Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hamas: Οι επιθέσεις σε al-Mawasi στο Khan Yunis ακυρώνουν τις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση πυρός στην Γάζα

Hamas: Οι επιθέσεις σε al-Mawasi στο Khan Yunis ακυρώνουν τις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση πυρός στην Γάζα
Ο Ιρανός πρόεδρος, με τη σειρά του, καταδίκασε έντονα τα πλήγματα του Ισραήλ στην ανθρωπιστική ζώνη al-Mawasi στο Khan Yunis στη νότια Λωρίδα της Γάζας
Ο ηγέτης της Hamas Ismail Haniyeh δήλωσε την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής του επικοινωνία που είχε με τον Ιρανό πρόεδρο Masoud Pezeshkian ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu έχει αναθεωρήσει τους όρους για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε η Hamas στο κανάλι της στο Telegram.
Σύμφωνα με τον ηγέτη της Hamas, τα πρόσφατα πλήγματα του Ισραήλ στον Khan Yunis και τον Αλ Σάτι πραγματοποιήθηκαν «παρά την εποικοδομητική θέση της Hamas και των παρατάξεων της αντίστασης σχετικά με τις συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός».
«Ταυτόχρονα, στις πρόσφατες δηλώσεις του, ο Netanyahu αναθεώρησε τους όρους, οι οποίοι απουσίαζαν από τις προτάσεις των μερών που ανταλλάσσουν μέσω διαμεσολαβητών», είπε η Hamas, προσθέτοντας ότι ο Haniyeh είπε ότι είναι πεπεισμένος ότι ο Netanyahu επιδιώκει κλιμάκωση στη Γάζα και δεν θέλω να καταλήξουμε σε καμία συμφωνία.
Ο Ιρανός πρόεδρος, με τη σειρά του, καταδίκασε έντονα τα χτυπήματα του Ισραήλ στην ανθρωπιστική ζώνη al-Mawasi στο Khan Yunis στη νότια Λωρίδα της Γάζας.
Στις 13 Ιουλίου, το Ισραήλ πραγματοποίησε χτυπήματα στο χρηματοκιβώτιο al-Mawasi όπου βρίσκονται οι σκηνές για τους εκτοπισμένους.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, ενενήντα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και περίπου 300 τραυματίστηκαν.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Al Hadath, το χτύπημα είχε στόχο τον Muhammad Deif, τον διοικητή της στρατιωτικής πτέρυγας της Hamas.
Σύμφωνα με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), ο στενότερος σύμμαχος του Deif, ο Raif Salam, ο διοικητής της στρατιωτικής πτέρυγας της Hamas στο Khan Yunis, σκοτώθηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης