Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγώνει η καθαίρεση του καταρρέοντος Biden - Σε πλήρες αδιέξοδο οι Δημοκρατικοί μετά την επίθεση στον Trump

Παγώνει η καθαίρεση του καταρρέοντος Biden - Σε πλήρες αδιέξοδο οι Δημοκρατικοί μετά την επίθεση στον Trump
«Πώς μπορούμε να πούμε στον γέρο ότι είναι ώρα να φύγει; — είναι πραγματικά δύσκολο να γίνει αυτή η συζήτηση αυτή τη στιγμή»...
Για δύο εβδομάδες, ξέσπασε μεγάλη αναταραχή στο στρατόπεδο του Δημοκρατικού Κόμματος, μετά την πανωλεθρία του καταρρέοντος Joe Biden στο τηλεοπτικό του debate απέναντι στον Donald Trump.
Ξαφνικά, όλα είναι σε αδιέξοδο, το κόμμα βρίσκεται σε πλήρη ακινησία μετά την δολοφονική απόπειρα κατά του πρώην προέδρου Trump στο Butler.
Πολλοί Δημοκρατικοί δήλωναν στο παρασκήνιο ότι η απόπειρα δολοφονίας στη συγκέντρωση του πρώην προέδρου θα σταματήσει κάθε προσπάθεια αντικατάστασης του προέδρου Joe Biden.
Τουλάχιστον προσώρας.
«Νομίζω ότι τελείωσε», είπε ένας σύμμαχος του Biden σε δηλώσεις που επικαλείται το NBC.
«Απλώς χάσαμε όλη την ορμή», εξήγησε με νόημα.

Η απονενοημένη απόπειρα του Biden μέχρι την μεγάλη ... έκρηξη

Προτού εμφανιστεί το περίφημο στιγμιότυπο με τον επιζώντα Trump να σηκώνει θριαμβευτικά τη γροθιά του, στο Butler της Pennsylvania, ο Biden βρισκόταν σε μια απονενοημένη απόπειρα να ... μαζέψει επικοινωνιακά τις ζημιές που προκάλεσε η ολέθρια εμφάνισή του στο debate.
Καθώς ο νυν πρόεδρος προσπαθούσε να περιορίσει τις εκκλήσεις να παραιτηθεί από υποψήφιος των Δημοκρατικών, πραγματοποίησε συνομιλίες με ομάδες Δημοκρατικών της Βουλής το Σάββατο με τις οποίες στόχετε να κατευνάσει τις ανησυχίες τους.
Πάντως σε αυτές τις ιδιωτικές συνομιλίες, δεν εντυπωσίασε και κατ' επέκτασιν δεν έπεισε τους βουλευτές του Κογκρέσου.
«Περνούσαν μια πολύ κακή πολιτική μέρα και μετά είχαμε αυτό το συμβάν - πολιτική έκρηξη. Τώρα, έχει παγώσει», τόνισε ένα παλαίμαχο στέλεχος των Δημοκρατικών που συμμετείχε σε πολλές προεδρικές εκστρατείες.
«Αν είστε υπέρμαχος του:
«Πώς μπορούμε να πούμε στον γέρο ότι είναι ώρα να φύγει; — είναι πραγματικά δύσκολο να γίνει αυτή η συζήτηση δημόσια. Αυτό το γεγονός μπλοκάρει τον ...ήλιο αυτή τη στιγμή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βετεράνος των Δημοκρατικών.

Ο Biden νομίζει ότι θα κερδίσει εμφανιζόμενος ως ενωτικός αλλά το παιχνίδι έχει τελειώσει

Έτσι, αντί να ανταποκριθεί στις Δημοκρατικές εκκλήσεις από το Κογκρέσο για να παραιτηθεί, ο Biden ανέβηκε στη σκηνή ως ένας ενωτικός πρόεδρος, απευθυνόμενος στο έθνος σε ζωντανή τηλεοπτική ομιλία, στην οποία καταδίκασε τη βία.
«Δεν υπάρχει μέρος στην Αμερική για τέτοιου είδους βία. Είναι άρρωστο, είναι άρρωστο», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Και στη συνέχεια, επιστρέφοντας σε ένα από τα θεμελιώδη θέματα της ατζέντας του ήδη 2019, είπε: «Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ενώσουμε αυτή τη χώρα».
Στο πλαίσιο της λεγόμενης ενωτικής γραμμής, το επιτελείο του Biden κάλεσε επίσης τα στελέχη της καμπάνιας του να «απέχουν από τη δημοσίευση οποιωνδήποτε σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή δημόσια» και «να διακόψουν οποιαδήποτε επικοινωνία εκστρατείας σε όλες τις πλατφόρμες και σε όλες τις περιστάσεις μέχρι να μάθουμε περισσότερα», σύμφωνα με ένα email που έλαβε το NBC News.


Η εν λόγω τακτική του επιτελείου να εμφανίσει τον Biden ως την πλέον ψύχραιμη και ενωτική φωνή του δίνει πόντους εκτιμούν οι ...yesmen γύρω από τον πρόεδρο.
Επίσης, θεωρούν ότι συσπειρώνει την αριστερή πτέρυγα του κόμματος.
Εξου και η νέα σημερινή (14/7) τοποθέτηση του σοσιαλιστή Γερουσιαστή Bernie Sanders με την οποία επιβεβαιώνει εκ νέου τη στήριξή του στον Biden.
Ωστόσο, αυτό που παραβλέπουν είναι ότι το πολιτικό κλίμα στις ΗΠΑ έδειχνε ούτως ή άλλως -ανεξάρτητα από την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του- μια σαρωτική επικράτηση του Trump.
Κάτι τέτοιο επιβεβαιώνεται άλλωστε από το σύνολο των δημοσκοπήσεων.
Το εμβληματικό στιγμιότυπο με την υψωμένη γροθιά του πρώην προέδρου ήρθε απλώς ως το τελευταίο καρφί στο πολιτικό φέρετρο του Joe Biden και των Δημοκρατικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης