλης κλίμακας επίθεση με ρουκέτες κατά του Ισραήλ και παραβίασε τα σύνορα, επιτιθέμενοι τόσο σε γειτονιές πολιτών όσο και σε στρατιωτικές βάσεις. Σχεδόν 1.200 άνθρωποι στο Ισραήλ σκοτώθηκαν και περίπου 240 άλλοι απήχθησαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Το Ισραήλ εξαπέλυσε αντίποινα, διέταξε τον πλήρη αποκλεισμό της Γάζας και ξεκίνησε μια χερσαία εισβολή στον παλαιστινιακό θύλακα με διακηρυγμένο στόχο την εξάλειψη των μαχητών της Hamas και τη διάσωση των ομήρων.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Γάζας, οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν σκοτώσει πάνω από 38.000 και έχουν τραυματίσει πάνω από 88.000 ανθρώπους από τις 7 Οκτωβρίου
Ο αριθμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας έχει φτάσει τους 38.584 από τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ πάνω από 88.800 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης